Podjeli

Kad nastupa u Srbiji, Neda Ukraden predstavlja se kao srpska pjevačica, (živi u Beogradu), a kad odrađuje koncerte diljem Hrvatske, najčešće u Podravini, Međimurju i Zagorju, organizatori ističu da je – hrvatska pjevačica!

Međutim, kako bilo da bilo, ova je glazbenica početkom velikosrpske agresije napustila Sarajevo i preselila se u Beograd, gdje uz pjevanje ostvaruje i druge poslove.

Pored toga, nismo zaboravili da joj je skladatelj pok. Đorđe Novković početkom rata zabranio  pjevati njegove  pjesme (hitove) koje joj je on napisao, samo i isključivo iz razloga što je otišla na „drugu stranu“, pa je jedno vrijeme sve te pjesme ponovno snimala i pjevala Dolores, hrvatska  pjevačica koja trenutno živi u Njemačkoj, a koja se ponovno vraća na hrvatsku estradnu scenu.

Međutim, u Puli se još nije stišala bura oko angažiranja nekih, osrednjih, srpskih pjevača, odnosno zabrani njihova nastupa u prostorijama ovoga grada. Neki mediji i portali odmah su otvorili „paljbu“ po pulskom gradonačelniku, što je zabranio nastup „srpskih cajki“, jer za njega očito u prostorijama grada oni od „tamo daleko“ nisu poželjni, tim prije što imamo i dovoljno naših pjevača, koji, da se malo našalimo, ništa gore „ne zavijaju“ nego ovi iz Beograda, Niša ili Čačka…

Ali… nakon pulske zabavnjačke bure, sada očito dolazi „sve na svoje“. Naime, Neda Ukraden, pjevačica iz Beograda (tamo živi i radi!) održat će veliki ili kako ona sama reče- „fantastičan“ koncert u nedjelju,   9. travnja 2023., dakle na sam najveći kršćanski blagdan – Uskrs (!) u sportskoj dvorani u Čakovcu!

Već sada ljudi kažu da će biti „lepe pesme“ i „lepe zabave“, tim prije što je Neda nešto poput Šerbedžije, odnosno „ne bi se htjela miješati“, jer  ona samo pjeva, ili bolje rečeno – „peva“!

Blago onima koje će ova muzičarka zabavljati na dan kada vjernici slave Kristovo uskrsnuće, odnosno na dan kad nam ovaj blagdan donosi radost, kao i buđenje i početak novog života!

Tko se god sjetio i tko je to god prihvatio da jedna srpska pjevačica zabavlja Hrvate na sam najvažniji kršćanski blagdan- svaka mu čast.

Nismo za to da se zabrani ovaj „fantastični nastup“, to nikako, ali ostaje u zraku pitanje: Čakovčani, što mislite, je li bi neki hrvatski pjevač, koji recimo živi i radi u Zagrebu, ikada mogao nastupati u nekom gradu u Srbiji ili Republici Srpskoj baš na pravoslavni Uskrs?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema