Podjeli

Niti potres,ni Corona, ni stotine nepoštenih zakona,ni na desetke uhvaćenih dužnosnika u laži i krađi nije uzburkalo toliko našu domaću političku scenu,koliko je uzburkala mogućnost da se u sudstvu nešto promijeni.
Prevrće se nebo i zemlja , javili se oni koji ni pisnuti ne bi smjeli, svi imaju nešto za reći,ministar Medved, ovaj mali od Plenkovića ( Filipović) i on bi držao lekcije,
a suze Sv.Milorada neću ni spominjati.
To što svaki dan imamo priznanja da su suci uzimali mito, da su lešinarili starce za imovinu o tome se vladajući ne izjašnjavaju,takmiče se tko će dalje pljunuti prema Predsjedniku da bi od velikog “vođe “dobio pohvalu.
Sjajile su jučer oči Premijera kad je vidio kako Milorad grca u tuzi, kako se Medved junači, kako Filipović napucava, a da nema pojma da puca u vlastiti gol.
A kriv je Milanović, što je i jedan dan bio mekan,da je postupio po zakonu i maknuo šator u skladište i proglasio” fajrunt” na vrijeme ,
da je veselu družinu poslao da nešto rade,ni Medved ne bi bio ministar,ni Jandroković predsjednik Sabora,a naš bi Premijer samo poneki vikend bio u Zagrebu.
Kriv je, ali kakav je takav je, izabralo ga je puno više ljudi nego vladajuću garnituru i to je ono što boli.
Doneseno i izglasano je puno zakona koji su siromašne ljude učinili još siromašnijima,
po kojima su bogati amnestirani od krađa ,doneseni u tišini i mirovinski zakon u kojem su diskriminirane majke,
niti dašak bure,
šutjeli su i branitelji i žene majke saborske većine i žene majke iz manjinske većine ,
šutio je i Milorad kao zaliven.
Sad je dobio zadatak i kao poslušni pijunčić digao je ton, povećao razmak u riječima i eto njega na pozornici uz naizmjenično ritmički usklađeno podizanje obrva.
Scenski nastup izvježban do tančina, vidi se da je čovjek vježbao dugo.
No ostavimo se mi Milorada,imamo mi još takvih koje ne zanimaju ni prekobrojne nekretnine, ni milijuni na računima sudaca koje nisu mogli zaraditi za tri života sudovanja, niti su trepnuli na snimke fešti s puno sudaca oko stola, a jedino su tamburaši oni koji su pošteno zaradili novce koje imaju.
A dosta je bilo finoće, s lijepim licem “Milog Djeteta” ministar Marić nam je ispraznio mirovinski fond,biranim riječima nam je priopćio da je bilo puno novaca koji vapili da ih neko uzme. Nasmijan savršene frizure,
 Premijer nam je pročitao “Strategiju” gdje piše da ćemo za 10 god.dobiti 10% veću mirovinu,
a dr, Capak i dr Beroš savršeno mirni svaki dan lažu i o preminulima i o cjepivu, o broju oboljelih,
pri tome koriste i djecu i starce da bi namjestili statistiku koja odgovara politici.
Ne može se lijepim riječima opisati stanje koje vlada u državi, nema lijepog niza riječi kojim bi čovjek pročitao da je Hrvatska zadnja ili predzadnja po svemu,
 osim po korupciji u čemu je prva, nikakva pjesnička figura ne može uljepšati činjenicu da je u Hrvatskoj četvrtinu stanovništva,
što na rubu ,što ispod ruba gladi.
 Penzioneri meta, udruženih socijalnih radnika i sudbene vlasti, koji im udruženi otimaju imovinu na samrtnoj postelji.
 Imamo zakone po kojem dug od 100 kuna može narasti do neslućenih visina, da nas ” Agencije za naplatu potraživanja” legalno kamatare i bezobrazno maltretiraju izbezumljene i potpuno obespravljene i totalno osiromašene građane.
Zbog toga nije nitko proplakao, nitko se nije ni naljutio, ni Medved, ni Jandroković, ni Pupovac  ni Mamić sa svojim silnim milijunima,
ali ni Milanović nije podigao glas.
Ovo je početak, samo tihi šapat prema onome koliko treba vikati,
na početku najteže godine vladajući su bogatima umanjili poreze čime su im digli plaće,
a penzionerima usklađivanje mirovina za 0,56% odgađaju isplatu do 4 mjeseca ,a Covid dodatak ušao je u Guinnessovu knjigu rekorda po dužini pregovaranja.
Nikad veće dileme o manje novaca, gosp. Jandroković, Medved, Plenković,dobiti će do 4 mjeseca oko 6000 kuna povišice ,a penzioneri s prosječnom mirovinom 4×7=28.kuna Bogatašima će višak na računima podebljati saldo ušteđevine.
Penzionerima će sjesti na račune Eos Matriksa .niti za taj  tako dugo očekivani  Covid dodatak,  nisu sigurni da će sjesti njima ili će biti plijen ovršnog postupka.
Pregovori su proglašeni državnom tajnom prvoga stupnja, pa se niti jedna sitnica ne može saznati, sigurno su pregovaračima priprijetili izbacivanjem iz društva miljenika vlasti .
Uopće  se nije za čuditi  da nam Europa uskraćuje cjepivo koje smo trebali dobiti,
vide kako se naši ponašaju najprije
 “use i poda se”,
“Bog je najprije sebi napravio bradu”,
pa si misle ,što bi onda brinuli o nama, namirit će sebe ,
a za nas kad bude,ako bude.
Dragi umirovljenici predali smo se onog časa kad smo prestali cijeniti sebe, kad smo pristali da nam obezvrijede minuli rad, kad smo pristali da nam lijepim riječima u skupim odijelima u preskupim autima koje smo im mi platili i kupili,
dijele lekcije o poštenju nepošteni ljudi,
okrenimo ploču na odjavnu špicu:
“Čestitke su pri kraju !”
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo