Podjeli

Najavio sam večerašnju „Bujicu“ s pričom o tome kako je Plenković postao HDZ-ovac.. Nadam se da vas nisam prevario jer ta najava nije dana u prikazu emisije od 17. 10. 2020.:

http://dragovoljac.com/index.php/razno/23572-dr-stjepo-bartulica-u-bujici-domovinski-pokret-je-za-trumpa-a-plenkovic-za-komunisticku-kinu

Mojoj rugalici o ‘milicajcu’ na svoj način se pridružila i Višnja Starešina koja se odlučila deradikalizirati da je ne bi zakačila mjera druga Tome:

Odlučila sam sama preispitati svoju radikalizaciju i preventivno poraditi na osobnoj deradikalizaciji. Čak ne mogu čekati da ministar branitelja i omiljeni Plenkovićev zamjenik za sve i svašta Tomo Medved, po nalogu samog predsjednika Vlade, dovrši svoju najkompleksniju, gotovo životnu zadaću: izvrši dubinsku i sveobuhvatnu analizu radikalizacije društva, skicira test za razlikovanje radikaliziranih i neradikaliziranih elemenata i predloži mjere i načine njihove diferencijacije na daljnje postupanje.

https://narod.hr/hrvatska/visnja-staresina-odlucila-sam-se-deradikalizirati-da-me-ne-bi-zakacila-mjera-druga-tome

Svojevremeno smo u HNES-u donjeli etičku osudu Milanovića za veleizdaju. Čitam osudu Javora Novaka za mog ‘milicajca’. Čini mi se mnogo jačom od one HNES-a:

http://dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/23569-osudujem

Sigurno treba pročitati cijelu Osudu. Meni je – jasno – zanimljiv dio kad se spominje spomen-ploča u Jasenovcu koju je Plenković uklonio:

Je li Plenković dobro promislio prije nego li se krenuo sluganski ispričavati Aleksandru Vučiću povodom HOS-ove ploče u Jasenovcu? Što mu je tada bilo važnije: stajalište hrvatskih građana ili četnika u Srbiji? Je li pomislio na to kako će tu činjenicu primiti hrvatski branitelji? Kojim je pravom ekspresno dao skinuti ploču na mjestu pogibije HOS-ovih vitezova? I s kojim obrazloženjem? Da je to mjesto pijeteta već zauzeto? Znači, ljudske kosti više nikada ne će moći biti pokopane u Jasenovcu?? Ni jedna spomen ploča nikada se više ne smije tamo postaviti?? Bez obzira na to što su ljudi upravo tamo poginuli?? Braneći okupiranu domovinu. Gdje je u Hrvatskoj Plenković ikada postavio neku drugu ploču u zahvalnost junačkim postrojbama HOS-a? Kad nije, nema pravo ni  skidati nijednu.

Poznato je da ja stalno ističem činjenicu da je ‘milicajac’ tada iskazao nepoštivanje hrvatske države jer je „maknuo“ spomen obilježje palim HOS-ovcima zbog znaka odobrenog od države. Ili važnije je što kaže Vučić, od RH, zar ne?

Zvonimira Hodaka treba uvijek pročitati. Ali i danas ima puno o ZDS (‘Majka svih pobjeda’ je zabrana ZDS):

https://direktno.hr/kolumne/nasa-napredna-i-progresivna-lijeva-medijska-falanga-sedmoj-prijateljskoj-ofenzivi-211801/

Činjenica da je stric mladog Danijela Bezuka HOS-ovac koji je poginuo u Vukovaru sigurno ‘zasluga’ što je Plenković obukao odjeću milicajca. Zato na portalu narod.hr pišu o Zdravku Bezuku koji je Vukovarska legenda i HOS-ovac:

https://narod.hr/hrvatska/kako-je-u-domovinskom-ratu-poginuo-zdravko-bezuk-stric-danijela-bezuka

Treba stalno imati na pameti da je zabrana ZDS ‘Majka svih pobjeda’ zato što je to tako po Memorandumu SANU 2., a to znači i veliku obavezu svih u RH koji sprovode taj Memorandum.

To što to u RH provodi i stranka koju je osnovao HRVATSKI predsjednik akademik Franjo Tuđman velika je satisfakcija za fašističke agresore i njihove podupiratelje. Zato je danas ‘milicajac’ omiljen kod svih koji su za Srpsko-hrvatsku koaliciju. Zapravo imamo smiješnu situaciju da je državotvornim Hrvatima izdajica Plenković, a HDZ-ovcima i SDP-ovcima je izdajica Milanović. I doista su i jedni i drugi u pravu. Prvi su za Lijepu našu, a drugi za Jugu.

Naravno ima puno onih koji smatraju da je ova rasprava Milanovića i ‘milicajca’ samo skretanje pozornosti s ekonomskih problema koje ima naša država. Kako je za to zadužena Vlada RH, to je zapravo tvrdnja da Milanović pomaže našem ‘milicajcu’. Može biti i to. Ali Milanović govori o onome što je itekako važno – o onome što izravno udara na ponos naših ljudi!

Zato je itekako važno doznati što više o ulasku ‘milicajca’ u HDZ, jer ipak je on ostvario konačnu pomirbu djece partizana i četnika i u RH, ali i šire.

Doznao sam da je jedan gost na TV-u u Crnoj Gori ovih dana tvrdio kako je u pravu akademik Pečarić kada kaže da su ustaše svi oni koji nisu za Veliku Srbiju. Nova pomirba će poslužiti da to postane istina i u RH, i da se konačno obračunaju s tim ustašama, zar ne?

 

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika