Podjeli

Peticijom ZDS iz 2015. branjen je Domovinski rat i legendarna Thompsonova pjesma „Bojna Čavoglave“. Vlasti, svi oni za koje je veliki hrvatski književnik Petar Šegedin rekao da strasno mrze svoj narod odmah su počeli s napadima na Thompsona. Uz njih su uvijek bili i neki pripadnici drugih manjina uključujući i one iz naroda koji je izvršio fašističku agresiju na Hrvatsku. Poznato je da je Thompson uspio na hrvatskim sudovima izvojevati niz pobjeda iako je poznato koliko je sudstvo u RH poslušno prema vlastima.

Knjiga akademika Josipa Pečarića „Ruski znanstvenik u RH“ govori o jednom uspjehu vlasti jer je uspjela prvog potpisnika Peticije ZDS prognati iz hrvatske znanosti, tako da je on postao ruski znanstvenik. Koliko je veliki uspjeh hrvatskih vlasti pokazalo je najnovije istraživanje sa Sveučilišta Stanford u Kaliforniji (SAD). Oni su objavili studiju o znanstvenoj citiranosti koja rangira oko 160 000 najcitiranijih svjetskih znanstvenika u svim disciplinama. Prema tom istraživanju po broju objavljenih znanstvenih radova prvi potpisnik Peticije ZDS je na 2537. mjestu, a prvi iz RH na 7146. Kako je prvi potpisnik Peticije ZDS i redoviti član HAZU o strahu koji vlada u RH najbolje govori činjenica da se i Akademija pohvalila sa svojim članovima koji su na toj listi, ali se nisu usudili staviti ime i prvog potpisnika Peticije ZDS. Tako je onaj iz HAZU koji ima najviše znanstvenih radova na 13510. mjestu. Već same te činjenice pokazuju koliko je veliki uspjeh hrvatskih vlasti.

Knjigu akademika Pečarića „Ruski znanstvenik u RH“ objavljujemo na našem portalu i možete je naći na:

http://www.dragovoljac.com/images/minifp/ruskiznanstvenik.pdf

*

Poštovani Predsjedniče RH,

Poštovani Predsjedniče Hrvatskog sabora,

Poštovani Predsjedniče Vlade RH,

Poštovani Predsjedniče HAZU,

 

Šaljem prvo vama obavijest o ovom vašem uspjehu. Možda će vam biti neobično što nisam poslao isto i Rektoru Zagrebačkog sveučilišta koje je također zaslužno ovom uspjehu hrvatske politike. Ali to sveučilište ima dovoljno problema pa se npr. uopće u knjizi nisam narugao njihovoj obavijesti koju dajem u knjizi;

Na listi najutjecajnijih znanstvenika u svijetu za cjelokupnu znanstvenu karijeru nalazi se 47 hrvatskih znanstvenika, od kojih su 23 sa Sveučilišta u Zagrebu:

Naime, na toj listi se nalazi samo 16 znanstvenika od 47. A mnogo gore je to što je danas to sveučilište na listi najboljih svjetskih sveučilišta iznad 1000-og mjesta, a ne tako davno su bili ispod 500.

Kada znamo da je Splitsko sveučilište kada je izvjestilo o njihovoj poziciji u ovom istraživanju naveli i: Vlasta Bonačić-Koutecky (Centar STIM-REI),  koja se u tablici nalazi pod Njemačkom (deu) i s institucijom Humboldt-Universität zu Berlin, a to se nisu usudili za mene ni HAZU ni Zagrebačko sveučilište. Uostalom kao što nisu reagirali ni na pismo Predsjednika Odbora za ljudska prava HAZU u kome ih se upozorava o odnosu HRZZ-a prema mojim časopisima koji po istoj bazi po kojoj su izvršena ova istraživanja (Scopus) od svih hrvatskih znanstvenih časopisa zauzeli prvo, treće I šesto mjesto. Žao mi je kolege koji toliko lose misle o onom što su uradili u životu pa se toliko boje vlasti. Mislim da bi bilo lijepo od vas da im objasnite da njima iako su njihove funkcije političke unutar znanosti ipak moraju staviti na riječ “znanost” a ne “politika” u toj njihovoj dužnosti.

S poštovanjem,

Akademik Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Top tema