Podjeli

…Pripuzova tvrtka CIOS, koja je u postrojenja i infrastrukturu, uključujući drobilice i reciklažno skladište glomaznog otpada uložila 1,4 milijarde kuna, koja zapošljava velik broj radnika na tim važnim poslovima, ponudila je Tomaševiću besplatan interventni odvoz i skladištenje glomaznog otpada u njihovoj režiji, sve dok…

Još nije prošlo ni sto dana od Tomaševićevog „oslobođenja“ Zagreba, a Zagreb se doslovno guši od nagomilanog glomaznog otpada, premda ni u drugim segmentima zbrinjavanja otpada nije ni približno zavladao red kojega je nova zeleno-lijeva garnitura na čelu Zagreba obećala. Na naslovnicama, koje su do jučer rušile Milana Bandića, vrište naslovi kao ovaj: „Senf dela kao Miki“ ili podnaslov „Grad se dogovorio s „Unija novom o zbrinjavanju otpada prije javne ponude“. Tomašević je posegnuo za klasičnom „Bandićevštinom“ pa je poništenjem milijunskog natječaja birtaškim modusom operandi i dogovorom u četiri oka izabrao Unija novu za interventni odvoz i skladištenje glomaznog otpada u zelenoj oazi Sesvetskog Kraljevca. Naravno, građane Sesveta i Sesvetskog Kraljevca nitko nije pitao kako im se ta Senfova ideja sviđa? U stvari, građane, glasače, Tomašević više ni ne mora pitati, jer zaštićen je kao lički medvjed s apsolutnom vlašću u Zagrebu, kakvu privilegiju nije nikada imao ni svemoćni Milan Bandić. Dakle onaj koji je dobio izbore na dugogodišnjem lešinarenju nad „lopovom“ Milanom Bandićem, onaj koji je obećao da će voditi grad bilo kako, samo ne kao Bandić, radi upravo onako kako je to navodno radio  Bandić? Kažem navodno poštujući presumpciju nevinosti, jer pokojni Milan Bandić preminuo je kao nevin čovjek i nikada nije pravomoćno osuđen za bilo koji krimen.

Tomaševićeva je ideja da potpuno onemogući privatne tvrtke i izbaci ih iz mogućnosti zarade na odvozu glomaznog ili bilo kakvog otpada, kako bi taj novac građana Zagreba ostao u gradskoj blagajni, a ne u privatnim džepovima kojekakvi Pripuza i njemu sličnih. Ugovor i način na koji je sklopio ugovor s Unija novom izabravši baš njih između tri ponuđača po ne zna se kojim kriterijima, dovodi Tomaševića u sukob interesa sa samim sobom. Takav postupak prvo dokazuje da se koristi istim metodama kao Bandić, a kao drugo, upravo Tomašević uzima novac iz džepova poreznih obveznika Zagreba plaćajući privatnom poduzeću Unija nova 197 000 kn za interventni odvoz glomaznog otpada, sve dok grad ne kupi dvije drobilice za isti. Jedino se ne zna hoće li Senf drobilicama i nadalje drobiti Pripuza, glomazni otpad, ili mu je to potpuno isto?

Pripuzova tvrtka CIOS, koja je u postrojenja i infrastrukturu, uključujući drobilice i reciklažno skladište glomaznog otpada uložila 1,4 milijarde kuna, koja zapošljava velik broj radnika na tim važnim poslovima, ponudila je Tomaševiću besplatan interventni odvoz i skladištenje glomaznog otpada u njihovoj režiji, sve dok Tomašević ne kupi dvije drobilice kojima će u budućnosti drobiti sve što se drobiti da. Tomašević je to glatko odbio pod izlikom da je Pripuz bio Bandićeva desna ruka, pa onako Bandićevski on sebi bira Union novu kao svoju desnu ruku. Pri tome nije važno što je Pripuz uložio silne novce, trud i znanje, što ima sve strojeve, što ima drobilice, što ima pravo na presumpciju nevinosti, nasuprot onima koji viču „drš’te “lopova“. Pripuza treba zdrobiti kao uspješnog poduzetnika, kao što su Tomaševićevi aktivisti zdrobili Tomu Horvatinčića zbog Cvjetnog, a Tomašević će sebi izabrati nekog novog Pripuza, ili nekog novog građevinskog vizionara, koji je po njegovoj volji, ili je po mjeri njegovog džepa?

Evo što kažu iz CIOSA: „Nažalost, nitko nas nije kontaktirao, iako smo javno ponudili privremeno skladištenje otpada bez naknade do perioda okončanja postupka, ili javne nabave, ili pronalaska cjelovitog rješenja u gospodarenju glomaznim otpadom unutar gradskih tvrtki. Ako nam se obrate iz Gradske uprave, kao društveno odgovorna tvrtka i dalje ostajemo kod naše ponude za besplatnim privremenim uskladištenjem glomaznog otpada u našem reciklažnom dvorištu“!

Zbog osvetničkog drobljenja Pripuza, Tomaševiću je preskupa čak i Pripuzova besplatna ponuda, pa on bira građanima uzeti iz džepa najmanje 200 000 kuna koje će smjestiti u džepove Unija nove, bez natječaja!? Istovremeno bez javne rasprave, Tomašević glomazni otpad transferira u zeleno područje Sesvetskog Kraljevca zaobilazeći Pripuzovo reciklažno dvorište, misleći valjda da će mu građani pljeskati, jer je Pripuzu zabio nož u leđa. Grdno se vara, jer ima i onih koji razmišljaju drugačije.

Medijskim pogromom Pripuz je prikazan kao Bandićev monstrum, lopov, mafijaš i korupcionaš prvog reda. No, tim tvrdnjama nedostaje samo jedna sitnica! Nema dokaza u pravomoćnom sudskom pravorijeku! Znači li to da Pripuz, ovakav kakav je,nema sposobnosti voditi uspješnu tvrtku od opće koristi za Zagreb i građane Zagreba? Znači li to da je i jegov menađment lopovski, monstrumski  ili korupcionaški, ili su to ipak živi, pošteni ljudi, koji znaju odgovorno raditi svoj posao zarađujući kruh za svoje obitelji? Znači li to da je njihova investicija od 1,4 milijarde kuna  u infrastrukturu uključujući i famozne drobilice glomaznog otpada lopovska i da to treba uništiti, pa na štetu džepova građana Zagreba kupovati drobilice koje nisu lopovske. A drobilice su samo kap u moru investicija koje čekaju Tomaševića ukoliko on kao gradonačelnik želi privatizirati svoj biznis s odvoženjem glomaznog i drugog otpada? Može li CIOS biti uspješno poduzeće i u okolnostima ukoliko Pripuz završi u Rametincu? Naravno da može! Kao što je Dinamo jedna od najboljih tvrtki u državi nakon pravomoćne presude Mamićima, tako i CIOS može biti najuspješnije poduzeće u Zagrebu, bez obzira što će se dogoditi Pripuzu. Dakle, u tom grmu ne leži zec, u pitanju su sasvim drugi motivi?

Na pogromu Bandića i Pripuza, Tomašević je pripuzao na čelo grada i sada kao dokaz da je bio u pravu treba razoriti sve što je Pripuz radio, pa makar to bilo i uspješno!? Treba razoriti da bi stvorio svoj interesni krug bez obzira na cijenu koju će u konačnici platiti građani Zagreba, koji već sada strijepe od enormnih komunalnih poskupljenja u nadolazećoj jeseni i zimi. Tomašević će ovakvim potezima, život građana Zagreba učiniti mnogostruko skupljim i vrlo brzo će mnogi požaliti za gradonačelnikom Bandićem, ma kakav god da je bio. U centru grada će nicati zelene gay površine, rodno obilježene biciklističke staze, semafori, šareni djerčji vrtići, ekološke pišaonice za pse, kao što je Tomaševićev Boško Buha, a zelene površine Sesvetkog Kraljevca pretvorit će u nevažnu marginu kojekavih došlja i krkana, koji ne razumiju lijevo-zelenu, genderističku liberalu. Kada se u sve umiješaju Soroševi građevinski magnati, koji su već naciljali najatraktivnija građevinska zemljišta u Zagrebu,imat ćemo predivnu metropolu u duginim bojama. Kako je u predizbornoj kampanji dobro primijetio kandidat za gradonačelnika Zagreba Davor Filipović kazavši, „nema besplatnog doručka“, tako sada vidimo koliko je ta uzrečica istinita i mogla bi biti sudbonosna za građane Zagreba i za one koji su birali Tomislava Toamaševića-Senfa! Dugovi Sorošu i ostalim zelenim gremijima koji su cijelo desetljeće financirali Tomaševićev rušilački aktivizam dolaze na naplatu!

Kao što su recentno vrlo popularne „ustaške drobilice kostiju“ u Goldsteinovoj glavi, tako isto u Tomaševićevoj glavi zuje drobilice kojima treba zdrobiti Pripuza, jer to mu je jedini način da dokaže svoju vjerodostojnost. Pa koliko košta, nek’ košta!?

Kazimir Mikašek-Kazo


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika