Podjeli

Bandić je u akciji života.

Sprema se raditi podzemnu željeznicu u Zagrebu, od Britanca do Draškovićeve.

Za to treba napraviti veliki krug, ispod centra grada. Vlak mora stalno kružiti, jer to je udaljenost tolika, da je lokomotiva na Britancu a vagon u Draškovićevoj, teško je postići ubrzanje na tako maloj udaljenosti, osim ako ne misli prugu napraviti do Dubrave, čisto, da uhvati zalet.

Drugi maestralni potez, je odluka našeg Stožera da licitari ne smiju raditi na blagdane i praznike.

Veliki katolici  ukinuli su tako naše stoljetne tradicije. Uvijek su licitari bili obilježja  ” Proštenja”, sad više ne. Ako želite stari ugođaj s gvercom, morat će te ga nabaviti dan prije, i u flašici nositi sa sobom.

Vjerojatno i nositi natrag pohane piceke, kao nekada. Ne znam kako će riješiti šećernu vunu, to je teško čuvati, do drugog dana.

Zato je Premijer potpuno bezbrižan, pored dvije tekuće afere, jedna s naftom, druga s pravosuđem, radi koje bi morao smijeniti, još dva, od malobrojnih, koje nije smijenio, ministra, da smo u kojim slučajem u nekoj drugoj državi, njega najviše brine fleka, na reveru od kaputa. Čovjek se ne da smesti,  trlja, fleku, kao da je to od presudne važnosti za Hrvatsku, ne smetaju ga ni kamere ni prisutni novinari, niti pitanje o programu oporbe.

On je u svom điru, ništa jače od fleke, već se vidi na otvorenju podzemne željeznice, Bandić strojovođa a on na vratima maše, razdraganim putnicima, na peronu.

Nikako mu Bernadić ne paše, ne uklapa mu se u vozni red.

On je sve već zamislio, EU će dati pare, on će  HDZ proglasiti pobjednikom, nad koronom, pobjednici će pare proglasiti ratnim plijenom i eto ti novih nekretnina, novih vila s bazenima, novih skupocjenih automobila za ” Zlatnu Mladež”, u već viđenom scenariju.

Bit će opasno na prometnicama u gradu, no zato imamo Bandića, on je  “Uvijek Rješenje”!

Umirovljenici nisu ni u podzemnom ni nadzemnom planu, Njih je Plenković ostavio, u svojim planovima, na 0,7% povišice, toliko misli dati kamate na lovu koju je posudio iz mirovinskih fondova.

Možemo očekivati  4 X 17 kuna povišice, u sljedeće 4 godine, no bit će manje praznih boca,zbog manje turista, tako da smo opet na istom.

Sad je vrijeme da se posade tikve, one jako brzo narastu, već oko Velike Gospe, možemo peći bučnicu, vrijeme je da pomrsimo račune, onima koji su računali, na to, da ćemo mi saditi tikve a oni jesti bučnicu.

Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema