Podjeli

Dok kod nas traje čuđenje kako se prodala Fortenova, jedan od sumnjivih posrednika Hrvata promijenio je moskovsku adresu za Dubai.  Baš kad su mu naši zaprijetili sankcijama on im je poslao poruku u smislu stavite mi soli na rep.
Kod Arapa sankcije ne vrijede , naši se mogu napuhavati poput žaba no sve će završiti  kako je investitor zamislio.
Veli poslovni analitičar da je hibridno destabilizirano poslovanje Hrvatske, puno komplicirani izraz za nešto vrlo jednostavno. Muljatori su se namjerili na većeg muljatora koji uz to ima novaca.
Ništa on nije kupio bez dubinske analize Arapi su pustili korijenje u Hrvatskoj imaju 11 hotela, 1 kamp, i pola aerodroma na Braču . Za aerodrom su najavili preuzimanje u 100% vlasništva upravo sad.
Plenković danas ide u Egipat na konferenciju o klimi , gdje će opet davati obećanja koja će odjeknuti, no do realizacije dug je put, jedino moguć kada on više neće biti nitko i ništa u Hrvatskoj.
Od obećanih milijun stabala koje je obećao posaditi Davosu otprilike toliko je posjećeno i prodano u zemlje koje štite svoje šume kao prirodno bogatstvo.
 Put mu je dobro došao da se odmakne od domaćih problema dok se prašina malo slegne i dok ne smisli nove slavopojke za svoju vladu , po tisućiti put pobroji što bi bilo da vlada nije donijela “mjere”.
Za hadezeovce udarni je mjesec , mora se pronaći i detektirati baš svaki Hrvat koji je spreman prodati svoj glas kako bi se baš on anketirao da HDZ -u poraste ugled.
Usprkos svemu 76% Hrvata vjeruje da Hrvatska ide u krivom smjeru, sasvim dovoljno da se smjer promijeni na prvom raskršću.
Iako ankete ubijaju  pojam zdravog razuma, ne treba odustati od namjere da se Hrvatska izvede na pravi put,
uvijek postoje mjere zastrašivanja koje djeluju na ljude da rade protiv zdravog razuma.
No dođe trenutak kad ostaneš sam, potpuno anoniman iza glasačkog paravana, s moćnim oružjem u ruci ,a to je olovka i tada dođe vrijeme naplate za strah.
Tada se trebaju kazniti svi koji sudjeluju u zastrašivanju, rasprodaji i poticanju kriminala, svi bahati licemjeri koji su profitirali na siromaštvu građana.
Puno je više u Hrvatskoj koji nemaju ništa na računu, koji strepe od starosti, otkaza i gubitka posla, koji strepe za budućnost svoje djece, nego onih koji su  naplatili  domoljublje i osigurali sebe i svoje.
Jučer smo gledali ljude iz Karlovca, godinama čekaju svoje plaće, država se ne želi odreći svojeg dijela, svi će se namiriti osim radnika, oni ostaju nezaštićeni da se snađu kako znaju.
Takvih primjera bit će sve više , ljudi prodaju djedovinu da bi platili režije, da bi se liječili, da bi imali za hranu.
Puno osvajača je protutnjalo našim prostorima, no načini osvajanja nisu bili tako prljavi i podmukli, varaju nas i razjedinjuju, kako bi se osjećali zavisni od njihovih podmetnutih dobrotvora koje nam nude kao spasioce, s ponuđenim mrvicama okrepe.
Niti jedan penzioner Hrvatske s odrađenim stažom ne smije biti socijalna kategorija, mirovina ne smije biti manja od crte siromaštva koje je prepisala država.
Radnik s odrađenim stažom ne smije pasti ispod te crte, svi koji vam nude vaučere za jednokratnu pomoć, ti uživaju u povlaštenim mirovinama koje ste vi zaradili, za njih i sebe uplatili.
Oni koji ne znaju kako, ne smiju upravljati državom,za ogromne gubitke u mirovinskom fondu nitko se ne proziva iako se dobro zna gdje su nestali novci.
  Isti uvjeti u EU što se tiče energenata, cijena sirovina na svjetskom tržištu, cijena rada u Hrvatskoj ni blizu porastu europskoj cijeni rada, mirovine su većinom socijalna kategorija, najveći PDV, najveće cijene i porez, a za uzvrat država ne daje ništa.
Za svaku vašu nestalu kunu uplaćenu za starost mora se znati krivac, oni postoje , oni su tu, oni nas straše da bi moglo biti gore.
Hrvati moraju početi vjerovati da mora i hoće biti bolje, ako povjerenje dobiju pošteni i hrabri ljudi.Oni neće prodavati, nego potaknuti na oporavak naše proizvodnje, na zapošljavanje naših ljudi, s našim sirovinama , iskoristi potencijale pravih diploma naše djece.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo