Podjeli

POUČAK  VAR

HRVATSKI DRAGOVOLJAC – DINAMO 0:2 (Perić 18′, Andrić 68′)

Dinamo je gostovao kod Hrvatskog Dragovoljca, u Kranjčevićevoj, u zadnjem kolu HNL-a, ove sezone.

Dakako, prvenstvo je nikad zanimljivije, pa tako se nastavilo i u Kranjčevićevoj, u prvom poluvremenu  tri vrlo zanimljive situacije, prva u devetoj minuti utakmice, kada je poništen gol Komnena Andrića, pomoćni sudac podigao je zastavicu i dosudio zaleđe. Prema VAR-u Oršić je bio u nedozvoljenoj poziciji, dvojbeno. D bi u 17. minuti susreta, konačno regularan pogodak postigao Dino Perić, za vodstvo Dinama, 1:0. U 39. minuti Dinamo je opet zabio. Lijepo je Oršić proigrao Štefulja, on s lijeve strane precizno na drugoj stativi pronašao Špikića koji je poentirao. Odmah je gol poništen zbog zaleđa, međutim, provjera iz VAR sobe ipak nije bila rutinska. Trajala je više od četiri minute, svi su već na stadionu počeli negodovati, od igrača i klupa, do gledatelja koji su već zviždali. Dugo, predugo je sve to opet trajalo, na kraju ipak – zaleđe.

U 61. minuti BBB-ovci su s istočne tribine prekinuli susret, tek što se utakmica nastavila, maksimirski žuti povisili su vodstvo, Andrić je to iskoristio i riješio utakmicu.

U drugoj, utakmici između Hajduka i Osijeka, također susret je  obilježila je sporna odluka suca Frana Jovića u kojoj je poništio gol Damjana Bohara iz penala pa najstrožu kaznu ponovio. Kalinić je iz popravnog pokušaja fantastično obranio novi penal Boharu.

VAR se ne smije uključiti, nemaju što pregledavati snimku kod penala, to je u ingerenciji glavnog suca koji jedini može ponoviti kazneni udarac zbog toga što je igrač ranije ušao u kazneni prostor, također teško je suditi kad su u pitanju centimetri kao što je to bio slučaj u utakmici Dinama i Dragovoljca, uvijek su govorili ako su napadač i obrambeni igrač u liniji prednost se daje napadaču – to se nije dogodilo.

“Modri” su 2021. završili kao vodeća momčad HT Prve lige i “jesenski su prvaci” uz jednu utakmicu manje, odgođeni derbi protiv Hajduka, koji će biti odigran u proljetnom dijelu prvenstva. Dinamo vodi sa 40 bodova koliko imaju i Rijeka i Osijek. Hajduk je četvrti sa 35 bodova.

By Branka Mioč


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Sport