Podjeli

HŠK Posušje, koji će od iduće sezone opet igrati najjaču Premijer ligu BiH i na čemu im od💙 čestitamo i želimo puno uspjeha, jučer su predstavili odličan, ambiciozan idejni projekt za gradnju novog stadiona, Posušje Arene.
Posušje je predivan, pravi sportski grad, čiji građani žive za svoj nogometni klub i razumiju što nogomet i sport uopće znači za njihov grad, za čitavo društvo i cijeli taj kraj koji gravitira Posušju. Razumiju kako ulaganje u sport i sportsku infrastrukturu nije razbacivanje i nepotreban luksuz, nego baš naprotiv…
A takve sportske infrastrukturne objekte danas u pravilu prate i različiti komercijalni sadržaji koji donose i veliki pozitivni ekonomski učinak, te čine investiciju više nego opravdanom. A pogotovo u nogometu, najvažnijoj sporednoj stvari, kao najpopularnijem i najmasovnijem sportu na svijetu, koji je danas neminovno postao i veliki biznis.
Eto, to je pozitivan pristup, tako razmišljaju i rade oni koji žele dobro zajednici u kojoj žive, koji žele dobrobit i svom gradu i svojim sugrađanima. Tako različito od iracionalnih floskula kojih smo se mi u Zagrebu naslušali već zadnjih 20 godina – o prečim i potrebnijim stvarima od stadiona, o prioritetima, o gladnoj djeci koja nemaju šta jesti, o kopanju po kontejnerima za smeće i sličnim stvarima koje uopće nemaju veze s ulaganjem u stadionsku infrastrukturu. Niti je ulaganje u takvu infrastrukturu u koliziji s rješavanjem nekih drugih problema poput izgradnje bolnica, škola, vrtića, staračkih domova itd. Ulaganje u stadionsku infrastrukturu samo pozitivno može utjecati i na rješavanje navedenih problema. Ali za to razumjeti, potrebno je ipak sagledati širu sliku i onda pustiti ljude koji znaju, hoće i mogu neka realiziraju takve projekte, umjesto bacanja klipova pod noge i opstrukcije svakog pokušaja da se nešto korisno izgradi ili napravi.
Vjerujemo kako je konačno došlo vrijeme da se i u hrvatskoj metropoli napravi moderni stadion, primjeren 21. stoljeću i potrebama glavnog grada svih Hrvata i cijele države. Mi smo sigurni da će se to zaista realizirati i da ćemo već za tri godine s ponosom u Zagrebu gledati novi, velebni stadion Maksimir.
A našim dragim prijateljima u Posušju, u kojem ima također puno naših Dinamovaca, čestitamo i želimo im neka čim prije realiziraju idejno rješenje koje su jučer predstavili.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema