Podjeli

Kada mi se Anđelko javio u box na facebooku bio sam poprilično iznenađen. Činjenica da sam prepoznat kao mogući koautor na stranici koja sasvim jasno ističe slobodu govora i razmišljanja bio je bitan fakat. Uz nekoliko predumišljaja i skeptičnih misli odlučio sam pokušati i vidjeti kako ću ja, Tomislav ostvariti sebe kao osobu kroz pisanje članaka.

Zovem se Tomislav Gundulić i putem ovog prvog članka želim da se upoznate sa mojim radom kao i sa prvim razmišljanjima vezanim uz trenutne okolnosti, bile one olakotne ili otegotne.

Pa započnimo.

Iako već imam određeno iskustvo, svoje misli većim sam dijelom ostavljao u knjigama. Život u Zagrebu kao i studiranje na Fakultetu strojarstva i brodogradnje te sada na studiju prava, svakako je dio moje vječne potrage za znanjem.

Čitam i pišem, napisao sam zbirku pjesmama ‘Sve značajno i malo’ dok sada čekam izdavanje nove knjige ‘Jermeš, moj Jermeš.’ Pun iskustva i želje za boljim društvom sudjelovao sam u raznim projektima, jedan od poznatijih svakako je ‘Bivši narkoman, budući doktor znanosti’, gdje sam svojim vještinama pomogao mnogima te kroz seminare proveo niz edukacija u pomoći potrebitima i povrijeđenim slojem ovoga društva.

Uz sve to pronalazim vremena i za malo glazbe. Uvijek sam volio melodiju instrumenata, a to me je potaklo da krenem u glazbene vode. Iza mene je nekoliko uspješnica pa tako i YouTube kanal ‘Tomo ex machina’ na kojem; sada rijetko objavljujem, ali bilo je momenata ushićenih objava. Pjevam sve od naših hrvatskih tako i stranih izvođača te njihovih pjesama.

Toliko o meni, sada nešto o trenutnoj situaciji. Covid i dalje napada, a izgleda se Hrvatska okrenula novim metodama. Jasno je da privreda trpi, u kojoj mjeri će posljedice biti velike to još sa sigurnošću ne znamo. Naravno svi krive trenutnu vlast kako nisu poduzeli iste politike kao primjerice Švedska, no moramo znati da Plenky ne igra za Hrvatsku, on odavno igra za Merkel i ostalu kompaniju. Odavno sam mislio da cjelokupni razvitak i rast BDP prije svega nije rad i disciplina sadašnje, odnosno buduće Vlade, nego možda prijašnjih. Svaka ptica svome jatu leti, a Hrvatska nažalost preleti. Od toga da se mjere ne shvaćaju ozbiljno, koliko god one bile obaveza i dalje postoji problematika pojedinaca ili problematičara. Iako sam i ja sam u početku bio protiv mjera i smatrao covid samo jednim smiješnim modelom tzv. bolesti jasnije je da se stvarnost promijenila i očekuje djelovanje kako nas tako i svih.

Do idućeg članka!

 

Tomislav Gundulić

mag. inženjer strojarstva


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema