Podjeli

Danas pogledom na najnovije vijesti ostat će te šokirani viješću da su analize potvrdile da je u letjelici možda eksploziv koji samo čudom nije eksplodirao. Amaterski pristup tome događaju najbolje pokazuje kakve mi to političare imamo u vrhu vlasti.
Nisu odoljeli senzacionalizmu, niti jedan nije odolio pogledu u rupu i na rubu rupe odaslati poruku. Plenković je priprijetio NATU u pratnji  ministra obrane koji se još jedanput dokazao nedoraslim funkcije.
Mnoštvo novinara uz potencijalnog ubojicu koji je mogao potaracati grad uz puno civilnih žrtava.
Od danas se građani Hrvatske moraju pomiriti s tjeskobnim strahom za vlastiti život, uz sve strahove koje nosimo s vremenom koje je donijela korona, siromaštvom koje je produkt vladavine HDZ-e, uz strahove da će nastupiti nestašice osnovnih živežnih namirnica, a da će siromaštvo utjecati na dostupnost pravovremenog liječenja.
Ne pomaže kajanje poslije učinjene kobne greške, kada se država pohvalila slanjem oružja u Ukrajinu, i tu nisu odoljeli samohvali na temeljima solidarnosti, kao što to čine u Hrvatskoj dugi niz godina.
Samohvala u ovakvim slučajevima briše sve pozitivne naznake samog čina, dovodi u opasnost sve građane države.
Mogućnost da je Yarun zamijenjen Jarunom ostaje kao opcija nehotične greške koja se stvarno nikada neće moći dokazati, ali to ne opravdava amaterski pristup svih odgovornih prema razmjeru štete koje je mogla nastati i samim padom letjelice.
Novo imenovani ministar pokazao je prvim nastupom da su u pravu svi oni koji su osporavali njegov izbor, njegove kompetencije. Čovjek je u nekoliko minuta uspio “isfrfljati” par rečenica o komunikaciji, ništa o obnovi.
Traži mjesec dana da bi poboljšao komunikaciju pa je stoga za vjerovati da je upisao tečaj kod gospođe Dijane Čuljak, gdje su se ministri Banožić i ministar Aladrović osposobili u komunikacijskim vještinama.
Ozeblim ljudima na Baniji nije do priče već do buke građevinskih strojeva, radije bi ćaskali sa zidarima i tesarima nego pratili komunikacijski napredak ministra Paladina. No to je obrazac po kojem se osposobljavaju HDZ-ovi kandidati za najvažnije položaje u državi.
Prethodno iskustvo ministra Banožića u turističko lovnoj karijeri moglo je biti pogubno za Zagreb i njegove građane.
Termoelektrana je ostala bez ugljena, posljedica toga je 10% manje struje a gosp. Željko Lenart, saborski zastupnik, svojim člankom nam ukazuje na činjenicu da monopolistički odnos HEP-a prema suncu besplatnom izvoru energije . Ako na svojim solarnim panelima netko proizvede višak struje ne smije ga prodati.
HEP se ovdje nameće kao ekskluzivni trgovac solarnom energijom.
S energijom vjetra već se trgovalo u režiji Josipe Rimac i poduzetnika iz BIH koji su bili izdašni darovima koji bi donijeli prevagu u pregovorima i u Hrvatsku ušetali s primjerenom cifrom od 20 milijuna s kojom su mislili platiti kauciju, no naši su ih pustili bez kaucije.
Prirodna bogatstva u Hrvatskoj u vlasništvu su građana samo dok su u fazi ulaganja u opremu za eksploataciju, poslije toga prelaze u ruke vlasnika licenci za slobodno pljačkanje hrvatskih građana. Koncesije dodjeljuju nesposobni ministri po svojoj prijateljsko interesnoj vezi.
Razmjere katastrofe takvog vođenja države osjetit će svaki građanin Hrvatske koji nema podeblji račun u banci, osim nogometnih navijača. Njih 89 uhapšeno je jučer zbog toga što misle da je nogomet i dalje najvažnija stvar na svijetu.
Studenti koji žive u SC centru vjerojatno su zauvijek izliječeni od nogometne groznice.
Da euforija nije uvijek pozitivna energija već se znade prometnuti bezumno, rušilačku, ovih dana shvatit će mnogi ljudi, no na žalost za mnoge nevine žrtve , već je kasno.
Mirjana Hrga obratila se javnosti s porukom kako je u Hrvatskoj hitno potreban karantenski uzgoj “alfa mužjaka.”
Žena se pali na naoružane s fantomkama u borbenoj pozi.
Svi normalni ljudi na planeti zemlji priželjkuju da se pojam “alfa mužjaka” odnosi na mirotvorce koji će znati prekinuti strahote koje donosi rat.
Svaki korak prema miru vrjedniji je od svih letova u svemir, svih materijalnih bogatstva pojedinca.
Danas vas pozdravljam s nadom da će se pojaviti, iz ovoga košmara, u kojem se ruši i razara, jedan takav, koji će znati stati i ukazati na to da je mir jedina opcija, da želja za mirom mora postati najjače oružje na svijetu.
Treba nam čovjek koji će svijet pozvati da sadi drveće, koji će pozvati ljude da ne kose maslačke kako bi pčele imale dovoljno hrane, treba nam čovjek koji neće težiti tome da vlada svijetom, nego da živi na njemu u skladu s prirodom i svim ljudima na njemu.
Treba nam veliki zaokret u shvaćanju vrijednosti tuđeg života, a to je jedini put mira.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika