Podjeli

Dragi čitatelji, evo me sa jos jednim ogoljenim mišljenjem surove stvarnosti. Za početak imam jedno pitanje za vas.
Da morate nabrojiti riječi na h koje su vezane jedna uz drugu koje bi to bile? Prve dvije koje su meni pale napamet su Holding i Hercegovci. Takozvani Bandićevi kumovi premrežili su čitav Holding, a i mnoge pozicije u Zagrebu. Također, pranje novca putem kojekakvih natječaja poznata je Bandićeva praksa već dugi niz godina. U nastavku pružit ću vam kratak uvid u poslovanje ovog velikog hercegovačkog kuma.

Jedna afera koju svakako treba izdvojiti je tzv. Zlatni zahod. Prije svega, valja spomenuti dva zahoda koji su izgrađeni 2009. od strane firme u vlasništvu  Milana Penave, naravno riječ je o Bandićevom prijatelju. Nalaze se na okretištima Dubrava i Dubec. Znate li koliko košta kupovina stana po četvornome metru? Pa među skuplje spadaju oni od 3000 eura, a spomenuti zahodi građani su za 11 000 eura po četvornom metru. Oni koji su obišli te zahode znaju u kakvom se stanju oni nalaze, tako da tu više ništa nije potrebno reći. Konačno, dolazimo i do famoznog “Zlatnog zahoda“. Oni koji su uređivali svoje kuće znaju koliko sanitarije dođu. Wc školjka koja je trebala biti postavljena na Zrinjevcu vrijedi 25 puta više od one koja se može kupiti u trgovinama, a najskuplji umivaonik, koji možete naći u trgovinama tri puta je jeftiniji od onog koji je trebao biti postavljen u u dječjem parku na Trgu kralja Petra Krešimira IV. O ostalim brojkama nema ni potrebe govoriti, već su ovi podaci dovoljni da vam se zavrti u glavi. Robert Faber uvidio je da u ovom projektu nešto smrdi, a epilog ove priče znati i sami.

Među ostalim aferama koje okružuju ovog beskrupuloznog ‘fontaša’ nalazi se i još donekle svježe zapošljavanje svojih članova obitelji.
Nakon što su se tijekom suđenja za aferu Agram u sudnici čule bezobrazne riječi upućene prema vlastitim uhljebima, sve je bilo jasno. Ponovo duce odlučuje o funkcioniranju cjelokupnog kadra grada Zagreba. No osim naredbi da se njegova bliska rođakinja mora zaposliti na izmišljenom radnom mjestu, bitno je primijetiti da  te snimke puštene u sudnici, prikazane u svim dnevnim vijestima nisu promijenile ništa od trenutnoga gradonačelnika. I dalje se izrađuju fontane aka pranje novca, a rođakinja se smiješka uz svakodnevno prežderavanje burekom na tom izmišljenom radnom mjestu.

Ovo su samo neki od slučajeva koje sam izdvojio. Da sam odlučio pisati o svim sumnjivim i kažnjivim Bandićevim poslovima, vi bi, dragi čitatelji, čitali roman, a ne novinski članak.

Svaka ptica svome jatu leti, ali izgleda da Bandić nikada neće poletiti u Hercegovinu ili Remetinec.

Do idućeg članka!

Tomislav Gundulić, mag. inženjer strojarstva


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema