Podjeli

U ne baš tako davnoj prošlosti imati svinjac u svom dvorištu je bila sasvim normalna stvar, pa tako i za mnoge stanovnike Grada Zagreba… Ipak, kako se podizao standard građana tako su i svinje odnosno svinjci polako pomicani sve daje od užeg centra i današnjeg Trga BJJ, da bi se ovih dana nakon urušavanja Jakuševca i izjave gradonačelnika Tomaševića moglo zaključiti kako za njihovo protjerivanje zapravo nije bilo ozbiljnog razloga….

Ako je točno da zrak oko Jakuševca nije škodljiv za zdravlje jer su po provedenim mjerenjima svi parametri kojima se utvrđuje moguće onečišćenja debelo unutar prihvatljivih okvira, dakle izuzev što samo „malo smrdi“ sve je drugo po izjavi gradonačelnika OK. Ako je sve tako kao gradonačelnik Tomašević tvrdi, a nema razloga ne vjerovati mu jer je za njega ipak glasalo cca 150% građana Grada Zagreba, onda nema nikakvog razloga da se radi malo i potpuno neškodljivog „mirisa“ svinje odnosno svinjci ne vrate sve do samog centra Grada.

Ako malo „smrada“ nije škodljivo Jakuševćanima onda po logici gradonačelnika i MOŽEMO isto ne bi trebalo smetati ili predstavljati problem ni za sve druge građane naše metropole. Vraćane svinja i svinjaca u uži centar grada bi mogla postati izuzetna turistička atrakcija kojom bi se Grad Zagreb mogao predstaviti u pravom retro stilu. Zamislite kakva li bi samo to bila turistička atrakcija moći u pravom smislu riječi doživjeti Zagreb iz srednjeg vijeka. Takve ili slične ideje se nije sjetio ni jedan čelnik neke od 27 EU metropola, ali naš je gradonačelnik MOŽEMO konačno pronašao originalnu ideju kojom će Grad Zagreb konačno učiniti poželjnijom i poznatijom turističkom destinacijom nego je to itko normalan mogao uopće i zamisliti.

Zasigurno svi vi koji ovo čitate već zamišljate kako uz jutarnji cvrkut ptica i opojne neškodljive „mirise“ koji se šire iz okolnih svinjaca oko sebe čujete roktanje i skvičanje, što je znak da u istom blaženom ambijentu više ne mogu uživati samo stanovnici Jakuševca već Bogu hvala i svi drugi građani grada Zagreba….. To bi ujedno bio i dokaz borba za ravnopravnost svih građana??

Zašto bi se neki patili a Jakuševćani uživali kada svi mogu uživati, posebno kada navedeno uživanje ne predstavlja nikakvu ugrozu za zdravlje već upravo suprotno, jer svaka svinjetina je ok, bilo kao kulen, čvarci, slanina, pršut itd…. A „mirisi“? Što sa „mirisima“, pa uopće nije štetan po zdravlje, zar ne?

U Zagrebu, 06.12.2023.

UMIROVLJENICI ZAJEDNO

Milivoj Špika – Koordinator za medije


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika