Podjeli

Dokazi kako Plenković vodi državu u propast nižu se svaki dan, a i počeli su padati s neba. Razotkrili su trule temelje na kojim više ništa ne stoji čvrsto.
Prije nekoliko mjeseci policija je sprovela na ispitivanje ljude koji su premijeru zaprijetili trulim jajima, a sad kad je 6 tona palo nekoliko metara od Studentskog doma, slušamo jalove izgovore zašto to nitko nije primijetio prije nego je bubnulo .
Ministar se uspavao i sad mu treba ekipa analitičara koja će analizirati dubinu zavjere,
Srećom nitko nije stradao, no ne bi se trebalo čuditi da i to HDZ pripiše sebi u zasluge. Svaki čovjek koji se zagleda malo dublje u “facu” ministra Banožića vidi da mu ministarska fotelja paše kao kravi sedlo, nije za taj posao no iz čistog inata, Plenković ga drži čvrsto kao i sve ostale muljatore kojima je do sada zakrčio Remetinac.
Nema direktnih žrtava pada tog konkretnog  komada  metala teškog 6 tona, no kolateralnih žrtava Plenkovićeve dodvorne politike itekako će biti.
Oko 1000 radnih mjesta u Đuri Đakoviću u Slavonskom Brodu gdje se i tako nema gdje raditi, ugroženo je zbog sankcija prema Rusiji
Vlada je pozdravila ulazak ruskog investitora u tvornicu kad je bilo biti ili ne biti. Sad imaju narudžbe širom EU, imaju novcem osiguranu proizvodnju, ali ne smiju raditi jer imaju ruskog partnera koji i tako ne može do novaca od zarade.
Od tih tisuću ni krivih ni dužnih nekoliko stotina bit će potpuno uništenih ako izgube posao , već za koji mjesec lutat će po Europi u potrazi za smještajem i poslom, bježeći pred ovršiteljima, pred siromaštvom isto kao i sve druge izbjeglice po svijetu.
 Njihova imovina postat će plijen nekoga tko sjedi na takvom mjestu gdje se gomilaju podaci o nesretnicima koje je dokrajčila loše vođena državna politika
Navodno je i ovaj novi ministar put do uspjeha trasirao na nesreći ljudi i kupovao od “Agencija za naplatu potraživanja” koja su pljenidbom došla do vrijednih nekretnina.
 Još je jedna vijest jučer odjeknula snažno, poput praska meteora, Plenkovićev “space shatile” aterirat će na fotelju ministra rada i socijale. Od Banožića i Čorića samo je lošiji Filipović i baš njega hoće Plenković u svom kabinetu.
Plenković je odlučio rušiti mostove iza sebe, poslije Filipovića na čelu bilo kojeg ministarstva, za HDZ-a nema povratka ni blizu stepenica koje vode na Gornji grad.
Čovjek koji je u Zagrebu dobio 7% glasova od glasača koje okupljaju udruge iz BiH, no ni oni nisu glasali za njega zbog uvjerenja da je dobar, već iz straha da se ne sjeti otići u BiH i tamo zaposjesti u nekom kantonu kao univerzalni stručnjak i dokrajčiti im Zavičaj.
Čudni su putevi i stramputice, država troši milijarde za naoružanje, kupuje avione i oklopnjake , a državu nam upropaštavaju loše odluke čovjeka koji iz inata stavlja ljude na mjesta kojima nisu dorasli.
Milijun umirovljenika koji su potencijalno ugroženi, sve radnike koji još negdje stvaraju dodanu vrijednost staviti u ruke čovjeka koji nema ni trunke empatije za nikog, pročitani karijerista, izaziva masovni bunt već na samu pomisao da bi on mogao biti član kabineta Vlade.
Srećom pa se proljeće bliži, s toplinom se i kokoši probude, bit će jaja za artiljeriju za prosvjednike, jer Plenković se sprema podići poklopac lonca u kojem već dugo kipi.
 Filipović ima veliki apetiti, u NO Hrvatskih šuma dopustio je korupciju svojih zemljaka, dopustio je sječu šuma kakvu nisu učinili ni Mlečani na Velebitu, zagrizao je i u INU da naknadom u NO ” potfutra” kaput za eventualnu odstupnicu na rezervni položaj, a štetu koju je učinio na fakultetu tek ćemo vidjeti kad se njegovi studenti zaposle.
Plenković kao premijer uvalio nam je “trojanskog konja” punog nesposobnih ministara i vadi ih jednog po jednog, da odlome komadić naše sigurnosti, našeg prirodnog blaga, našeg minulog rada i najgore od svega krade budućnost našoj djeci.
Perspektivnog čovjeka uništila je bahatost, veličina ega, igra se državom kao Lego kockicama, koji se lako slože, ali i još lakše sruše.
Uvukao nas u svoju besmislenu igru kojom dokazuje da je vješt graditelj, a gradi na potpuno trulim temeljima.
 Njemu treba doživotno osigurati rentu da više ništa ne radi, ništa ne gradi, manje će nas koštati nego da se igra državom.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika