Podjeli

Srpske Novosti, tjednik notornog Milorada Pupovca, neprestano ratuju protiv Hrvata i Hrvatske, dok se mnogi pitaju: dokle će Andrej Plenković, predsjednik Vlade, dozvoljavati da to rade s novcima hrvatskih poreznih obveznika, tim prije što  svaki njihov broj po  količini vrijeđanja, netrpeljivosti i govora mržnje, poglavito prema hrvatskim braniteljima i hrvatskoj Vladi (osobito Andreju Plenkoviću) relativno često daleko nadmašuje i Vojislava Šešelja, pa i Vulina i Dačića..

Evo, zadržat ćemo se samo  na posljednjem broju ovog, kako ga zovu, partijskog biltena, od 13. svibnja 2022., koji je „posvećen“ pljuvanju Franje Tuđmana, a u povodu obljetnice koja se obilježava. Naime, u tom broju kontraverzni  Marinko Čulić, inače ovogodišnji dobitnik nagrade za životno djelo (???) Hrvatskog društva novinara (HND), i uz Dežulovića, Rašete i Viktora Ivančića perjanica tzv. srpsko/hrvatskog novinarstva,  nabacao je drvlje i kamenje na obilježavanje obljetnice Utemeljitelja Republike Hrvatske Franje Tuđmana.

Ovo piskaralo uz ostalo ističe da je „Tuđman  udahnuo novi život NDH“ (sic!),  da je znao da  je to „obnavljanje  Pavelićeve države“ te da to međunarodna zajednica nije prihvatila.

Zatim mu predbacuje da se „upustio sa Slobodanom Miloševićem u projekt podjele BiH“, a da  ga se zbog toga jedino usudi kritizirati  Zlatko Hasanbegović!?

Nu, da ne nabrajamo svo blato, spomenut ćemo još samo da je svoju umotvorinu zaključio riječima: „Sve u svemu, Tuđman nije zaslužio  da uđe u kalendar državnih obljetnica“!

Razlog ovoj konstataciji je vjerojatno taj što je – Utemeljitelj Republike Hrvatske, a to ovakvi i slične ne mogu podnijeti.

Niz ostalih gluposti i bedastoća nećemo ponavljati.

Nu, da se razumijemo. Ne trebaju svi voljeti  Republiku Hrvatsku, a još manje srbijanski literati, ali problem je jedino u tome, ako već pljuju, bljuju i obavljaju nuždu  po hrvatskoj svetinji,  neka to onda rade za svoja financijska sredstva, a ne  od poreznih obveznih države koju ne mogu smisliti.

Novosti se inače sastoje  od još dva podlistka. Svaki ima svoje uredništvo i za svakoga se dodatno izdvajaju (ne mali!) novci iz hrvatskog proračuna!

Zajedničko im je jedino to da propagiraju bivšu državu, uzdižu Srbiju i njezine junake, da su im meta divljačkog govora mržnje svi što hrvatski dišu i da imaju istoga šefa – Milorada Pupovca!

Stoga, ponovno apeliramo na predsjednika Vlade da, uskraćivanjem dotacija za ovakvu vrstu „novinarstva“,  zaustavi „četničko“ divljanje usred Zagreba i da se za sredstva koja se njima dostavljaju pokrene neko hrvatsko glasilo ili financiraju hrvatski portali.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema