Podjeli

Predsjednik RH Zoran Milanović sjetio se da su hrvatski reprezentativci na Svjetskom prvenstvu u nogometu 2022. u Katru,  osvojili brončanu medalju, pa im je ovih dana podijelio i odličja, koja su i te kako zaslužili, prije svega za izniman uspjeh, doprinos sportu i međunarodnom ugledu Republike Hrvatske.

Međutim, u njegovu  dosadašnjem mandatu, svašta smo se nagledali i naslušali.  Okrenuo se gotovo 180 stupnjeva kad su u pitanju hrvatski branitelji, tako da su se neki već počeli i pitati: koji je Milanović pravi, onaj koji je bio na čelu SDP- a ili ovaj današnji? Nekada je više vukao na lijevo, a sada ipak malo više na desno. Nu, teško je zaboraviti da se u vrijeme kad je obnašao dužnost predsjednika Vlade RH istinski borio protiv hrvatskih branitelja, poglavito tijekom njihova prosvjeda ispred Ministarstva hrvatskih branitelja (2014.), kad je podržavao tadašnjeg žalosnog ministra Freda Matića i kad nije reagirao kad su specijalci na Markovu trgu tukli prosvjednike, koji su se spasili bježeći u crkvu..

Stoga, ako uistinu cijeni i poštuje hrvatski obrambeni Domovinski rat, u kojem nažalost nije sudjelovao ni kao „kurir Jovica“, ako se klanja utemeljitelju hrvatske države dr. Franji Tuđmanu, onda neka učini još jedan potez koji bi nam „dokazao“ sve to što govori na raznim komemoracijama poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima.

Dakle, neka se ispriča i neka vrati na Pantovčak biste koje je uklonio: Ante Starčevića, Stjepana Radića, Alojzija Stepinca, Ivana Mažuranića, a poglavito prvog hrvatskog predsjednika i utemeljitelja hrvatske države Franje Tuđmana!

Ne znamo što su mu smetale te biste, što je njihovim uklanjanjem želio poručiti, osim da te velike i značajne hrvatske povijesne ličnosti možebitno marginalizira i podcijeni!?

Istina, kad je učinio ovaj neshvatljiv potez, pomalo smo se i bojali da će ubrzo nakon toga vratiti biste i slike druga Tita, ali – to se ipak nije dogodilo. Nema Tita, ali nema ni Tuđmana!

Nu, ako govorimo o stvaranju hrvatske države, onda bi se barem u predsjedničkim dvorima trebala  naći neka fotografija i neka Tuđmanova bista, jer on je uistinu bio – prvi kad je trebalo, a takve ličnosti se ne zaboravljaju (osim kod nas).

Dakle, gospodine Milanoviću, vratite Tuđmanovu bistu, ako želite biti vjerodostojan, ako se i dalje želite iskreno klanjati ljudima koji su uz ostalo dali i živote za slobodnu, samostalnu i neovisnu hrvatsku državu, tim prije što stranica suvremene hrvatske povijesti obično počinje od prvoga, a to je ipak bio (i ostao) dr. Franjo Tuđman!

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika