Podjeli

Može li gore?

Notornog Borisa Dežulovića kontraverzno Hrvatsko novinarsko društvo (HND) proglasilo je – novinarom godine – 2022.!

Ovu titulu dobio je uglavnom zbog pamfleta „Jebo vas Vukovar“, kojeg je objavio na portalu N1 (2.11. 2021.), a u kojem vrijeđa, kleveće i laže o Gradu Junaka Vukovaru, kao i o njegovim braniteljima, koji su se javno pobunili protiv ovog jadnog i smrdljivog teksta, ali i autora, koji kao kolumnist srpskih Novosti svako malo se obruši na sve što hrvatski diše (nema ništa jedino protiv kuna).

I sada neka netko kaže da se ne isplati pljuvati i bljuvati po hrvatskoj državi i hrvatskim braniteljima i stradalnicima, kao što to čine Pupovčeve  Novosti, čije su neke literarne „veličine“ ove godine također dobile najznačajnija priznanja HND-a….

Sramota je blaga riječ.

Inače, pamflet „Jebo vas Vukovar“ Dežulović je napisao i objavio uoči 30. obljetnice okupacije ovoga garda. Štos je u tome da i mnogi drugi mogu napisati sto puta gore i odvratnije komentare i o novinskim fukarama, ali je problem u tome što oni imaju, a mnogi drugi nemaju gdje objaviti ovakve gadosti.

Srpski tjednik Novosti u kojem objavljuju „školovani“ srpski pisci nema rubriku „reagiranje“ ili „pisma čitatelja“. Stoga se tim srpskim „znanstvenicima“ ne može ni odgovoriti, jer da može „letjeli bi poput svemirskog broda“ od činjenica i argumenata.

Nego, što čeka DORH, kad je u pitanju članak „Jebo vas Vukovar“? Naime, nekoliko braniteljskih Udruga podnijelo je kaznenu prijavu protiv ovog pamfleta i njezina autora, ali DORH se u svezi toga zasad nije javio. Valjda su čekali da Dežulovića proglase „novinarom godine“, pa će se možebitno uskoro javiti da „odbacuju“ prijavu. Nu, ukoliko se to dogodi, kako smo saznali, branitelji će ići dalje, dok se ne istjera mak na konac! Kad netko i u alkoholiziranom stanju nekom zaprijeti Državno odvjetništvo  ga  da i zatvoriti, a kad jedan novinski mutikaša ocrni i napravi malu i veliku nuždu po svetinjama hrvatskog obrambenog Domovinskoga rata i kad mu neki poput generala i ministra Medveda i mnogih drugi odgovore, onda se on kao kameleon pretvara u „progonjenog čovjeka“, kojeg zamislite hoće i „linčovati“, jer u ovoj Hrvatskoj, po njemu i njemu sličnima, „nitko“ ne razlikuje govno od meda!

Inače, članovi Hrvatskog novinarskog društva (HND) svojedobno su iznimno uzdizali i nekog  koprivničkog lokalnog novinara Šlabeka (ime smo mu nažalost već zaboravili). Taj je „otkrio aferu Spice“ i stranice i stranice o tome je napisao u Večernjem listu i lokalnim novinama, bacao smeće, poglavito po Damiru Polančecu i drugima koji su bili optuženi, da bi na kraju „vuk pojeo magare“, odnosno akteri „afere Spice“ bili su oslobođeni! Za pljuvanje po Polančecu i drugima, notorni Šlabek je 2010. dobio  drugu nagradu  „Novinarska hrabrost“, a od HOO-a nagradu „Joško Kulušić“ za promicanje ljudskih prava u medijima!? Bio je i kandidat za „novinara godine“…, a što se potom dogodilo? Maknuli su ga iz Večernjeg lista da ih više ne sramoti, pa je za kratko završio u nekim lokalnom listu. Vjerojatno vidjevši da novinarstvo nije za njega odselio je iz Hrvatske!

Jadno, tužno i žalosno.

Čak ni HND nije za njim „pustio suzu“!.

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema