Podjeli

– Nećemo dopustiti ostacima jugokomunističkog sustava, niti jugosrpskog, stanje kakvo smo bili zatekli u Hrvatskoj uspostavom hrvatske slobode i demokracije. Nećemo dopustiti da nam sve to dovedu u pitanje. Nećemo to dopustiti tim jugo komunističkim ostacima, ali ni onim političkim diletantima, bezglavim smušenjacima koji ne vide o čemu se zapravo radi danas u Hrvatskoj i u svijetu sa kojekakvim regionalnim planovima…“.

Predsjednik Tuđman nam je u jednom od svojih zadnjih javnih istupa  poslao snažnu i vizionarsku državničku poruku da  moramo na vrijeme prepoznati ugroze koje prijete Hrvatskoj i da moramo uvijek biti mudri kako bi mogli razborito ukloniti one destruktivne i petokolonaške elemente koji se kriju  pod plaštem demokracije, koji su se uvukli u naše redove, a strateški im je cilj razbijanje HDZ-a kao stožerne državotvorne stranke, bez koje bi Tuđmanova vizija o slobodnoj i suverenoj  Hrvatskoj ostala samo puka želja i nedosanjani san.

HDZ kao pokret pod vodstvom Franje Tuđmana u tom povijesnom kontekstu, pretvorio se u neopisivo oduševljenje hrvatskog naroda na ideji o stvaranju slobodne i neovisne Hrvatske države i ta je ideja ostvarena uz Božju pomoć i veliku žrtvu hrvatskih branitelja i cijelog hrvatskog naroda  u Domovinskom obrambenom ratu. Predsjednik Tuđman i HDZ, bez ikakve sumnje postali su simboli državotvornosti i onaj ugaoni kamen na kojemu stoji Hrvatska. Svjedočili smo procesima brutalne detuđmanizacije, svjedočili smo organiziranoj hajci obezvrjeđivanja tih simbola hrvatske pobjede, svjedočili smo, a i danas svjedočimo razbijanju HDZ-a izvana i iznutra i ti procesi postaju opasno zabrinjavajući.

Imamo Hrvatsku, ali u Hrvatskoj je uvijek bilo Juda, u Hrvatskoj je kroz povijest uvijek bilo onih snaga kojima je jugoslavenski okvir najbolji okvir, uvijek je bilo onih koji Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu nikada nisu željeli, kojima je jedina zadaća, bila i ostala, spriječiti nastanak bilo kakve Hrvatske države, a ako uslijed povijesnih okolnosti takva država i nastane, zadaća im je takvu Hrvatsku destabilizirati i učiniti sve da nestane. Ta antihrvatska strategija zapisana je i debelo podcrtana u svim srpskim memorandumima, a moguće ju je provesti uz pomoć domaćih veleizdajnika i poznate pete kolone u Hrvatskoj koja se infiltrirala u sam vrh vlasti u Hrvatskoj.

Danas se na temelju takve strategije ponovo sve glasnije čuju zloguki glasovi o Hrvatskoj kojoj neki zlonamjernici neutemeljeno pripisuju fašistoidne elemente čineći nam tako nesagledivu međunarodnu štetu. Ti isti pojedinci koji danas često govore iz pozicije koalicije u vladajućoj većini nemilosrdno blate Katoličku crkvu, hrvatske blaženike i svece, Domovinski rat, hrvatske branitelje, a istovremeno s druge strane veličaju diktatora Tita otvoreno govoreći da Titova udba nije pobila dovoljno Hrvata i da na Bleiburgu nije posao dovršen do kraja. Tim snagama je danas crvena zvijezda petokraka u hrvatskoj Rijeci postala simbol europske kulture!

SDP kao glavni kandidat tih snaga s ujedinjenom ljevicom, ohrabreni pobjedom na predsjedničkim izborima nakon što su porazili HDZ i aktualnu predsjednicu spremaju se preuzeti  Banske dvore, baciti HDZ na koljena i dugoročno zacrveniti Hrvatsku, što bi značilo da bi Republika Hrvatska postala jedina zemlja u modernoj Europi u kojoj su na vlasti mentalni komunisti što je u potpunoj suprotnosti sa svim rezolucijama i deklaracijama koje traže nužnu osudu komunističkog režima i svih totalitarizama bez ostatka.

Nije li došlo vrijeme političke odgovornosti, za one koji su doveli HDZ na rub ponora, kao i političke i moralne dužnosti za one da se svojim kandidaturama istaknu kao spasitelji HDZ-ovog brodoloma. HDZ danas jest na koljenima, HDZ nezaustavljivo tone i to nije stvar impresije i pukog kritizerstva već je to egzaktna matematička činjenica koliko god bi neki poraze htjeli relativizirati i prikazati kao pobjede?

Krajnje je vrijeme da HDZ doživi katarzu, unutarstranačku lustraciju  i duhovnu obnovu, da se mi članovi HDZ-.a koristeći sve demokratske alate žestoko obračunamo sa svim oblicima etičke veleizdaje, da  unutar stranke radimo na  jačanju svih oblika demokratskih sloboda, da se zaustave trendovi autokratskog ponašanja i marginalizacija onih koji se ne slažu da HDZ bude talac jednog čovjeka. Svojevremeno je Tomislav Karamarko optužen kao diktator koji je gospodar života i smrti u HDZ-u, no svojim je primjerom pokazao da političar ponekad mora odstupiti ako postane pretežak uteg vlastitoj stranci. Danas se to realno očekuje i od Andreja Plenkovića koji je jedini i isključivi krivac za sve poraze HDZ-a, koji je jedini odgovoran za percepciju nezaustavljive korupcije koja mu kao na tekućoj vrpci smjenjuje već 14. ministra. Nisu li danas na redu ministri Krstičević, Horvat i ministar Čorić čije suspekcije i možebitne korupcijske radnje polako ali sigurno izlaze na mainstream naslovnicama. A gdje ima dima tu ima i vatre.

HDZ kao državotvorna politička stranka mora biti spremna principijelno se obračunati sa svim pojavnim oblicima koji štete ugledu, dostojanstvu i prosperitetu Republike Hrvatske. HDZ ne smije biti mjesto prostitucije i utočište za neprincipijelne koalicije samo zbog pukog ostanka na vlasti! HDZ ne smije svoje politike pragmatično prilagođavati onima koji nisu ni stvarali ni željeli neovisnu i slobodnu Hrvatsku državu.

Hrvatskoj je danas više nego ikada potrebna domoljubna duhovna obnova i novo svehrvatsko zajedništvo na paradigmi nove domoljubne pomirbe koja je moguća, što će se pokazati kao temelj za svako proaktivno političko djelovanje na dobrobit našoj domovini. Hrvatskoj je potreban snažan zaokret prema kršćansko demokratskim vrijednostima i korijenima na doktrini Stepinčevog i Tuđmanovog emocionalnog hrvatstva. Hrvatskoj je potrebna demografska obnova kao ključ opstanka nacije i države! Moramo zaustaviti iseljavanje najpropulzivnijeg sloja hrvatskog društva, hrvatskih talenata koji bi trebali biti vodonoše proaktivnih trendova naprednih tehnologija, moramo zaustaviti procese depresivne stagnacije koji uvijek znače nazadak, moramo preduhitriti prijeteći dolazak najavljene recesije i dati odgovor na objektivne ugroze koje nastaju uslijed nezaustavljivih procesa uzrokovanih migrantskim kretanjima. Moramo stati u obranu naših povijesnih svjetonazorskih vrijednosti!

Istovremeno sa zaustavljanjem stravičnih demografskih trendova potrebno je kroz izmjene izbornog sustava ohrabriti hrvatske iseljenika na povratak i investicije u Hrvatskoj. Hrvatsko iseljeništvo je pokazalo svoje veliko srce koje je dalo za obranu domovine, a danas s pravom  čeka svoje zasluženo mjesto u kreiranju hrvatskih politika kao ogroman neiskorišteni potencijal na hrvatskom putu ka blagostanju.

Moramo dovršiti stvaranje Hrvatske države kroz konačan zavšetak tranzicije iz postkomunističkog stanja u pravednu tržišnu utakmicu na dobrobit našoj ekonomiji i gospodarstvu. Zbog toga je dužnost svakoga od nas uključiti se aktivno u te procese, kao što smo se uključili u obranu Hrvatske u svetom Domovinskom ratu.

Kao zaglavni kamen svakog političkog programa potrebno je  najaviti nultu stopu tolerancije i žestoku borbu protiv korupcije, kriminala i pravosudne neučinkovitosti. Potrebno je najaviti programsku lustraciju korupcije, jer ako lustriramo korupciju lustrirat ćemo ideologe i ideologiju onih kojima je pljačka Hrvatske i nezakonito stjecanje bogatstva jedina ideologija! Lustracija korupcije, lustracija je svih lustracija, to je i  lustracija moralne dekadencije i duhovnog rasula, to je lustracija koja će zaustaviti negativne demografske trendove i iseljavanje hrvatske pameti.

Evidentne trendove gubitka povjerenja HDZ-ovih birača i daljnje srozavanje ugleda i raslojavanje našeg biračkog tijela, što se matematički pokazuje kao činjenica nakon zadnjih i predzadnjih izbora iz kojih je HDZ izašao kao gubitnik, ne mogu zaustaviti oni koji su svojim politikama neprincipijelnih koalicija doveli do takvog stanja. Na izborima za zastupnike u EU parlamentu 2014. godine HDZ-ova domoljubna lista osvojila je 42,27% glasova, a na istim izborima 2019. godine 22,24% glasova što je za 20% manje ili za 180 000 glasova manje. Ovdje je politička odgovornost evidentna, bez da spominjemo bolni gubitak Pantovčaka na zadnjim predsjedničkim izborima.

HDZ-u je potrebno novo vodstvo koje će biti prihvatljivo prirodnim demokršćanskim koalicijskim potencijalima, a koje neki danas umjesto da ih ohrabruju, odiozno proglašavaju hrvatskim neprijateljima i srljaju u veliku koaliciju s onima koji su napustili Hrvatski državni sabor ne prihvačajući deklaraciju o neovisnosti. Prijatelje proglašavamo neprijateljima, a neprijatelje prijateljima! Prema prijateljima kopamo još dublji jaz nepovjerenja, a prema neprijateljima gradimo labave mostove hrvatske kvazistabilnosti.

Potrebno je ohrabriti legitimne referendumske inicijative kao što je svojevremeno HDZ ohrabrio referendum o prirodnom  bračnom savezu muškarca i žene, jer jedino referendum kao glas naroda može biti demokratski korektiv svakoj vlasti koja često puta zna otići stranputicama zbog klasičnih partitokratskih ili klijentelističkih interesa.

HDZ je danas formalno u neprincipijelnoj koaliciji s onima koji su bili s druge strane balvanaških barikada, HDZ danas srlja prema velikoj koaliciji s onima koji Hrvatsku vide u nekom novom regionalnom ili konfederalnom statusu, srljamo u koalicije bez izbornog legitimiteta, u koalicije za koje HDZ-ovi birači nisu dali svoj glas. Na te i takve anomalije upozoravao nas je predsjednik Tuđman u svom zadnjem javnom nastupu i svi oni koji se danas pozivaju na Tuđmana ili ne znaju što je „pjesnik“ htio kazati ili ne žele te poruke ispravno tumačiti. Nikakva pomirba na štetu HDZ-a i Hrvatske ne može biti prihvatljiva!

Unutarstranački izbori koji slijede ispit su zrelosti za svakog člana HDZ-a! Ti izbori su ključni i oni će odrediti budućnost gubitničkog ili pobjedničkog HDZ-a u ovoj izbornoj godini u susret parlamentarnim izborima!

HDZ može i časno izgubiti, ali nikada ne smije nečasno vladati!

Petar Patriot

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Izbori