Podjeli

Nakon što je Udruga hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.) predložila da se izbornika hrvatske nogometne reprezentacije Zlatka Dalića proglasi i počasnim građaninom Grada Zagreba na portalu Zagreb.info osvanuo je članak s naslovom: „Baš ga „se..te“. Zagrepčani nisu oduševljeni prijedlogom vezanim za Dalića: Kakve budalaštine!“

Ovaj je portal prenio dio „komentara“ s društvenih mreža, koje uglavnom pišu oni koji su najjači kad se skrivaju iza nekih pseudonima, koji nemaju „muda“ ni da se potpišu tek samo svojim imenom. Nu, dobro.

Kao prvo, prema našim informacijama (komentarima) Zagrepčani su i te kako prihvatili ovaj prijedlog, jer im je dosta (kako jedan kaže“ da su na popisu za „počasnog“ same „komunjare“(svaka čast iznimkama)“. Također pojedincima nije jasno, kako Dalić, rođen u Livnu „može biti počasni građanin Grada Zagreba“, jer da ima mnogo rođenih Zagrepčana, a koji ne nose ovu titulu?

Pa, ako je tako, a jeste, onda treba reći da je jedan dio Zagrepčana i te kako podržao i pljeskao kad su od 1945.-1990. jednoglasno (!) izabrali ovih desetak, „veličanstvenih“, počasnih građana, od kojih je tek samo jedan i to Miroslav Krleža, rođen u Zagrebu!

Dakle, od završetka II. svjetskog rata pa do 1990. počasni građani Zagreba su bili (i ostali!): Josip Broz Tito, Vladimir Bakarć, Miroslav Krleža, Anka Berus, dr. Pavle Gregurić, Ivan Krajačić, Karlo Mrazović, Mika Špiljak, Linden Forbes Sampson Burnham (Gvineja) i Perez de Cuellar!

Čudno da  nitko od ovih koje ne žele Dalića za počasnog građanina glavnog grada nikada nije protestirao da se ove makne, što se može protumačiti da ima baš takvi i odgovaraju!

Nu, od 1990. do današnjih dana čak je 16 osoba iz kulturnog, vjerskog ili političkog života proglašeno – počasnim građaninom, dok je iz tog popisa  samo Janica Kostelić, rođena  u ovom gradu!

Stoga, kad se sve sagleda nema tu nikakvih nejasnoća ni problematike.

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić, zajedno sa ostalim hrvatskim reprezentativcima,  dosad je učinio za Hrvatsku, a i za Grad Zagreb puno više nego većina hrvatskih diplomata diljem svijeta, dok o ovim politikantima i navodnim Udbašima koji su izabrani (poglavito!) nakon II. svjetskog rata, da i ne govorimo.

Možemo im jedino poručiti: „Neka pati kome smeta,  Hrvatska je „prvak“ svijeta!“.

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.9


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema