Podjeli

17. KOLOVOZA PAO JE BALVAN
17. KOLOVOZA PALA JE MANIGA

Znakovito, kako i priliči pobunjenicima i domaćim izdajicama, na isti datum izrazili su sumnju u Domovinu i institucije koje predstavljaju našu Domovinu.
Milan Martić je kao zapovjednik bacio balvan,
Nikola Martinić Dragan je kao zapovjednik bacio manigu.

I jedan i drugi su mislili ili misle da su važni, a njihovi postupci vrijedni poštovanja.

Ovog prvog, Martića, smo otpratili gdje mu je mjesto pa ćemo snage koncentrirati na domaćeg izdajnika – Martinića Dragana.

U konkretnom slučaju radi se o zapovjedniku DVD Supetar koji daje ostavku na funkciju izmišljenu samo za potrebe promocije crvenih kmera otoka Brača i osobi koja je svoj minuli rad na toj funkciji ovjekovječila organizacijom najduže karantene u Republici Hrvatskoj pa time dokazao da je najpoznatiji redikul o čemu sam i pisala prije par mjeseci.

Da je Nikola Martinić Dragan izdajnik vrijedan prezira da se iščitati iz njegovog pisma koji je redikulozni pokušaj politiziranja epidemiološke situacije u Republici Hrvatskoj.
Ako zapovjednik ima sumnju u izvršnu vlast i ljude koji vode našu Domovinu, onda treba biti pošten i odstupiti sa svih funkcija vezanih za državni proračun i skinuti se s tog istog proračuna.
To bi možda bio potez vrijedan promišljanja, ali ovo što je napravio priučeni vatrogasac vrijedno je prezira.

Sve što taj priučeni vatrogasac ima, može zahvaliti našoj Domovini i zakonskoj odredbi da zapovjednik DVD ne treba imati više/visoko obrazovanje, odnosno da može biti priučen, što je slučaj s našim zapovjednikom koji ima završena 3 razreda srednje škole.

Upravo takav “intelektualac” se smatra dovoljno kompetentnim da komentira rad epidemiologa i Nacionalnog kriznog stožera.
Možda on kao priučena marioneta i ne bi to baš radio, ali naredba je stigla… i tu leži IZDAJA!

Nikola Martinić Dragan – zapovjednik DVD Supetar nije dužan postupati po nalozima partije, on to zna. Koliko god da je priučen, poznat mu je zakon o vatrogastvu i ustroj zapovjedništva, a time i linija/pravac zapovijedanja i odgovornosti.
Zbog toga je on – IZDAJNIK.

Taj isti izdajnik/redikul nije imao problema prihvatiti zapovjedno mjesto stožera koje pripada stvarno legitimnom zapovjedniku civilne zaštite – Šimici Dragičeviću.
Nije taj izdajnik/redikul ni imao problema što njegova supruga dijeli putem WA aplikacije imena oboljelih u jutarnjim satima, a stožer objavljuje te informacije krajem dana ili netom nakon ponoći.
Nije taj izdajnik/redikul imao problema kad se dijelio/pronevjerio novac od donacija za zaštitnu opremu.
Nije taj izdajnik/redikul imao nikakvih problema sve do rezultata parlamentarnih izbora.

Zašto bi zapovjednika nekog malog dobrovoljnog vatrogasnog društva pogodili parlamentarni izbori?

Sama činjenica da je preuzeo mjesto izmišljenog kriznog stožera otoka Brača  i svoje djelovanje usmjerio u političke svrhe učinila ga je političkim redikulom.
Prisjetimo se politički nabijenih izjava i postupaka koji su odavali površnost i opću nestručnost ove marionete u rukama Ivane Marković. Uživio se mali Nikola u ulogu zapovjednika do te mjere da mu poštovanja zakona RH nije baš bilo prioritet.
Na prvom mjestu se trebao zapitati gdje je Šimica Dragičević i što priučeni vatrogasac ima s pandemijom i epidemiološkim mjerama.
Naravno da se to nije zapitao jer je – redikul.

Svi znamo da je epidemiološka situacija u zemlji pod kontrolom i treba odati počast svima u Nacionalnom kriznom stožeru na takvim rezultatima.
S time se ne može složiti “presednik” Vučić, a vidimo da i Martinić dijeli njegovo mišljenje.

I Vučić i Martinić postigli su medijski učinak kakav su priželjkivali tako da sada znamo da osim redikula Vučića imamo i redikula Martinića.
Možda nije primjereno stavljati ova dva redikula u isti koš, ipak Vučić je “presednik” i to školovan, a Martinić je priučeni vatrogasac, ali… obojica na isti način i s istih osnova ne mogu prihvatiti Nacionalni krizni stožer Republike Hrvatske .

Javljaju se sada i javit će se dežurni prijatelji i mrzitelji svehrvatskog davajući potporu ovoj izdajničkoj gesti zapovjednika Martinića i to je dobro – neka se zna koliko je ovaj čin planiran od strane drugova i drugarice Ivane Marković.

Nemojmo zaboraviti da je Nikola Martinić Dragan član SDP-a, nekadašnji vijećnik i da je dobio ovaj posao samo zato jer je nećak bivšeg vatrogasnog zapovjednika Ivana Jakšića – Žile.
Moramo nadodati i činjenicu da je supruga Radojković pojačala udbašku vezu koja je izgleda malo oslabila u zadnje vrijeme pa je supruga zapela na nivou savjetnice.
Zato je i policija koja je dolazila na ispomoć iz cijele Hrvatske na otok Brač našla jedini adekvatni smještaj u toj istoj udbaški pojačanoj kući.

Ista policija je prilikom postupanja po dojavi o održavanju “korona partija” propustila kazneno obraditi Martinu Rendić, tajnicu tog famoznog kriznog stožera, dok su na drugoj strani maltretirali naše sugrađane trivijalnim postupcima razumljivim samo njima.

17. kolovoza će zauvijek ostati upisan u kolektivnu memoriju hrvatskog naroda kao dan pobunjenika i izdajnika.
Izdaja Domovine od strane Nikole Martinića je evidentna, ostaje samo utvrditi koliko je teška financijska izdaja famoznog kriznog stožera.

I na kraju izjava Krunoslava Capaka odaje sav jad našeg lokalnog izdajice:
“Ono što mi se u ovom slučaju ne čini fer i korektno je da nije bilo ništa komunicirano prema Nacionalnom stožeru, da se brački s nečim ne slaže.”

A. G. Matoš bi bio malo direktniji:
“Hrvati su jako čudan narod. Imaju više izdajica nego cijela Europa zajedno. No, na čudan način oni postupaju s njima. Francuzi svojim izdajicama poskidaju glave giljotinom, Englezi ih povješaju po podrumima, Srbi ih jednostavno pokolju, a Hrvati ih njeguju k’o najveće nacionalno bogatstvo.”

Bračani ih recimo drže za zapovjednika DVD-a.

Tonkica Kaliterna

 

.


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika