Podjeli

Danas na portalima možete birati vijesti, udarne su ipak one iz Katra. Razdragani  navijači hrvatske reprezentacije u  bijelo kockastim haljinama u euforičnom zanosu .
U Hrvatskoj ima puno oduševljenih tako bajkovitim prikazom naše zemlje pred cijelim svijetom. To je postala tradicija,  slike iz Rusije jednako su oduševljavale.
U Rusiji je bio i Sanader ministar Marić s prijateljima koji su sad u zatvoru. Svijet je obišla slika naše predsjednice društvu Putina.
Prošlo je 4 godine, Sanader je u zatvoru, predsjednica je bivša predjednica, Marić posjećuje neke prijatelje u zatvoru a neki su pod istragama. Putin je svjetski neprijatelja N1.
Što će biti u sljedečih četiri godine možda samo nebo zna, a nešto možda i Laura Kovesi.
Možda i bude novih kandidata za zatvorski smještaj , a ako bude po strategiji razvoja HDZ -a, prvo pitanje na razgovoru za posao biti će gdje si bio u studenom 22.
Nogomet je ušao u škole kao nastavni predmet, preskočio je građanski odgoj u velikom zaletu.
No može biti, da će se stvari brzo mijenjati,.pogotovo ako te silne nogometne talente neće imati tko liječiti, a još će veća frka biti, ako neće biti vodoinstalatera koji bi od štopali odvode tuševa iz svlačiona.
Hrvatska bi uskoro mogla imati i basnoslovne transfere za vodoinstalatere, ili pak za električare, medicinske sestre.
Viječna istina je da se kolo sreće okreče, “tko bi gori mora doći i doli.”
Druga vijest na portalima je da su mirovinski fondovi izgubili 5 -6 milijardi kuna na vrijednosti., oni koji idu ove godine u mirovinu izgubili su svoju mirovinsku uštedu II stupa. No to nije eksluziva, krade se već 30 godina pa smo u fazi kontinuiteta.
Bilo bi dobro da umirovljenici kojima je štednja potrošena za kupnju Vujnovcovog hotela na Braču sada dobiju i vlasništvo u hotelu. Besplatan smještaj preko zime dok turista nema.
Treća udarna vijest je Schengen, već gotova priča opjevana u “samohvalnicama” premijera vraća se na početak. Izrazito Plenkoviću sklona, novinarka Ivana Petrović lijepo nam je objasnila.
Problem je u Austriji, a ne u nama. Oni su već smjenili dva dobra premijera, a mi junački trpimo našeg užasno lošeg, već 6 godina, iako vidimo da padamo sve niže.
Gospođa Petrović, od ikone hrvatskog novinarstva, spala je na PR stručnjaka za vladajuće, jako neugodnog mirisa i kvalitete.
  Ministar Božinović popravio je stvar, najavio je dolazak austrijskog premijera na razgovor u Zagreb.
Nema sumnje da će Plenković znati ponuditi  dobru cijenu za austrijsku podršku. U HDZ -e kuhinji uvijek se dobro kuha i s finom kapljicom dogovor zalije.
Već se nagađa da će austrijska ruka biti plaćena povlačenjem najave  poreza na ekstra profit.
Sve se može kad se interesi slože..Danas lov na prepelice da se počasti gost, a možda da i otkrije tajnu kako austrijske firme u Hrvatskoj mogu ostvariti ekstra profit, dok domaće ne mogu ni platiti porez.
 U središnji dnevnik Nova TV je ubacila lijepe priče o našim političarima. Jučer smo saznali da naš ministar Piletić nježna pjesnička duša koja recitira u slobodno vrijeme.
 Uz Radmana on bi sigurno lako osvojio i Lavrova, da smo to znali možda ni rata ne bi bilo.
 Piletić je totalno “kul”, sad još da i nauči stihove naših popularnih pjesama i može ispračati penzionere na sprovodima, prigodnim malo izmjenim recitalima.
“Fala ti za svaku kunu koja je ostala u mirovinskom fondu,” dobro će doći Medvedu za nove branitelje, a za ove koji su svoje odradili i  ove  će godine u mirovinu, prigodna bi bila:
“Nije u šoldima sve.”
Dobra vijest je da Laura Kovesi poziva građane da prijave kriminal u Hrvatskoj. Ovi koji po10 godina čekaju otpremnine , sad ne moraju na prosvjedima moljakati svoj novac, već lijepo u Olaf, prijavu na državu.
Po zakonu radnici prvi na naplati potraživanja.
Možda i doživimo da se u Hrvatskoj počnu poštivati zakoni, da se kriminalno stećena mirovina počne vraćati opljačkanim građanima, a da se u školi poćne učiti, da se učiti isplati više, nego naganjati loptu.
Zbog pomanjkanja vodoinstalatera, ako ne počnemo misliti racionalno, plivati ćemo u otpadnim vodama (čitaj govnima) i neće nam biti do nogometa.
Evo vi izaberite koja je vijest po vašem ukusu, da Vam vijesti ne pokvare dan!
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo