Podjeli

Gadna je stvar kad sam sebe uvjeriš kako si svemoćan, onda strahovito brzo počinješ raditi u korist vlastite štete.
Plenković ne izlazi iz svog oklopa kojeg je formirao već patološkom ohološću. Slijede ga njegovi, pričaju nebuloze, bez treptaja oka, bez srama i elementarne pristojnosti, prema građanima Hrvatske koji grcaju u vlastitoj nemoći radi okvira života kojeg stvorila država.
Predsjednik NO INE s naknadom od 30 000 kuna mjesečno, pojma nema kako se posluje u INI, hvali se da je sve izglasano jednoglasno.
Taj je čovjek i u HDZ predsjednik njihovog časnog suda i on će odlučivati o časti ovoga što je organizirao pljačku, a sam je nečasno uzeo nekoliko milijuna naknada, a da sam nema pojma što mu je bio posao.
MOL je smijenio svog direktora koji je bio nadležan Škugoru, radit će u Mađarskoj. Taj se čovjek prvi protivio Škugorovom napredovanju.
Od naših nitko nije dao ostavku, niti članovi NO iako su cijeloj Hrvatskoj dali do znanja da u tom NO nisu ništa radili.
Drže se i nadaju da će neka nova afera njihovu odvesti u zaborav.
Niti jedan član UO također nije dao ostavku, pljačka ih se kao ne tiče. Čekaju da  ih netko smijeni, jer u tom grmu leži zec. Svaki koji bude smijenjen dobiti će ogromnu otpremninu, dovoljno da se povuku u raskošan život u miru.
Samim tim milijarda nije više milijarda, toj milijardi treba pribrojiti sve naknade članova NO, koji su dobivali plaću, a nisu ništa radili, tome treba pribrojiti otpremnine onih koji će dobiti otkaz.
U HDZ- čovjek bez časti odlučuje o časti svih isto takvih koji su javno razotkriveni
Uhapšeni odvjetnik ima svoju povijest s Plenkovićem iz studentskih dana. Plenković je bio predsjednik “Studentske udruge” a Šurjak njegov zamjenik.
Od mladosti zajedno grade sistem nedodirljivosti u svoj klub primaju samo sposobne poput Škugora.
Danas piše u novinama da se u biznisu oko plina vrti jako malo ljudi, da su se milijuni okretali u broju ljudi jednog školskog razreda, gledamo slike kako se uništava dokumentacija, a na TV Plenković trabunja kako su “vladina tijela” spriječila pljačku.
Cure mailovi kako je “vladino tijelo” ministar Čorić znao da se pljačka, no to tijelo odmahnulo je rukom i skinulo s revera bilo kakav interes za tako nešto.
Vladino bradato tijelo sada se sklonilo u HNB u hladovinu s velikom plaćom i ne da, da ga netko više uznemiruje zbog tamo neke milijarde.
Zamislite količinu bahatosti da si maleni krug ljudi, uzme pravo da je prirodni resurs bitan za život svih građana, zemlja stvorila, da baš oni budu isključivo odabrani, da to bude njihovo nalazište blaga.
Na našoj zemlji, naš dar prirode i nađe se netko i kaže: hop, hop, to je tu zbog mene”.
Potpuno isto kao da na izvor pitke vode stavi lokot i kaže tko hoće piti neka masno plati. Tko masnije plati taj će imati.
Nismo tako razumjeli kad su naši muževi, braća i sinovi opraštali i odlazili u rat da bi zemlju obranili.
Nisu tako razumjele majke kad su brisale suze svojoj djeci kada bi im se pravdale zašto tata pred njega ili nju ne dolazi u školu, nisu tako razumjele majke koje su tješile djecu kad su okolo padale bombe, niti starice majke, koje su još jedno željele zagrliti sina koji se nije vratio.
Zbog tih majki i tih suza i starica koje su ispričale svoje sinove na vječno počivalište, Plenkoviću moraš otići, oskvrnavio si žrtve rata dopustivši da tvoji pljačkaju ono zašto su se branitelji žrtvovali.
Umjesto da budemo samoodrživi postali smo potpuno zavisni, tvoji su Plenkoviću su uništili svaku proizvodnju, pa sad na našim poljima raste korov umjesto pšenice ječma i raži, a nama kamioni dovoze iz Poljske polusmrznuti kruh i peciva, a kako stoje stvari nećemo imati energije da to ispečemo.
Postali smo u vlastitoj državi sluge strancima, konobari i sobarice, oblače nas Kinezi, obuvaju Kinezi, ona krpa koju konobar drži preko ruke kupili smo u Kini, stolnjak na stolu u restoranu je kineski, čaša iz Poljske, tanjur iz Češke, brokula na tanjuru iz Italije, krumpir z Malte, a meso je došlo iz Čilea.
Prije HDZ-ea bili smo samoodrživi. Za stolovima su sjedili radnici Končara, Varteksa, Prvomajske, Utenzilije, Risa, Riza, konobarske su se košulje šivale u Varteksu, kuhalo se na ugostiteljskoj opremi iz Končara, stolove i stolice bile su iz Šavrića, a radnici su bili u svojoj obleki šivanoj u Vesni, Kamenskom.
Danas nekoliko milijuna turista više, a zarada manja od tih predratnih godina.
Nakon šokantnih priča kakvo je stanje u bolnicama, u apotekama nedostaje antiepileptika, nedostaje antibiotika, lijek protiv corone nabavili ste tek kad je umro čovjek poznati novinar, a jučer gledamo na proputovanju četiri “rajzera” koji su izmislili razlog da proputuju malo svijetom o našem trošku
Četiri hadezeovca preispituju kakvo funkcionira stanje u zdravstvu u Kanadi i Kubi. Bliže im je Kanada nego Split. Hrvatski građani imaju pravo znati, koliko su “rajzeri” potrošili, što su jeli i pili, jesu li svratili u bordel ili kakav klub za velike, što su naučili i kakve će koristi od toga biti za bolesne u Hrvatskoj.
Hrvati moraju na položaje gdje se odlučuje vratiti ljude koji će povratiti samoodrživost Hrvatske. Bogatstva koje ove hulje rasprodaju, za svoju korist, naša je imovina, drugačija preraspodjela te imovine donijeti će i tople radijatore, i bogatije stolove i vratiti nam osmjehe na lica građana.
Sad se smiju samo lopine i njihovi prijatelji, no učinimo sve da se ponovo počnu smijati građani Hrvatske, kad plate porez da znaju da će država od toga nešto napraviti za svoje građane, a ne četvoricu svojih, poslati na besciljno tumaranje iz dosade,  do Kube i Kanade.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo