Podjeli

Usporedno s odmrzavanjem cijene za svinjsku lopaticu, ova jako uspješna Vlada, uspjela je od svake namjere da uživaju u hrani, odgovoriti one koji do sad nisu plaćali dopunsko zdravstveno osiguranje.
To ionako ne plaćaju oni koji nemaju, to su ljudi koji imaju prihod, a on je ovršen ili opterećen kreditom i jednostavno nemaju tih 70 kuna da plate . E za njih se sad priprema povećanje cijene malo složenijeg pregleda.
 Čovjek slomi nogu mora na rendgen i gips do sada je to koštalo bez dopunskog 264,44 EUR, a sada se zaokružilo na 588,88, ravno 100 % više.
Dakle ako slomite nogu, trčeći s kraja grada na drugi kraj, da bi našli dućan gdje ima carskog mesa, jako će vas skupo koštati ta pohlepa, da prođete jeftinije.
Vlada je već izračunala će s te osnove prikupiti ,16,6 milijuna kuna, jer svi oni koji do sada nisu plaćali dopunsko, sad će ga morati plaćati, usput da zlo ne bude jedno, poskupit će i participacija 30 %.
Država uzima onima koji nemaju da bi mogla proširiti na one kojima daje besplatno.
Svaka čast majstori, vašu milostinju plaćaju “luzeri” koji su cijeli život  za zdravstveno osiguranje svaki mjesec izdvajali više od 15%, a nisu imali vremena ići doktoru .
Ništa Vlada ne daje da ne bi nekome uzela pokazalo se stoti put. Pri tome uvijek je deset puta manje onih kojima daje, od onih, kojima uzima.
No stvari u EU se jako mijenjaju. Prosvjedna stranka BBB u Nizozemskoj na izborima je po broju zastupnika nadvladala je stranku VVD iz koje je i Premijer.
BBB , a to su udružen seljaci, dobila je 15 mandata, a ovi s Premjerom na čelu 12.
Seljaci su prosvjedima dokazali da Vlada manipulira podacima na štetu seljaka i eto problema za Premijera.
To budi nadu da i u Hrvatskoj vladajuća stranka u čijem su sastavu vrhunski manipulatori na čelu s Pinokijem, može pasti i od poniženih umirovljenika.
Nema više “slavopojki” za “mjere” ispucali se potencijalni žetoni i sad umirovljenici pričaju svoje priče. Jedna pita dal’ da zaostale mjesece, kad nema mjera,  laje na mjesec kad je gladna ?
Obiteljska mirovina nje ispunila očekivanja, mnoge su to žene shvatile kao oskvrnjenje pokojnika.
Za 37 rada pokojnog muža i isto toliko odrađenog svojeg mirovinskog staža, udovica je dobila rješenje za niti 500 EUR mirovne, a veli da su oboje imali lijepe plaće.
Njih dvoje 74 godine uplate u prosjeku 150 EUR (recimo da su plaće bile oko 6000 kuna što je ispod medijalne plaće)
 888 x 150 = 133 200 EUR
 .
Da država daje kamate za uplatu mirovina, kakvu daje za obveznice 3 ,25% ,ta uplata bi godišnje imala kamatu iznosu od  4 324 EUR, a godišnja mirovina iz toga manja je od 6000 EUR.
Hvala ti Hrelja, nisi trebao, za tobom će biti teže popraviti nego nešto isponova sagraditi.
Kako je poslovati s našim ministrom gospodarstva najbolje opisuje danas u novinama predsjednik Uprave Petrokemije. Čovjek veli nakon svečanog potpisivanja PPD i INE kupoprodajnog ugovora s Yildirimom,
imamo situaciju da su INA i PPD otišli, a nisu otišli, a Yildirim je došao, a nije došao.
Došao je ministar Filipović i rekao da ne zna jel’ je novac za Petrokemiju uplaćen, ali zna da ništa od preuzimanja, dok on ne da dozvole, a izgledno je da neće dati.
 1300 radnika  čeka svaki dan hoće li netko doći i reći imaš ili nemaš posao.
Još se jednom dokazalo da ova država samo pomaže onima koji imaju, na račun onih koji nemaju. Udovica iz priče izdvajat će kroz PDV -e, za kamatu na obveznice koje je upisao ministar Filipović i Ljubo Jurčić i obilaziti dućane u potrazi za jeftinijim cijenama ako ne želi gladovati.
Legenda kaže: “Čuvaj se Danajaca kad darove nose”
Dar od Danajaca krije se u Trojanskom konju, izgleda da naš Premijer dobro proučio mitologiju i vlada po uzoru na okrutne mitološke likove i poviješću dokazanim starim trikovima kojima su osvajali teritorije.
No naš ništa nije osvojio, već je naše podijelio,  onima koji  ga zbog toga podržavaju.
Njegov izbor Župana najbolje to dokazuje:
Žinić krado kuća,  Boban piroman, Stričak pendrek majstor, Dekanić gnjida koja je za svoju pogrešku usosila pet ljudi, Pauk joker zovi za radno mjesto , Tomašević obiteljski zlostavljač.
Ako mislite da gore ne može, može sigurno, ima ih još koji nisu došli na red.
Umirovljenici  na nama je red, ako Francuzi rade prosvjede što će raditi 2 godine duže, mi se moramo izboriti za ono što smo cjeloživotno uplaćivali,
 a nikada, po ovima, nećemo dobiti !
Hoćemo pravedno!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo