Podjeli

Kao što znate, građanska inicijativa “Dinamo za Maksimir” je pokrenuta i okupili smo se oko nje prvenstveno zbog rješavanja konkretnog pitanja – izgradnje Dinamovog stadiona na Maksimiru.
S obzirom da je Fb stranica ove neovisne građanske inicijative u vrlo kratkom vremenu, za nešto više od dva mjeseca, dosegnula respektabilan broj od preko 4500 pratitelja i na čemu vam svima iskreno zahvaljujemo, pozicionirali smo se kao relevantan čimbenik u javnim raspravama po pitanju izgradnje stadiona na Maksimiru, a ovim putem bismo vas upitali kako vidite daljnji smjer razvoja ove inicijative.
Kada govorimo općenito o građanskim inicijativama, treba znati da je riječ o neformalnim oblicima organiziranja građana koji žele javno djelovati. Nisu regulirane posebnim zakonom, niti se vodi registar o njima, kao takve mogu javno djelovati, ali ne mogu sudjelovati u pravnom prometu, što znači da nemaju svoj OIB niti javni račun, za razliku od registriranih udruga.
Tako se i mi u ovoj inicijativi za stadion susrećemo u svojim aktivnostima sa sve više raznih ograničenja, koja nas sputavaju u našem djelovanju i realizaciji cilja zbog kojeg smo se i okupili.
Nakon velikog posla koji smo s mnogo entuzijazma i kontinuiranim angažmanom odradili u ovih manje od 3 mjeseca, sve više se pokazuje  potreba, pa i nužnost formalizacije naše inicijative. Osim toga, sve više se suočavamo s komentarima kako inicijativa nije formalna organizacija i nema legalne zastupnike.
Smatrate li, dakle, kako je došlo vrijeme da građanska inicijativa “Dinamo za Maksimir” formalno-pravno institucionalizira svoj oblik postojanja i preraste u udrugu? U smislu toga kako bismo u bliskoj budućnosti mogli biti što efikasniji u realizaciji jednog svetog cilja – izgradnje Dinamovog stadiona na Maksimiru. Ta udruga bi okupljala sve kojima je Dinamo u srcu, Dinamove navijače i simpatizere, promovirala ljubav prema našem voljenom Dinamu, organizirala razne aktivnosti u praćenju kluba, a u ovom početnom razdoblju djelovanja svakako bi naglasak bio na nastavku aktivnosti s kojima je krenula inicijativa za stadion “Dinamo za Maksimir”.
Pišite nam svoja razmišljanja, biste li podržali takvu transfomaciju naše inicijative u udrugu, učlanili se u nju i aktivno sudjelovali u radu nove udruge? Javite nam se.
#DinamoZaMaksimir #inicijativa #BudiSvojZG


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema