Podjeli

Tijekom povijesti puk se na različite načine kontrolirao kako bi vlast što lakše provodila ideje svoje vladavine, no nikada to nije bilo lakše no što je danas.
U dobu moderne tehnologije, pametnih telefona i uređaja, puk je postao taj koji je svoju pamet poklonio telefonu, televiziji i internetu, te na taj način omogućio istima da ga vode kroz život ne osvrćući se na zdrav razum.
Razni režimi u bližoj povijesti najveće ciljeve nisu postigli u bitkama, već propagandom pomoću koje su lako kontrolirali javno mijenje.
“Ni najbolja tehnika propagande neće polučiti uspjeh ako ne stvorite ideju koja će pobiti sve druge, tako što ćete je ponavljati ponovno i nanovo dok ljudi zaista ne počnu vjerovatiu ono što ste im rekli, bez da propitkuju stajališta i informacije koje ste im dali.”
Tako je govorio najveći od najvećih, onaj čijim se načinima vlast i danas služi kako bi stvorila strah i servirala informaciju koji puk prihvaća kao apsolutnu istinu.
Kako bi postigli krajnji cilj, u svoje podmetačine najbolje je uplesti nekoga koga narod smatra idolom, dobro ga platiti da željeno izgovori i tek tada postajete apsolutni pobjednik, prikriveni diktator čiji režim narod ne propitkuje bio on ispravan ili potpuno pogrešan.
Današnja situacija u Hrvatskoj potvrđuje tezu da se najveći ciljevi postižu upravo putem medija. Ono što HOS nije postigao u ratu, postigao je Andrej u miru.
Aposlutni diktator marginalizirao je najhrabrije i najodanije sinove koji su ginuli i stvarali državu, dok je u prvi plan gurnuo dezertere, agresore i lažne ikone koje su jeftinije od kila peršina.
Kupite medije, dva, tri sudca ili političara koji će ponavljati ono što želite i iza sebe ćete imati apsolutnu podršku naroda.
Danas nose maske, ne pitajući se štite li od virusa, vođa je rekao da trebaju nositi i vođine se riječi uzimaju kao apsolutna istina.
Sutra će taj isti vođa još više poniziti narod i natjerati ga na rub siromaštva, dok će sebi obmavljati vozni park. Za skupocjene automobile servirat će vam prozirne argumente koje ćete opet prihvatiti kao apsolutnu istinu, no ovog puta prazna želudca.
Svakog onog tko vas pokuša upozoriti na zasljepljenost režimom nastaviti ćete nazivati nacionalističkim, ustaškim piskaralima, dok ćete poniženi klimati glavama na riječi apsolutnog diktatora, koji nije ništa drugo nego li sluga koja poginje glavu nekim vanjskim silama čiji interesi nisu vaši interesi.
Svijet je postao čudno mjesto za život, planeta bez emocija, empatije, čudan objekt koji leti svemirom napučen organizmima koji su postali stvorenja hipnotizirana iskvarenim sustavom vrijednosti.
Pokušajmo zamisliti medije kao najrazornije oružje koje širi isključivo istinu i zamislimo svijet u kojem je prije 80ak godina umjesto laži pobjedila istina.
Zamislimo svijet s dostojnim čovjekom, svijet bez masovnih migracija, siromaštva, miješanja rasa, terorizma, genocida nad bijelom rasom i europskom kulturom.
Teško ga je zamisliti jer su vam režimska piskarala isprala mozak tako da danas neprijatelje vidite kao prijatelje, a čuvari tradicije rase, vjere i kulture su vam postali glavni neprijatelji kojima pred vrata dovodite ubojice s istoka.
Razornoj moći ovog oružja svjedočimo svakodnevno, a posljedice ove velike zablude osjetit ćemo uskoro, kada u Europi bijeli Europljanin postane manjina, jer Švedska nam svima tiho kuca na vrata, a najjače oružje i dalje drži nišan, umjesto na na neprijatelju, drži ga na čelu vlastitog puka.
Iva Svaguša


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema