Podjeli

Osim što se za propusnicu mora cijeli dan telefonirati, da bi netko zaprimio zahtjev, još i postoji 60% mogućnosti da zahtijev bude odbijen. S druge strane sve je lakše ako imate novaca za hotelski smještaj, platiš a onda kako te volja. Još je lakše saborskim zastupnicima, ovih dana Hrvatska je njihova od Privlake do Vukovara, ne može im nitko niti ništa, jer oni su od naroda izabrani.
Za njih i virus poprima druge običaje, oni nisu zarazni ni prije ni poslije, druženje s familijom obavezno, nema veze što im građani plaćaju kroz godinu lijepi dodatak na odvojeni život.
Samo kod nas i valjda samo za blagdane, vrijedi novo pravilo da su oni koji su preboljeli Coronu i dalje zarazni, s potvrdom da su preboljeli mogu preko državne granice mogu iz Španjolske do Privlake ali naši domaći ne mogu iz Krapine do Varaždina .
Sve to kontrolira služba kojoj je na čelu čovjek koji uživa 2% povjerenja građana.
Konkretan bi primjer bio da liječnik koji je prebolio Coronu može raditi s najtežim bolesnicima, ali ne može putovati  bez propusnice iz jedne županije u drugu.
Ovakvi izuzeci nisu dobri, uzimati naknadu za odvojeni život, imati pravo na povrat troškova za putovanja unutar cijeli države i donijeti takav propis da, kada se od građana zahtijeva da se drže u kući , da se ostarjeli roditelji pozdravljaju video vezom , nikako nije dobro.
Pored svega još i imaju praznike koji su počeli prije a završit će poslije ovog blagdanskog vremena.
Ovi u Vladi niti srama niti ponosa, niti veze s građanima, izuzeli se iz naroda kao posebnu sortu debelokožaca, mogu što hoću , neki po četiri mandata uživaju u blagodatima koji koriste i donose takve privilegije.
Glasno je protestirao samo Hrelja, ostali su prihvatili ono što se nudi , a o moralu i diskriminaciji će poslije kad sve prođe i kad će svi sve vezano uz Coronu željeti što prije zaboraviti.
Tome se nada i Plenković , no nije se nadao da će morati organizirati kampanju da bi građani prihvatili cjepivo.
Istovremeno dolaze teške osude iz Domova za starije, njihovi štićenici ne mogu na bolnička liječenja, oni su ti prekobrojni koji bi prebukirani bolnički sustav.
Sasvim sigurno će se Corona htjeti što prije zaboraviti, no teški ožiljci će zauvijek ostati.
Kada jednom Corona bude iza nas, kada se zbroji smrtnost, kada se svemu pribroji nastala šteta , kada matematika kaže svoje, morat će se povući pitanje odgovornosti.
Hoće li onda biti gužve pred mikrofonima ,hoće li onda ovi izuzeti pobijediti svojom slatkorječivošću ili ćemo mi tražiti analizu svake brojke, kazniti svaku preranu smrt, kazniti svaku privilegiju, ovisi samo o nama.
Hoćemo li konačno tražiti da od građana izabrani zastupnici budu u službi građana, jer ih i oni plaćaju, ili ćemo opet nasjesti na priče o unutarnjem ili vanjskom neprijatelju, ili ćemo konačno za ovaj kaos okriviti i one koji su donosili i odluke?
Hoćemo li i dalje torbare s ukradenim novcima puštati da nam se rugaju , da zarađuju na novoj nevolji, puštati na miru posrednike u pribavljanju lažnih diploma s kojima se zapošljava na odgovorne funkcije, dok naša djeca konobare u Irskoj s pravim i teško stečenim diplomama.
Hoće li svi otkriveni biti i odgovorni ili ćemo pljeskati zaštitnicima i političkim sponzorima kriminalnih djela.
Nova Godina nove odluke pred nama, prvi i osnovni zadatak je da maknemo ljude kojima nitko ne vjeruje, ministar Božinović s 2% potpore vodi ministarstvo koje donosi odluke po život važne za nas.
Andrej Plenković ga je izabrao i postavio i samo on je odgovoran, za njim slijedi i dugi niz ostalih s manjim ili većim postotkom povjerenja ,
uključujući i njega samoga.
Pokazati zube onima koji traže dokaze da se liječnik zarazio na poslu, dok je za Premijera dovoljna ženina ispričnica da bi dobio istu plaću, ukinuti svima ispričnice jednom zauvijek, pogotovo one koje se pišu u  Vladi,  a verificiranju u Saboru.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo