Podjeli

Izjava predsjednika Vlada Andreja Plenkovića u jednoj od izmjena „vatre“ kakao Zoran Milanović svojim istupima relativizira funkciju predsjednika je unaprijed bila osuđena na uspjeh, posebno od strane onih koje je  Milanović dotakao svojim sve jasnijim, preciznijim i ubojitijim prozivkama za korupciju. Naravno da će priliku odmah iskoristili i jastrebovi HDZ-a kojima se ovom izjavom premijera pruža izvrsna prilika da novom distrakcijom skrenu pozornost javnosti sa afera koje niću kao gljive poslije kiše, a na kojima Milanović skuplja sve više simpatija, čak i od onih koji mu do sad nisu bili skloni.

Samo je pitanje dana kada će netko od HDZ-ovh jastrebova kojima je Milanović stao na žulj iskočiti i pokrenuti priču o mogućem opozivu predsjednika države, a nekako mi se čini da je i sam Milanović od prvog dana kada je odlučio biti narodni tribun toga bio svjestan,  i da će uraditi sve kako bi im „pomogao“ u nakani. Ono što se moguće je krije iza toga je vjerojatno još zanimljivije jer bi takav potez HDZ-a dao izvrsnu priliku Milanoviću da u svojim prozivkama bude ne samo još glasniji već i da u narodu izazove reakciju kojom bi sudeći po sve većem nezadovoljstvu građana u nekom trenutku veoma lako mogao srušiti i samu Vladu, Vladu koja se sve više gubi u sve iracionalnijim odlukama.

Uvesti moratorij na ovrhe sa jedva 50-ak zaraženih dnevno je bila izvrsna odluka Vlade, ali onda nakon nekoliko mjeseci, i sa više od 1000 zaraženih dnevno, prekidati moratorij na ovrhe uz obrazloženje da se dugovi moraju vraćati je toliko suludo i stupidno objašnjenje da se riječima ne da ni opisati. Dok sve zemlje iznalaze sve moguće načine kako svojim građanima olakšati trenutni položaj radi raznih ograničenja i pada prihoda naši „vladari“ svojim suludim odlukama tjeraju u očaj stotine tisuća svojih sugrađana bez da su pokazali i trunku empatije prema njima, dakle onima u čijem bi interesu trebali raditi, a u isto vrijeme kada se građanima ukida moratorij na ovrhe država za sebe traži moratorij na dugove veledrogerijama …. kakvog li licemjerja!

Hoće li ovrhe odnosno Ovršni Zakon na kraju biti ono što će presuditi Plenkovićevoj Vladi?

U Zagrebu, 20.10.2020.

 

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika