Podjeli

Svi se sjećamo kako je nekako u ovo doba već godinama svake veljače glavna tema bio neki ne/primjereni „Krnje“ koji je nekome loše legao. Kako ove godine nema, ili barem za sada, karnevalskih povorki i paljenja Krnje pojavio se, sada već na daleko najpoznatiji, jedan riječki kafić zanimljiva imena „Tri majmuna“ koji je svojim porukama uzburkao političku scenu i tako nadomjestio izostanak nekog „Krnje“.

Što je vlasnik navedenog kafića uistinu želio postići svojom porukom kako članovi i simpatizeri jedne političke stranke nisu dobro došli u njegov kafić vjerojatno nikada nećemo saznati, no da je uspio skrenuti pozornost na sebe i svoj kafić svakako jeste. Toliko medijskog prostora ne dobiva ni jedan pozitivan primjer iz bilo koje sfere društva, kao npr. „Rimac“ koji je doslovno po svemu, bez uvrede prema bilo kome, svjetlosne godine ispred navedenog kafića, no mediji kao i svi mediji, u borbi za čitanost odnosno profit radije pišu o nekoj potpunoj gluposti koja je bez nekog opravdanog razloga uzburkala politički prostor pred izbore no nečemu ozbiljnom odnosno važnom za sadašnjosti ili budućnost građana Lijepe naše.

Tenzije se radi navedene poruke, koju su istine radi svi mogli mirne duše ignorirati, svaki dan podižu na sve veću razinu postavši tako glavna politička tema u Hrvatskoj. Spominju se sve teži izrazi poput, segregacije, rasizma, pa sve do fašizacije itd.  kako bi se navedenom dalo na važnosti, a da sve kojim slučajem ne potone u zaborav pobrinuo se i jedan portal koji je dodao još malo ulja na već poprilično rasplamsanu vatru. I tako dok se jučer na svim medijima vrte slike i snimke kako se starije osobe satima guraju u dugačkim redovima za cijepljenje kršeći pri tome sve epidemiološke mjere, naši se mudri političari natežu oko toga tko je koga više uvrijedio svojim porukama. Čuli smo tako od jednog vrlog političara i kako gradonačelnik Grada Zagreba možda više neće biti iz Hercegovine već iz Hercegovačke ulice, kao i od jedne druge osobe koja se malo ljutila na zagrebačke  „dotepence“.

Ako je tzv. Afera „Tri majmuna“ već tjedan dana glavna tema pored problema sa nedostatkom cjepiva, narušenim gospodarskim tijekovima, bezobrazno malim usklađenjem mirovina, amaterskim sportom pred krahom radi potpuno promašenim mjera, blokiranim ugostiteljstvom, itd.. onda nije nikakvo čudo da smo u cijeloj EU najgori ili među nekoliko najgorih po mnogo čemu, po lošem standardu, neefikasnim gospodarstvu i još neefikasnijoj pravnoj državi.

Ako je toliko prašine podigle jedna, u najgorem slučaju nespretna ili neukusna,  izjava vlasnika kafića „Tri majmuna“ onda se svi mi moramo zapitati koliko zapravo u Hrvatskoj imamo „majmuna“….

U Zagrebu, 24.02.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema