Podjeli

Dva oprečna svijeta danas u Zagrebu pokazuju tko voli i  poštuje državu u kojoj živi, a kome služi samo kao sredstvo da zadovolji svoje nagone i materijalne apetite.

Antunovski hod mladih kroz pjesmu i ples mladi slave život, slave Boga i svoju domovinu Hrvatsku. Ništa ne traže, niti zahtijevaju, veselo slave svoje životne vrijednosti; Boga, obitelj i Domovinu.

Povorka ponosa-LGBT zajednice, bez ijedne hrvatske zastave, sebično samo traži od  države da ispuni njene materijalne zahtjeve, pri tome nimalo ne poštujući državu Hrvatsku ni hrvatski narod od kojih to zahtijeva. (povorka ponosa-nisam uspjela dokučiti  čime se to ponose?)

Tomislave Tomašević;“ Desničari šire mržnju protiv LGBT ljudi…. Desni političari im žele smanjiti prava”

https://www.vecernji.hr/zagreb/tomasevic-o-prideu-zagreb-je-bok-uz-bok-s-drugim-europskim-gradovima-1686743

„Želimo da se osvijesti da su LGBT osobe ovdje i da imaju prava koja im neki desni političari žele oduzeti, smanjiti i šire govor mržnje koji je vrlo neodgovoran, a koji, nažalost, i dalje možemo čuti”

Tomislave Tomaševiću po Ustavu RH svi imamo ista prava i slobode, neovisno o rasi, boji kože, spolu, jeziku, vjeri, političkom ili drugom uvjerenju, nacionalnom ili socijalnom podrijetlu, imovini, rođenju, naobrazbi, društvenom položaju ili drugim osobinama. Svi smo pred zakonom jednaki.

Po čemu onda manjinska gay populacija traži neka  veća prava od većinskog djela populacije, ako svi imamo ista prava i obveze?

Nedavno u Hrvatskom Saboru MOŽEMO je prekrio službeni grb RH, Pride bez ijedne hrvatske zastave, pa kako mislite da vas se poštuje kada vi ne poštujete državu u kojoj živite i od koje samo tražite i zahtijevate  zadovoljenje svojih nagona i materijalnih povlastica.

Ne poštujući simbole države koju mi „ desničari“ držimo i volimo kao svoju domovinu  LGBT  vrši teror,  agresivno nametanje LGBT načina života, sa svojim zastavama koje su  PROTUUSTAVNE! Po kojim se to kriterijima zastave duginih boja  mogu vijoriti, a Ustavni simboli  ne mogu? Zar LGBT populacija drži da su oni iznad Ustava RH ?

I još se Tomislav Tomašević hvali;“ “Iz Pridea u Pride, ovdje stalno vidimo hrpu mladih ljudi, nema incidenata već dugi niz godina. Mislim da na kraju Zagreb u tom smislu može biti ponosan kao grad koji doista prihvaća sve razlike i gdje se svi mogu osjećati dobrodošlo i ugodno”

E nije baš tako, ne osjećaju se svi ugodno kada ne poštujete državu u kojoj svi živimo!

Upravo vi ste prvi koji ne prihvaćate druge i drugačije. Po vama oni šire govor mržnje! Licemjerno!

Sve više izbija na površinu njihova  netolerancija prema drugima i drugačijima od njih. Sve to upućuje na njihovo jednoumlje i diktaturu, koja podsjeća na ne tako davnu jugo-komunističku diktaturu.

Od legitimne borbe homoseksualnih skupina za svoja prava, protiv diskriminacije i nasilja,  do konformizma  i „gay fašizma“!

Možemo traži za LGBT populaciju:

„Puno priznavanje istospolnih zajednica kao obiteljskih zajednica s neometanim pravom  na udomiteljstvo, usvajanje djece , na medicinski potpomognutu oplodnju i  da se gay roditelji formalno prepoznaju u dokumentima“

To je ustvari dio  apsurda i kontradiktornosti u koju je upala gay populacija;

-bore se protiv Crkve i njenog vrijednosnog sustava, ( hajka na “ klečavce“), znači protiv braka muža i žene i obitelji kao takve,  a istovremeno se bore za prava koja je ta ista Crkva ustanovila; brak, obitelj i djecu.

Upravo zbog toga bi trebali iskazati minimum poštovanja prema instituciji Crkve i tisućljetnoj kulturi koja na njoj počiva i državi od koje zahtijevaju ispunjenje svojih zahtjeva. Je li to poštovanje tražiti -mržnja?

 Antunovski hod

 Antunovski hod mladih u Zagrebu organizirali su i ove godine po 5.put franjevci konventualci, Centar za duhovna zvanja franjevaca konventualaca, Župa sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu, Župa sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima te Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh“. točnije fra Stjepan Brčina i Centar za duhovna zvanja Provincije sv. Jeronima. Hod je okupio tisuće mladih katolika koji su radosno pjevajući katoličke pobožne pjesmu koračali šesnaest kilometara od župe sv. Antuna Padovanskog u Sesvetskim Selima do Bazilike sv. Antuna Padovanskog na Svetom Duhu.

Kolona je bila duga tri kilometara i veselo se s lakoćom pjevajući kretala u pravcu Svetog Duha.

Euharistijsko slavlje predvodio je generalni vikar Zagrebačke nadbiskupije i moderator Nadbiskupskog duhovnog stola mons. Tomislav Subotičanec u zajedništvu s drugim svećenicima, među kojima je bio i provincijal Hrvatske provincije svetog Jeronima franjevaca konventualaca, fra Miljenko Hontić.

Mons. Subotičanec na početku mise  pozdravio je sve prisutne i prenio pozdrave zagrebačkog nadbiskupa Dražena Kutleše. U homiliji je, osvrćući se na naviješteno Evanđelje (Mk 12, 38-44), potaknuo mlade da zajednički učine dva zajednička koraka. „Prvi naš korak danas neka bude gledanje svijeta Isusovim očima. Zapamtite dobro, gledanje svijeta oko sebe Isusovim očima….Evanđelje kaže da je Isus gledao ljude. A kad Isus gleda ljude, kad gleda čovjeka, onda gleda ravno u njegovo srce……Drugi korak: promatrati sebe Isusovim očima“, rekao je.

Naglasio je tri ključne riječi iz Isusove pouke: sitniš, mnogo i sve. „Kada, dakle, gledam sebe Isusovim očima, onda se preda mnom otvara pitanje: U darivanju sebe i svoga života Bogu, dajem li ja sitniš, dajem li mnogo ili dajem sve? Dajem li mrvice jer naprosto više od toga ne želim dati? Dajem li ono bez čega bih i ovako i onako mogao, ništa me ne košta? Ili dajem svoj život, svoju sudbinu, svoje danas i svoje sutra, svoje sve – Bogu?“ , zaključio je propovjednik

Potaknuo je mlade da sve što vide, svakog koga susretnu tijekom svoga hoda gledaju Isusovom ljubavlju, ali i da promatraju sebe istim tim očima. „Naposlijetku, ono što vidite, svjedočite hrabro, odvažno i smjelo poput sv. Antuna“, poručio je mladima mons. Subotičanec.

Hodočasnici su nakon mise u Sesvetskim Selima, stanke za odmor i molitvu u franjevačkom samostanu Hercegovačke franjevačke provincije u zagrebačkoj Dubravi, na  Trgu bana Josipa Jelačića  pripremili program ulične evangelizacije koji je okupio veliki broj građana.

Mladi iz Župe sv. Antuna Padovanskog sa Svetog Duha izveli su kratki skeč, nakon čega je fra Stjepan Brčina izmolio molitvu za sve prisutne. Uslijedio je program plesa i glazbe koji je predvodila Evangelizacijska zajednica „Sveti Duh“.

Po dolasku na Sveti Duh  hodočasnicima se obratio župnik i rektor bazilike sv. Antuna Padovanskoga fra Ivan Marija Lotar. Na početku je zahvalio prvenstveno Gospodinu na svemu, a potom fra Stjepanu Brčini na organizaciji, redarima, volonterima, policiji te časnim sestrama Klarisama iz Mikulića koje su tijekom dana molile za Antunovski hod. Napose je zahvalio hodočasnicima iz cijele Hrvatske, inozemstva te Bosne i Hercegovine. Zahvalio je ravnatelju Pučke kuhinje fra Vladimiru Vidoviću koji je s volonterima pripremio hranu za sve sudionike.

I sami organizatori svjedoče da je Antunovski hod mladih prerastao u nacionalni hod. Antunovskim hodom mladi pjesmom i plesom slave Boga, Crkvu, obitelj i Domovinu Hrvatsku uz mnogo hrvatskih zastava.

Lili Benčik/hrvatskepravice


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema