Podjeli

Nema tu pomoći, niti srama, a ponajmanje časti. Razotkriveni u muljažama s naknadama još nas dave s emotivno socijalno izlikama.
Đakić se brine za staru mamu koja je u staračkom domu, ali o sinovima uvijek spremnih na tuču i  i nerede po klubovima. Sva četiri od dvije žene  dobro poznati policiji. Dobro smo i prošli , mogao je tražiti za dva odvojena života od svake bivše po jednu naknadu.
Ne veli da plaća dom za majku , već da pomaže plaćati i zbog toga mu još treba i za putovanja platiti trošak.
Grbin se također sramoti, i on ne zna gdje živi od silne brige za građane Hrvatske.
On ne shvaća da više nikad neće zvučati isto, dao je štofa Plenkoviću da skroji ista odijela za sve.
Listine dodatni troškova pun je internet, a Grbin napada one koji žive u svojim stanovima i kućama. Veli da oni u Zagrebu nemaju troškove stanovanja
Je Grbine istina, ovima unutar 50 km. u okolici Zagreba nikle su kuće same od sebe, stanove i garaže podijelio dobrohotni Bandić, mi u Zagrebu nemamo režija, ni troškova prijevoza.
 Đakić veli da puno troši i na skupa odijela, no nema tako skupog, koje bi pokrilo to što je ispod odijela .
Joža Pankretić bio je gospodin za takve kokošare, pravi seljak kojemu nije trebalo odijelo, niti mu je trebao engleski jer je savršeno razumljivo govorio na svom prigorskom narječju.
Gazda je bio jednako dojmljiv u svoj štali i u Sabornici, a ne kao ovi koji su se nakitili diplomama bez znanja.
Plenković u euforiji zbog toga što je produžio rok nesposobnom ministru Horvatu da potroši novce . Prošlih dana slušali smo kako je sve u redu, da se novci troše po planu, da se produženje roka nije ni tražilo, a sada šok bomba.
 Odobrili su Horvatu da zjake prodaje još godinu dana. Obnova se zahuktala kao vlak pred tunelom. Jaki zvižduk a onda usporavanje..
Na terenu drugačija priča, oni se čude izdanim računima bez pokrića u radovima. Obnova se zahuktala u transferu novaca s državnog računa na račune izvođača, bez izvršenih radova
Radove izvode Medvedove udruge valjda po Đakićevoj preporuci, bit će tu posla za više istražitelje nego za zidare .
Novine pišu da se Josipa Rimac nagodila za 6 godina zatvora, a da za uzvrat oda tajne svoje crne bilježnice.
Sljedećih dana labuđi plesači mogli bi završiti u saltu na guzicu. Glavna plesačica koja je Plenkijeva najbolja suradnica, vrti Plenkovića i Ćorića oko malog prsta.
Kao što je Ćorić rekao žena je presudna za sve njegove odluke . Žena mu je i u fušu modna kreatorica. Kreirala mu masku i majicu s tć (ti ćuti) i majicu s engleskim natpisom ” ja sam tvoj pas”, znala je ona što radi, Ćorić je majicu nosio samo u društvu Plenkovića.
Za sve pseće izgrede odgovara gazda psa.
Gospođa  Ćorić zatvorila je krug, u krugu Mate Granić, osječki sudac njezin šogor, i tata Mišetić. Tena desna ruka Plenkovićeva osoba od povjerenja.
Josipa neće ostati kriva za sve, podijelit će ona dio krivice isto kako je i dijelila dio slave.  Povući će za sobom svoje kompanjone da si skupa krate zatvorske dane.
Mogao bi Ćorić zapjevati onu od Slabinca: “Zbog jedne divne crne žene”, samo bi u refren dodao
“U zatvoru eto mene!”
 Dok se bilježnica ne otvori trpjet ćemo hvalospjeve  “Velikog Vođe” uspio je dobiti odgodu obnove za godinu dana i osigurao umirovljenicima krumpira i graha za više od mjesec dana.
Veliki trgovački centri primijetili su da ne mogu čekati da paket koji je Plenković pakirao nekoliko mjeseci, stigne na adrese, pa su sami počeli spuštati cijene. Moguće je da će zbog toga fiskalno punjenje državne kase malo smanjiti na brzini, pa će paket biti izgubljen na putu
Ako se dotok novca s naslova ubiranja PDV smanji, mjere bi se mogle suspendirati, zeznuli Plenkovića trgovci, on im dao vremena da cijene dignu, a oni krenuli u obrnutom smjeru. Opasno je to za Vladu, neće imati dežurnog krivca i opravdanje što im mjere nisu uspjele.
Ove o povratu radnika iz inozemstva još čekaju drugog kandidata , da dođe još jedan, Plenković bi rekao da su od početka do sada, mjere donijele povećanje od 100%.
Po uzoru na Senjske uskoke koji su iza sebe ostavili uzrečicu “Čuvaj se senjske ruke!”
Plenkovićeva era vladanja Hrvatskom iza sebe će ostaviti poslovicu koja će definirati uzročno posljedičnu vezu, a najjasnije bi ocrtala u rečenici:
” Čuvaj se mjera Plenkovićeve Vlade”, sve zajedno pobrojene zacementirale su Hrvatsku na samom dnu Europe.
Bez bagera koji bi ovu vladu u kašikama iznijeli iz Banskih dvora, zajedno s foteljama, obnova neće početi !
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo