Podjeli

Poštovani čitatelji našeg istraživačkog portala, donosimo vam novosti sa posljednje sjednice Gradskog vijeća Trogira. Još jedan nastavak serijala iz  bisera našeg Jadrana, Trogira. Umjesto kupanja i obilaženja plaža za vas nudimo vam vijesti iz lokalne političe svakodnevnice. Na sjednici koja je održana u petak donesen je novi rebalans gradskog proračuna, prošao je prijedlog novog kreditnog zaduženja za modernizaciju javne rasvjete, ali i dobivena je suglasnost za sklapanje sporazuma o poslovnoj suradnji sa HNK Hajduk.

Za navijače Hajduka u nedostatku sportskih rezultata ovog kluba ovaj sporazum zasigurno golica maštu. U sklopu projekta planira se mali stadion za 2. HNL, pomoćni tereni, jedan od tih će pripasti lokalnom niželigašu HNK Trogir 1912. Planira se izgradnja malog hotela i ugostiteljski objekt za igrače, prostorije za testiranja igrača i sve što je potrebno splitskom prvoligašu. Naš portal pozdravlja izgradnju kampa Hajduka, samo nije nam jasno kada će taj kamp biti izgrađen i tko će ga financirati. Hajduk sigurno nije u odličnoj financijskoj situaciji da ga sam financira.

Da pojasnimo situaciju vratiti ćemo se malo u prošlost, daleke 2007. godine tadašnji zamjenik gradonačelnika Trogira Vinko Brkan, planetarno popularan Brksi je gurao navedeni projekt Divulje. Tadašnji gradonačelnik Trogira Vedran Rožić je potpisao ugovor sa ministrom obrane Berislavom Rončevićem po kojem je Gradu Trogira dano u konseciju zemljište na Divuljama. Brkan je planirao graditi stadion za ugašeni HNK Trogir koji se tada natjecao u Drugoj nogometnoj ligi. Osim toga tamo je planirano preseljenje srednjih i osnovnih škola sa područja Grada Trogira. A danas Grad Trogir će za ugovor sa Hajdukom dobiti samo jedno pomoćno igralište i teniski teren. Navodno da treniraju djeca članova SDP-a.

Vinko Brkan je po svemu bio vizionar i s ovim sporazumom sa Hajdukom gradonačelnik Ante Bilić njemu odaje priznaje za ideju i potpisivanje ugovora sa Ministarstvom obrane kojem je Trogiru pripalo vrijedno zemljište. Zahvaljujući SDP-u i tadašnjem gradonačelniku Damiru Rilji i tadašnjem pročelniku UO za komunalno gospodarstvo Anti Biliću zaustavljen je projekt Divulje. Treba podsjetiti da je SDP glasovao tada protiv projekta Divulje, a danas se hvale sa tim. S time je svu svoju kampanju protiv Brkana bacio u vodu. Ali zahvaljujući našem portalu istina polako izlazi na vidjelo.

Idemo dalje, zbog koronakrize i lošeg punjenja proračuna o čemu smo već pisali na našem portalu SDP i njegovi partneri donose novi proračun. Službenicima ostaje i dalje na snazi manje od 10 % plaće, a radnici Trogir Holdinga su poslani na minimalac. Grad Trogir podiže nove kredite koji će ostati za otplatu novoj vlasti, i ne ponašaju se racionalno u postojećoj situaciji. Opravdanje je da se kredit diže zbog modernizacije rasvjete i izgradnje reciklažnog dvorišta. Baš nas zanima koliko košta reciklažno dvorište u Planom i o cijeni ćemo vas obavijestiti.

Valja vrijedi istaknuti da je vijećnik Damir Zaradić bojkotirao sjednicu Gradskog vijeća. Zaradić je uime HSP-a obavijestio javnost da neće sudjelovati na sjednici zbog omalovažavanja njega kao gradskog vijećnika zbog neodgovaranja na pitanja. Doznali smo da se i vijećnicima HDZ-a ne odgovara na pitanja ili polovično. Vijećnik Alen Pensa je prozvao gradonačelnika za nezakonito zapošljavanje u Turističkoj zajednici Trogir. Ante Bilić je na ovoj sjednici odao priznanje Vinku Brkanu i njegovim primjerom pokazuje nama u Trogiru da idemo Brkanovim stopama naprijed.

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema