Podjeli

Dvije naizgled naivne i miroljubive rečenice savršeno prezentiraju hrvatski put u ništa – u democid koji se događa pred našim očima. Za one kojima je taj pojam nepoznat, democid je likvidacija cijelog naroda, bez obzira na naciju, vjeru ili spol. To je gore od genocida koji je usmjeren samo na određenu grupu ili naciju. Democid uništava sve.
Komentirajući problem Sisačke rafinerije, Kolinda izgovara prvu rečenicu: “…potrebno je učiniti sve što je moguće kako bi se rafinerija spasila…” I premijer Plenković često ponavlja, “učinit ćemo sve” za ovo ili ono. Prekrasno, ali i priglupo, to “učinit ćemo sve” ne znači ništa, baš kao i druga, najgluplja rečenica u Hrvata od stoljeća VII.: “Neka institucije rade svoj posao.”
Svi znamo kako to rade, odnosno kako ne rade te institucije. Na primjer, DORH! Teče 28. godina zločinačkih pretvorba (čitaj; pljačka!) bez i jedne optužnice, presude i konfiskacije opljačkanih hrvatskih resursa. Deset ili dvadeset godina kisele se u ladicama DORH-a stotine i tisuće kaznenih prijava s notornim dokazima o pretvorbi, ratnom profiterstva, korupciji i kriminalu. I ništa! Učinjeno je “sve” da nam bude tako kako jest! Sudovi slijede DORH; presude Sanaderu, Vidoševiću, Mamiću i drugim članovima elite bit će donesene nakon Sudnjeg dana. Horvatinčića hrvatski sud oslobađa… Može se dodavati i dodavati, ali dovoljno je!
Premijerove izjave i izjave mnogih političara: “Neka institucije rade svoj posao” ili kako će “učiniti sve”, pripadaju istoj kategoriji. Te izjave postale su simbol, ne samo sveopće neodgovornosti i jalovosti hrvatske politike, nego i simbol lukavih spinova kojim vlada RH i Hrvatski sabor i dalje pokrivaju pljačku svog naroda.
Milijuni u inozemstvu
“Učinit ćemo sve” benevolentno je i bezazleno, jer ono “sve” zapravo ne znači ništa- ni dobro ni zlo! Ali, nije baš tako. Najčešće te rečenice famozne ništavosti hrvatske politike u smislu pozitivnoga – imaju i svoje zatupljujuće, hipnotično značenje. Pokriva se činjenica da Hrvatska nestaje, topi se u neizlječivoj “bijeloj kugi”, paničnom bježanju stručnjaka i radnika s porodicama – zauvijek! Oni se više nikada neće vratiti u opljačkanu Hrvatsku, jer ovdje mogu naći samo ruševine i zgarišta nekadašnje domovine. Uz tih izgubljenih stotinjak tisuća godišnje tu je i demografski godišnji minus od cca 14.000 (umire znatno više ljudi nego što se rađa!). Ostalo nas je manje od četiri milijuna i trend nestanka rapidno raste. Vlada RH želi raseliti i uništiti posljednje ostatke hrvatskog korpusa – ovrhama, posljednjim koracima na putu u democid. 400.000 blokiranih i ovršenih hrvatskih građana shvatit će da nemaju nikakav drugi izlaz iz situacije – osim paničnog bijega što dalje od katarzične Hrvatske. Zbog beznađa, povećanih nameta i izgubljene perspektive pobjeći će i svi ostali. Osim umirućih staraca i djece bez roditelja.
S druge strane nije tako crno, dapače čini se svjetlim ozračjem. Vlast i njihovi uhljebi – paraziti, žive kao bubrezi u loju. Sve je više onih koji ne proizvode ništa i ta amorfna masa buja, penje se na stotine tisuća. Premijer, ministri, zastupnici, ali i lokalni političari natječu se, tko će više svojih “rodijaka” i prijatelja uhljebiti na kakvo spavajuće i neproizvodno “radno” mjesto. Svi ti uhljebi ipak imaju svoju funkciju, moćno su i tvrdo tijelo koje štiti leđa gornjogradskim gospodarima. U tu neproizvodnu, ali vlasti prijeko potrebnu skupinu, treba ubrojiti i ekspanziju religijskih uhljeba. Nove Crkve niču kao gljive iza kiše, a novi kordoni mladih, snažnih svećenika uzimaju kruh iz usta siromašnom hrvatskom puku – više od milijarde kuna svake godine.
Masne plaćetine i bezbrojne beneficije tijekom godina osiguravaju spomenutoj skupini lijep i bogat život. No, to nije dosta, mnogi od njih brinu se i za svoje potomke. Tu se otvara tamna, tajna strana “bande lopovske”, kako ih zove narod: milijunska i milijardska korupcija i kriminal.
“Sitnice” u daljnjem tekstu otvaraju oči svakom, pa i mentalno retardiranima. Jedna od “sitnica” je činjenica da je – na primjer; Mesićeva kćerka Dunja za brigu o svome ocu zaradila je 12.814 000 eura. I druga kćerkica Saša brinula se o tati i zaradila 3.539 000 eura. Obje bogate dame te su svoje eure 2011. godine imale na računima u Reiffelsen-Landesbank Steierbank AG. Možemo očekivati da će od 2011. do ove 2018. godine, kćerkice biti bogatije barem za još desetak milijuna eura.
Slijede zaprepašćujući podaci Agencije za nadzor financijskog tržišta (FMA) dostavljeni u Hrvatsku; ministrica Burić Pejčinović na istoj banci, 2011. godine imala je 8.700 000 eura, Račanova supruga za bračne dužnosti dobila je 8.638 000 eura, Sanaderova supruga 7.266 000 eura, Linićeva bivša supruga 5.962 000 eura, Tuđmanova kćerkica 5.418 000 eura, Bajićeva bivša supruga 4.720 000 eura, Vidoševićeva supruga 4.563 000 eura, Bandićeva supruga 4.179 900 eura, Hebrangova supruga 2.758 000 eura i tako dalje. Od tih velikih domoljuba koji obožavaju Hrvatsku, ali i svoje bračne družice i kćerkice, najjadniji je Ivo Josipović. On je svojoj dragoj supruzi priuštio samo 1.641 000 eura. Čini se da sve te dame odlično rade svoj posao pa se možemo nadati da su do ove godine pojačale svoje račune za pokoji milijunčić. Eura, ne kuna! Slijedi još preko 180 zlotvora koji imaju tajne račune u spomenutoj Reiffelsen-Landesbank Steierbank AG.
Cvitan i Bajić čvrsto zatvaraju očne kapke i guraju prste u uši. Oni ništa ne vide ni ne čuju.
Ovo je zaista samo sitnica, marginalni segment, kamenčić i golemom mozaiku stvaranja Republike Hrvatske, satkane od pohlepe i kriminala.
Netko će upitati; a koliko je toga u ostalim bankama u poreznim oazama diljem svijeta; u Villahu, Luxembourgu, Djevičanskim i Kajmanskim otocima, u New Jerseyu, Panami, Belizeu…? Nisu samo milijuni – nego milijarde!
Nebulozne izjave o kriminalu
Ružno je reći, ali barem pljunimo na TV ekrane kad se pojavi netko s Gornjeg grada i počne nam soliti pamet nebuloznim izjavama kako se oni bore s korupcijom i kriminalom. Ovo je gore od kriminala – ovo je izdaja domovine za koju su naši branitelji dali najmanje 12.500 života.
Imam dojam da smo mi branitelji (dragovoljac sam 1991. do 1995. i časnik HV) najveći glupaci i kreteni kad smo se borili za tu bagru, bandu lopovsku, da kradu i pljačkaju našu i njihovu domovinu. Neka me ispravi netko tko ne misli kao ja. Poštujem svako različito mišljenje.
Na kraju treba istaknuti projekt ljevičarenja i desničarenja, zamišljen u Gornjem gradu u cilju zamagljivanja mračne zbilje hrvatskog democida. Senilne igre partizana s petokrakama na kapama naivne su staračke retrospektive i ne proizvode ništa, ali ustaško pubertetsko divljanje Hasanbegovića, Raspudića, Selakice i niza mladih, ali i poznih staraca (posebice iz dijaspore) – Pavelićevih uzdanica, ne donosi ništa dobroga. Vraća nas u mrak rasnih zakona i u vrijeme zločinaca, Luburića, Francetića… Ponovimo; sve te jalove svjetonazorske igre imaju samo jedan cilj – zamagljivanje jadnog stanja naše države. Gospodari nam daju “panem et circenses” – kruha i igara, ali sve manje kruha.
Kolinda, Plenković i golemo brdo dužnosnika s mandatima “učinit će sve”, nizašto drugo nego za stabilnost, za stabilan svoj mandat i za nadu da će njihov slatki život potrajati što duže, i u sljedećem mandatu. Zdušno će im pomoći “institucije koje rade svoj posao”.

Anno Domini MMXVIII. T

Napisao:  Saša Radović

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema