Podjeli

Jučer je Plenković izgledao kao građevinac koji na popucale zidove navlači fasadu. Priča  Sberbanci ima puno rupa, ali obavijena izmaglicom rata, ostaje lijepa priča o velikom uspjehu.
Prije mjesec dana slušali smo kako ju je pametno prodati i to srpskom tajkunu šećera, kada još nije nitko ni slutio da će rata biti, a eto jučer priča kako ju je pametno kupiti.
Cijena prava sitnica, ulozi ostali zajamčeni, zaposlenici ostali zaposleni.
 Da se nismo takvih priča nagledali u proteklih 30 god. danas bi slavili, no sa slavljem iz opreza treba pričekati. Ova priča sigurno će imati nastavak koji neće biti bajan ni slavan no za sada meštri parade vode, uspjeli su skrenuti u mirne vode za neko kratko vrijeme.
Na Burzi sasvim drugačija priča, vrijednost dionice Podravke srozala se u mjesec dana za oko 200 kuna, a Končara za 150 kuna, milijunski gubitci na vrijednosti u firmama gdje se stvara dodana vrijednost, gdje se proizvodi roba za izvoz.
Petrokemija se povlači s Burze cijena dionice koja će se ponuditi onima koji su protiv toga 33 kune, ponovo se traži strateški partner, a Varteks prodao zemljište Levis lokacije da bi imao za plaće.
Dobra vijest dolazi jedino iz ĐĐ, oni su potpisali dugo najavljivani ugovor sa Švicarcima o isporuci teretnih vagona.
U Đuri je novi strateški partner iz Češke, ugovor sa Švicarcima o kojem se dugo pisalo realiziran je tek s novom upravom. To nam govori o stanju gospodarstva u Hrvatskoj više od svih, samopohvalnih eseja koje nam je ispričao Andrej Plenković tijekom cijelog svog mandata.
Opasno se ljuljaju sve grane na kojima sjedi proračun Hrvatske, a ostaje u zraku velika neizvjesnosti turističke sezone, koja bi mogla urušiti cijelo drvo.  Priče o velikom porastu BDP koji se temelji na financijama potpore iz EU ništa ne znači ljudima koji s istim primanjima kupuju i 50% skuplje prijeko potrebne stvari za život.
Plenković ne razumije da umirovljenik s mirovinom od 2600 kune ne može platiti ratu plina od 500, ratu struje od 250,ostale holding račune od 300 kuna, TV preplatu i dopunsko zdravstveno osiguranje.
Za režije na godinu oko  15 000 kuna, a od godišnje mirovine ostane mu toliko koliko Martina Dalić dobije, kad se sve zbroji, za dva radna dana.  Martina Dalić je čelnica uprave firme u kojoj su vlasnici mirovinski fondovi.
Sve je krivo iza fasade koju Plenković uporno boji pobjedničkim bojama, temelji su pokradeni baš kao i na Baniji prilikom poslijeratne obnove.
 Željezo u privatnim nekretninama i vihor u Ukrajini ruši našu ekonomiju kao kulu od karata.
Džaba krečiš Plenkoviću, na Burzi vrijednost kapitala pada poput meteora,  a ti gladiš bradu, poput faraona.
Ipak se jučer čula i jedna istina. Veli Plenković, da se nikada nije desilo to, da su 3 člana kabineta Vlade pod istragom. Istina, no to se desilo samo zbog toga, što Vlade padaju na puno manje od toga.
Nema Vlade u svijetu koja vodi državu s tri optuženika za korupciju i prekoračenje ovlasti.
Tikve posađene s Pupovcem, Čačićem i ostalim trgovačkim putnicima prijete svojim bogatim urodom. Plenković pada na jedan mig Pupovca ili opstaje podrškom novih trgovačkih žetona.
Ništa to više nema s voljom građana, građani u svom filmu u borbi s ovrhama i kreditima koje ne mogu platiti jer su novac potrošili za hranu i režije, više ne pamte da je sezona bila super, da je BDP porastao skoro kao u Irskoj.
 Treba graditi nove temelje, Plenkoviću Banija i Zagreb ne mogu više čekati, pomoć koju ćeš dati umirovljenicima onima najugroženijima Martina Dalić dobije za jedan sat rada pa i u nedjelju kada manikira nokte.
Kako je svaku kuću kojoj su temelji puni rupa najbolje srušiti i isponova graditi, tako je i Vladu punu optuženika najbolje zamijeniti novim, za sada, nekorumpiranim ljudima.
Ovako savršeno krasti ne može se naučiti brzo,
za to su trebale godine  dok ljudima voda nije došla do grla.
U takvom trenutku u povijesti najrizičnije za građane je Vlada koja podržava korumpirane.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo