Podjeli

Miroslav Škoro, tijekom debate o pobačaju, rekao je da se žena koja zatrudni nakon silovanja mora dogovoriti s obitelji što će učiniti.

“Država, ako drži do sebe, ima bezbroj mehanizama kako da pomogne svakoj obitelji, majci koja se odlučuje na takav čin. Nismo mi primitivna zajednica, ne zabrana, ali učiniti sve da se sačuva život. Ako žena zatrudni nakon silovanja onda se mora dogovoriti s obitelji što će učiniti”, rekao je Miroslav Škoro, čelnik Domovinskog pokreta, obrazlažući svoj stav o pobačaju.

Sagledavajući ovaj stav ili članak ili debatu, ne znam uopće kako bih to nazvala, ne znam da li se ovdje raspravlja o pobačaju koji je jasno apsolutno ubojstvo. U današnje vrijeme u 21. stoljeću kada postoji more mehanizama na koji način se može spriječiti neželjena trudnoća ne vidim niti svrhu niti neke posebne razloge za debatu oko pobačaja pa kao ni to da tu odluku može donijeti samo žena jer je u pitanju njeno tijelo jer samo žena sama nije napravila to dijete, međutim o tome se nažalost ne raspravlja nego je ne znam čime izazvano doveden u pitanje život djeteta u slučaju kada je majka začela dijete silovanjem.

Dakle, ono što bi kao prvo postavila kao pitanje gospodinu Miroslavu Škori je sa koliko je silovanih žena u životu razgovarao obzirom da je otac kćeri, muž ženi, sin majci i brat sestri, da li je i sve te žene u svojoj kući pitao što misle o tome i čime i kojim razlogom uopće u ovakvim okvirima uzimati žrtve silovanja apsolutno u usta, da li je to zbog osobne promocije a u predizbornoj kampanji jer ako je u tome našao ijedan pozitivan bod onda smo nažalost bolesna i patetična država.

Obzirom da imamo Zakon i to jedina država u svijetu o žrtvama silovanja u Domovinskom ratu i ovo je bila jedna od tema, nisam sigurna znate li kako se uopće ta Zaklada zove, gdje se nalazi, tko su žene u njoj i što su sve prošle…

Evo, na sve do sada napisano vidjela sam bivšu predsjednicu Republike Hrvatske i dogradonačelnicu grada Osijeka kako su Vam pokazale srednji prst, ja bi Vam najrađe na ovako degutantne izjave a da pri tome nemate pojma koliko zadirete u tuđu bol i tuđu privatnost pokazala četiri srednja prsta, mislim da je skupljanje bodova za izbore prešlo svaku granicu dobroga ukusa a ovo je daleko od toga.

Ovo je dno dna. Nadam se da ćete nam u budućnosti imati malo više za pružiti i pokazati od ovoga.

Ovo je jedan od komentara na Vašu izjavu;

„…Žene drage, ne radi se o VAŠEM TIJELU već o ŽIVOTU unutar vas kojeg niste VI stvorili niti VI imate pravo odlučiti hoće li se taj život nastaviti. To je užasno egoistično! Ako i dalje mislite da je to ispravno porazgovarajte s ženama koje su to napravile..upoznajte bol,tugu i očaj koji prolaze zbog te “liberalne i emancipirane” odluke. Pitajte ih kako su i sve će vam biti jasno… Puno zla se krije pod krinkom “moje pravo” i “moje tijelo …”

Što reći na ovakav komentar ove nazovi liberalne dame koja se ufa da je očito jako pametna ali pamet bez iskustva ne znači ništa. Da li da Vam gospođo poželim da prođete naš životni put? Jedino gdje smatram da je abortus opravdan je u trenutku ukoliko je začeto silovanjem jer cijeli život nosit se s time znaju samo one žene koje su to prošle, znamo to mi. A odlučiti se donijeti na svijet dijete iz jedne takve teške životne tragedije nije samo pitanje odluke žene ili njene obitelji već cijelokupnog psihičkog života i te žene i djeteta u budućnosti ali nemojte nikako zaboraviti ni onu cijenjenu okolinu koja vrlo lako osuđuje žene kojima se to dogodi, e pa onda zamislite stigmu s kojom se nose ta djeca.

Činjenica je da nije problem imati stigmu i da ovaj post možete shvatit kako god hoćete samo smatram da ovo nije predizborna tema niti išta o čemu se može olako razgovarati bar ne u našoj Domovini u kojoj je upravo o silovanju donešen zakon koji štiti žrtve a na kojima se nebi trebali skupljati nikakvi bodovi posebno ne od onih koji ni o tomzakonu a ni o tim žrtvama ne znaju apsolutno ništa.

Što se mene osobno tiče ovakvim i ovakvom izjavom u mojim ste očima srušili svu pozitivu.

 

Za portal „Bez cenzure“: književnica i novinarka Jadranka Balatinac


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Izbori