Podjeli

HDZ – gubi dan po dan

U razgovoru sa dr.sc.Ljiljanom Zmijanović;

 

Heroina Domovinskog rata skrušeno govori o strahotama koje je prošla u obrambenom Domovinskom ratu, po njenoj priči a i po pričama drugih, na jako teškom i opasnom Ličkom ratištu, a poslije kao brigadni izvidnik 113. Brigade…

Iako prilično samozatajna i skromna žena, danas dr.sc. Zmijanović zavidnog strukovnog i općeg znanja, unatoč svim nedaćama rata, od bolesti, upala pluća i svega što je prolazila kroz obrambeni Domovinski rat, dr. Zmijanović ni danas nije manje ratnica kada se radi o Domovini Hrvatskoj i ništa ne prepušta slučaju.Njen ratni put je već poprilično i javan i respektabilan u svim pogledima.No zbog svih problema koje je imala, nesuđena ravnateljica NP-a Krka, s prvim danom ovog tjedna prestala je biti članicom HDZ-a. Nakon 30 godina! Sadašnje vodstvo stranke, napisala je u svojoj izjavi, uz zahtjev da je brišu iz članstva, ne zaslužuje njezino povjerenje.

 

Sudjelovala sam u osnivanju HDZ-a i bila članom bez prekida 30 godina. Posve jasno izričem mišljenje da veliki dio članstva predstavlja istinske i čestite promicatelje vrednota koje su tek paradigmatski ispisane u načelima i raznim sintagmama, napisala je u svojoj “ispisnici”, navodeći dio svoga životopisa.
– Poznat je moj životopis, s ispisanih 482 dana borbenog sektora elitnog vojnika izvidnika u Domovinskom ratu, ronioca, pilota, doktora društvenih znanosti polja ekonomije, dobitnice više međunarodnih nagrada i priznanja za rad u struci, sudionice znanstvenih ekspedicija, ekoloških programa…osobe koja je jedino i isključivo svoju karijeru kao znanstvenika i stručnjaka gradila uz pomoć svoje obitelji i znanstvenih autoriteta. Smatram da ovo vodstvo stranke ne može zaslužiti moje povjerenje; autentično i istinsko promicanje odgovornog upravljanja društvenim i ekonomskim procesima u ovom slučaju nema svoje utemeljenje.

Osobno od čelnih ljudi stranke doživljavam posve neprimjeren rakurs, što samo govori o nedoraslosti ozbiljnog i uljudbenog ponašanja, i nepostojanja interesa valoriziranja znanstvenih i inih postignuća, koji bi morali biti rotorima razvoja Republike Hrvatske na dobrobit svih njenih ljudi.- stoji na kraju Ljiljanine izjave o istupanju iz HDZ-a.
Njezin suprug, odvjetnik Branimir Zmijanović, koji je HDZ-ov vijećnik u šibenskom Gradskom vijeću, također je izašao iz stranke.

– Sve ove godine HDZ nam je radio samo štetu, očito je da tu ne pripadamo, ali čovjek ide do neke granice i kad sve to postane degutantno, više jednostavno ne možeš podnositi. I zato sam napustila HDZ- objašnjava Zmijanovićeva, tvrdeći da je zapravo još od 1997. njezino članstvo u toj stranci izgubilo svaki smisao. Ne zna hoće li se uključiti u neku drugu stranku ili političku opciju, o tome će još dobro razmisliti, ne želi s tim žuriti.
Sada kada je i njezin suprug odlučio okrenuti leđa HDZ-u, vladajuća većina u Šibeniku trebat će još koju novu ruku koja se dosad nazivala oporbenom. Jer, od 25 vijećničkih mjesta, HDZ bi time pao na 10. S HSLS-om uvijek mogu računati, i s nekim navodno nezavisnim vijećnikom, a problem ne bi bio ni “pridobiti” ruku vijećnika HKS-a (Nikica Penđer, bivši dogradonačelnik Šibenika u prošlom, HDZ-ovu mandatu), samo je problem njega na sjednicu GV-a dovesti. Jer, riječ je o vijećniku koji tri godine nije bio ni na jednoj sjednici GV-a, niti je dosad konzumirao svoj mandat…

DOMOVINSKI pokret danas je predstavio novu članicu:Ljiljana Zmijanović napustila je HDZ i pridružila se Miroslavu Škori

Zmijanović, koja je inače hrvatska braniteljica, na predstoječim će parlamentarnim izborima biti kandidatkinja na listi u 9. izbornoj jedinici.

“Sloboda odabira je ona koja nas određuje kao ljude, a moj odabir je Domovinski pokret. Želim dati doprinos Domovini koja se voli svakim udahom, svakom riječju i svakim djelom”, poručila je Zmijanović. A koju 1.6. 2020 u Ponedjeljak možete pogledati u emisiji „Bujica“ a što doista nećete požaliti.

Za Portal „Bez cenzure“: književnica i novinarka:Jadranka Balatinac


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema