Podjeli

Nakon još jedne tv-emisije „Nedjeljom u 2“ (21.3.2021.) stječe se dojam da je prof. dr.sc. Ivo Goldstein slično onome što je prof.dr.sc. Vojislav Šešelj u Srbiji, a da je notorni voditelj Aleksandar Stanković slika i prilika Milomira Marića („Ćirilica“) na beogradskoj televiziji.

Razlike su, reklo bi se, u „nijansama“.

Naime, gostujući u emisiji HRT-a, koja nas već godinama gnjavi nakon nedjeljnog ručka, Ivo Goldstein se ponovno predstavio kao ekstremni ljevičar, nacionalista, jadni publicist i čovjek koji malo ili ništa ne razumije od hrvatske povijesti.

Takvi su nažalost iznimno dobro došli i u Stankovićevu emisiju.

Nu, gledajući i slušajući ova dva „lica i naličja“, koji Hrvatima dijele lekcije, poglavito o stvaranju hrvatske države, ljudi koji su bili prvi kad je trebalo i koji su dali krv za Svetu hrvatsku Domovinu, ne mogu se oteti dojmu i upitati: a, gdje ste vi bili 1991.?

Takve su hrvatski branitelji nazivali dezerterima, a što to znači mogao je, a nije, objasniti Goldstein i na primjeru Titovih partizana.

Dakle, razni goldsteini imaju priliku gostovati i iznositi svoje „umno poremećene stavove“, dok su onim, kako ih na HRT-u nazivaju, ekstremnim desničarima u ovoj tv-kući već odavno zatvorena vrata, pa se najčešće i nažalost čuje samo jedna „ofucana“ strana.

Goldstein je primjerice iznio niz najblaže rečeno „historijskih podvala“, dok o onome što se događalo 1991. zna malo ili ništa.

Smatra uz ostalo da se Plenković i HDZ trebaju udaljiti od Tuđmana, o kojem ima samo negativna razmišljanja. Pa, ako se trebaju udaljiti od tzv. hrvatske opcije to znači da se onda moraju prikloniti drugoj strani, tj. KPJ-SDP-u, čiji članovi (svaka čast iznimkama) uglavnom su na početku hrvatskog obrambenog Domovinskog rata manje-više bili na Miloševićevoj strani, ali svakako ne za samostalnu, neovisnu i demokratsku Hrvatsku.

Zatim je naglasio da se s „Tuđmanom nažalost ne može ništa napraviti u Europi“.

Jel to znači da se za razliku od toga s raznim ovakvim i sličnim historičarima, odnosno s prodavanjem  magle može napraviti čudo, tim prije što su publikacije koje ti i takvi šire svijetom dobro došle među svima onima koji ne vole i mrze Hrvatsku, Tuđmana i njezine branitelje?

Također je bubnuo (i ostao živ) da u Maceljskoj šumi (jednoj od najvećih klaonica Hrvata) nisu ubijane žene i djeca, kao što je to svojedobno izjavio prof.dr.sc. Željko Reiner, kao potpredsjednik Hrvatskog sabora. O mučenju i ubijanju Hrvata od Bleiburga, Golih otoka, Stare Gradiške i svemu ostalo što je zadesilo istinske hrvatske rodoljube nakon dolaska na vlast „Tita i partije“ ni riječi, sve po onoj o čemu se ne govori i ne piše – nije se ni dogodilo.

A Goldstein nažalost govori i piše (čak je bio, da ti pamet stane,  i nekakvi veleposlanik u Parizu, gdje je u radnoj sobi s ponosom držao Titovu sliku!?),  ono što „ni pas s maslom ne bi pojeo“.

Rekao je da „nakon stvaranja hrvatske države nismo dobili ništa bolje“. A kako bi i dobili kad je Tuđman morao stvarati državu i od, da oprostite, „go..na“, koje je najbolje izbjegavati, jer užasno zaudaraju ako kojom prigodom na njih stanete.

U 55 minuta (koliko je trajalo ovo „davljenje“) istaknuo je i da je „Tuđman uspostavio klijentelizam na način da su članovi njegove stranke namireni“. To znači da su svi  (!) članovi HDZ-a dobili svoj dio kolača, od kuća, stanova, tvrtki do profesorskih mjesta.

Da je samo slično tako, nikada razni goldsteini ne bi hrvatskim braniteljima solili pamet, a još manje na fakultetima im predavali komunističku i inu povijest te slobodno objavljivali povijesne falsifikate, klevete i laži, kakve smo se od tih i sličnih naslušali i  „načitali“ u vrijeme Brozova terora i njegova pojma demokracije.

Ali, dok je Stankovića i drugih „pomozbog“ voditelja bit će i ovakvih emisija!

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika