Podjeli

Kad je stigao na Pantovčak, predsjednik RH Zoran Milanović, prvo je iz svojih odaja izbacio biste zaslužnih Hrvata, među kojima i onu utemeljitelja hrvatske države Franje Tuđmana.

Međutim, ni jednom se stanovniku (predsjedniku) ovog ogromnog kompleksa, koji se sastoji i od parka, od skoro tisuću kvadrata šumskog zemljišta, a u kojem obitavaju i razne životinje, naprosto ne da u to dirati, pa tako ova velika šuma u „centru grada“ i dalje ostaje „mrtvo slovo na papiru“.

Šuma, s kojom su okruženi Predsjednički dvori zaštićeno je mjesto i tamo mogu doći samo i isključivo predsjednik i tu i tamo neki od njegovih gostiju, koji se po  toj šumi, koju tzv. obični svijet može vidjeti tek preko zaštitnih ograda, mogu šetati od „jutra do sutra“.

Kad je tamo „gospodarila“ Kolinda Grabar – Kitarović  počelo se pričati kako će većina ove šume pripasti Gradu Zagrebu i kako će je moći koristiti brojni Zagrepčani i djeca. Čak je taj prijedlog stigao i na Gradsku skupštinu Grada Zagreba, gdje je  i prihvaćen.

  • Park-šuma Pantovčak uskoro će biti otvorena za građane i bit će najljepši park u Europi – hvalio se tadašnji gradonačelnik Milan Bandić te dodao da će se to vrlo brzo dogoditi (do proljeća 2020. godine) i da će se tamo urediti staze, postaviti klupice i drveni mostovi, a izgradila bi se i fitness vježbališta i igrališta za djecu.

Ali, to je očito bio još jedan predizborni trik (vic).

Evo, sada pitamo predsjednika Milanovića: Čemu služi  šuma oko Predsjedničkih dvora i hoćete li vi učiniti sve da se ona pretvori u park za građane?

Naime, s jedne strane aktualni predsjednik dijeli lekcije svima i svakome, a ne vidi što se događa u njegovu dvorištu!

Manje-više svi kandidati za predsjednika države vrlo bi se rado odrekli i cijelog ovog kompleksa i urede preselili negdje drugdje, ali to obično traje do trenutka kad se usele na Pantovčak. Tada prestaju priče i o selidbi i o parku, a poglavito o štednji.- do slijedećih izbora.

Svi bi očito na toj lokaciji željeli živjeti i žive možda čak i bolje nego Josip Broz Tito za kojeg je to i izgrađeno. Tita smo se odrekli, ali ne i njegove imovine!

Pored toga, zašto Predsjednički dvori ne mogu biti otvoreni za posjetitelje, kao što je to  Bijela kuća u Washingtonu, gdje je čak i ulaz besplatan?

Ako može notorni Rade Šerbedžija sa svojom obitelji već više od 20 godina gotovo besplatno uživati na Malim Brijunima (drugom po veličini otoku brijunskog arhipelaga) zašto onda ne bi mogli hrvatski građani šetati parkom oko bivše Titove rezidencije?

Dakle, Milanoviću, vi ste na potezu!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika