Podjeli

“Potpredsjednik SDP-a i prvi na listi Restart koalicije u II. izbornoj jedinici, Rajko Ostojić, ide u samoizolaciju i testiran je na koronavirus, nakon što se doznalo da se družio sa zaraženim SDP-ovcem Adrianom Friganovićem” – vijest je koja je odjeknula i uzburkala duhove u ovoj našoj političkoj baruštini kao rijetko koja u posljednjih nekoliko dana.

I, naravno, nije to sve. Kao i u svakoj sapunici, slijedi niz nastavaka, a već u prvoj epizodi, “junak našeg doba” (Korona doba – mogli bismo reći), sam Rajko Ostojić, rekao je za medije (najavljujući svoje “samožrtvovanje” za zdravlje svih nas i boljitak građana diljem Lijepe naše) ovo:

Sljedeće dane, bez obzira na planirane predizborne aktivnosti, provest ću u samoizolaciji“.

To, Rajko, legendo! Rajko, Domovine sine! Poštenjačino! Ljudino! Junačino! Pošteni komunisto! Ti kojemu je zdravlje građana (i glasača – pogotovu II. izborne jedinice!) iznad svega, spreman si žrtvovati sve, pa čak i odustati od vlastite kampanje (koju ćeš od sada nadalje voditi u vrlo ograničenim uvjetima samoizolacije), samo ne bi li nas sačuvao i poštedio zloslutnog Covid 19! Ti si se isprsio pred tom nevidljivom pošasti (kao nekad tvoji predšasnici na Neretvi, Sutjesci, Zelengori pred onim vidljivim neprijateljem…), pljunuo joj ravno u lice i rekao: “No pasaran!”…”Samo preko mene mrtvog!”

Tvoja žrtva, Rajko, dragi i poštovani Rajko, spasitelju naš, domoljube, junačino, ljudino, nešto je nezabilježeno u otužnoj povijesti političkog života ove zemlje i zaslužuje ne samo respect (s velikim “R”) i divljenje svakog građanina, seljaka, radnika i poštene inteligencije, nego i duboku zahvalnost, naklon do zemlje, pa ako bude sreće, na kraju će sve završiti onako kako bi moralo i trebalo: dodjelom državnog odličja za iskazano poštenje, hrabrost, odlučnost, junaštvo i nadasve žrtvu koju si svjesno i objeručke (bez kolebanja – kao nekad davno Sava Kovačević na Sutjesci) prihvatio.

Dok Alemka Markotić, Vili Beroš, Davor Božinović i ostali iz tzv. Nacionalnog stožera civilne zaštite vode kampanju i “politiziraju” do besvijesti pod krinkom borbe protiv Covid 19 a Plenković arogantno odbija i samu pomisao na samoizolaciju, ti Rajko, Domovine Sine, pokazao si se kao svijetla točka na tmurnom Covid 19 hrvatskom nebu i pokazao nam pravi put, poput nekad Marxa u Gothi ili Lenjina u Petrogradu!

Dokazao si da ti nije do slave, vlasti, masti i slasti, pa ni do medija – mada te i protivno tvojoj volji ne ostavljaju na miru, sad još više nego prije samoizolacije – i svojoj “Restart” kobasici dao novi poticaj, vjetar u leđa. Postao si takoreći njihov zaštitni znak.

I sad se, naravno, mladi skojevac Bero s pravom prsi i upire prst u Plenkija govoreći:

“Vidite li kako se ponaša neodgovoran i nesavjestan političar kojega nije briga za narod, građane i budućnost ove zemlje!? Kao potencijalni nositelj virusa smuca se okolo s namjerom da nas sve zarazi i tako lakše pobjedi na izborima i zasjedne na vlast! A vidite li na drugoj strani našega Rajka, koji sasvim suprotno, na štetu svih nas, pa i samoga sebe ide samovoljno u izolaciju, kao nekad Giordano Bruno u ćeliju – jer ne želi kao mogući kliconoša Covid 19 raznositi virus i ugrožavati nas, građane Hrvatske svih nacija, vjera, socijalnih slojeva, uzrasta, rodova, spolova i seksualnih opredjeljenja! To vam je, dragi moji građani, razlika između nas i njih, između Restarta i HDZ-a!”

I tako našeg “samoizoliranog” Rajka, ima više u medijima sad nego prije, dok se nije povukao u isposničku osamu (luksuznog, prostranog i klimatiziranog) doma svoga. Dakako, sve spekulacije u smislu: “znao je on to”, “s time je i računao”, “smišljeno je to uradio” su bez ikakvoga temelja, ali zavidnici i zli jezici nastoje baciti mrlju na njegovo velejunaštvo bez premca, koliko god uzaludno bilo.

Pa, na kraju, je li Rajko kriv što je ovaj njegov odlučni, savjesni, časni, razumni, hrabri, humani i nadasve požrtvovni čin uzrokovao kontraefekt i što ga u medijima ima više nego ikad prije!? Što on ima  s time!?

Kako god ovo završilo, bit će nepravda nad nepravdama ako drug Rajko Ostojić iz ruku druga Zokija Milanovića na svoje junačke grudi ne primi orden (“anti-covid prvoborca 2020.” ili kakav sličan).

To je najmanje što mu nacija duguje.

 

  1. S. Dođe mi da zapjevam : “U tunelu usred mraka, sija zvijezda našeg Rajka, sija zvijezda, sija svaka, al’ najviše našeg Rajka!”

 

Zlatko Pinter

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema