Podjeli

Hrvatski znanstvenici dr. sc. Nikola Banić i dr. sc. Mladen Koić, dio svojih višegodišnjih istraživanja, objavili su u knjizi “Jasenovački popis – Lažne žrtve”, koja je upravo izašla iz tiska u nakladnička kuća TKANICA iz Zagreba , uredio Marijan Majstorović

Ovo vrijedno djelo, jezikom nepobitnih, znanstvenih argumenata progovara o sramotnoj manipulaciji službenim “popisom žrtava” JUSP Jasenovac, na 792 stranice, uz 1258 fusnota kojima su potkrijepljeni ključni navodi i činjenice.

Dio gradiva sadržanog u knjizi ranije je već objavljivan, ali ona također sadrži i do sada nepublicirani materijal, upotpunjen najnovijim otkrićima i nalazima dvojice vrijednih znanstvenika koji se u hrvatskoj javnosti prešućuju.

Sadržaj knjige “Jasenovački popis – Lažne žrtve”

(Adresa slike: https://narod.hr/wp-content/uploads/2023/06/jasenovacke-zrtve-3.jpg)

Naime, čuvari jasenovačkog mita i manipulatori žrtvama rata i ustaškog logora Jasenovac, sve čine kako bi sakrili istinu i onemogućili svako objektivno utvrđivanje činjenica i istine, pa su tako i dr. sc. Nikola Banić i dr. sc. Mladen Koić za naše (“hrvatske”) medije na nacionalnoj razini nepoželjni. Pokušate li pronaći kakav podatak o njima, teško ćete uspjeti, čak i na internet-mreži (osim u tekstovima objavljenim u Hrvatskom tjedniku ili na portalu Narod hr), a nije rijetkost da se na traženi upit (preko Google-a) s imenima ovih znanstvenika dobije informacija kako se ne radi o “poznatim osobama” – što je vrlo zanimljivo, budući da se u brojnim lokalnim i regionalnim medijima (na televiziji, u tiskovinama i na internet portalima) njihove emisije i članci s rezultatima istraživanja pojavljuju zadnjih 7-8 godina i to prilično često i vezano za naprijed spomenutu tematiku.

Budući da mi u Hrvatskoj još uvijek (dobrim dijelom) živimo u društvu jednoumlja u kojem čuvari jasenovačkog mita i lažni antifašisti nastavljaju svoje manipulacije i nameću svoje “istine”, pa uvelike kreiraju i medijsku scenu, ova je knjiga dobro došla, kao brana njihovim lažima, obmanama i beskrupuloznim krivotvorinama.

Zato, autorima treba odati priznanje – a knjigu pozorno pročitati, jer to svakako zaslužuje.

Zlatko Pinter


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema