Podjeli

Frknuo je Frka poveću fetu salame iz Plenkovićevog frižidera, a nije u pitanju obnova.
 Za povjerovati je da se on nije u to petljao, to je netko napravio mjesto njega. Netko u upravi državnim nekretninama pobrinuo se da nam pariški dečko ne bude beskućnik.
Frka je trebao samo odnijeti cvijeće gospođi koja se pobrinula za zidare, a treba razumjeti i njegovu nelagodu da se morao seliti iz sobe u sobu.
Da se bar sjetio pitati “frenda” iz stranke ministra Banožića da ga primi na kratko vrijeme kod sebe. U 90 kvadrata koliko ima Banožić za slučaj da mu djeca dođu za vikend u Zagreb, našao bi se kakav sobičak i za Frku.
Oni dva su onda radili na ugovorima za avione, Frka zna najbolje detalje koje čuva kao zmija  noge.
Banožić i Frka stanuju u 200 kvadrata stana, a rade na istom poslu.Najam za stan plaćaju porezni obveznici i prošle godine su za ta dva stana platili i 350 000  kuna uređenje i adaptaciju.
Dečki samo unesu kofere, Banožić još i dobije odštetu za odvojeni život od porodice.
Za Frku se ne zna je l’ i on treba novčanu naknadu za patnju što živi u Zagrebu.
 On naime živi u Saliju na Dugom otoku, tako piše u papirima. Čovjek radi u Banskim dvorima, spava u Jurišićevoj a živi u Saliju.
Ministrica Obuljen se gadno zaletjela, kad je tražila ispriku za Frku. Frka se trebao ispričati svim Zagrepčanima i onom zidaru koji m je gletao zid, i gospođi koja je našla zidare, oni plaćaju prirez gradu, a Frka se samo prikopčao na “sisu” koju ima grad.
Frka je u Banskim dvorima od 2017 god. Da je prirez od 18%na njegovu plaću samo 500 kuna, to bi bilo 24 000 kuna. Za Frku to je sitniš ali gradu puno fali.
 Frka je sa svog prozora mogao vidjeti red za ribice koje je dijelio koalicijski partner njegove stranke general Gabričević u adrenalinskoj navali  dobrote, sav sretan što ga snimaju kamere jer on pomaže sirotinji.
Da je Frka platio prirez, grad Zagreb za te novce mogao je kupiti više od 1tonu  ribica, ili je mogao najsiromašnijima  dati 100 kuna da si kupe piletinu, ako baš ne vole ribice.
Zbog ga je Frka nije čovjek koji zaslužuje ispriku. Frka je čovjek kojemu treba napraviti “frku” . Niti tamo gdje živi ne plaća ono što bi morao, kao otočanin dobiva povlaštenu kartu za trajekt, no to mu sigurno plaćaju i tako porezni obveznici, kao i benzin do Salija.
Frka je običan crv na krvotoku naše države što može dobiti uzme, što on treba dati Hrvatskoj to izbjegne.
Zaletio se i Milanović kad je stao braniti Vujčića, niije Vujčić ono kako izgleda. Ulovila ga porezna uprava da drži kćer na svoj kartici za porezne odbitke iako je kćer odavno velika, poslali mu račun 20 000 kuna na ime zatajenog poreza.
 Umjesto da Vujčić dobije prekršajnu prijavu, dobio je oprost duga.
Svi hrvatski građani moraju poštivati zakone i prijavljivati izmjene svojih podataka, no ne i oni koji najviše dobivaju od države.
Ovi penzioneri koji su čekali ribice plaćali su i porez i prirez i njihova djeca također, oni koji su na funkcijama ništa ne moraju, pariški dečko zvan Frka složi je ugovor za avione tako da će u Francuskoj biti “Trgovac godine”, uvalio je hrvatskim poreznim obveznicima i dug za inflaciju koja će se tek dogoditi.
 Platiti  će ju i penzioneri u PDV-u za hranu i zato budu manje jeli, njima se prilikom usklađivanja mirovina, računa inflacija od 2%, za Francuze  više od 10 već na prvoj rati.
Koliko bi ribica penzioneri mogli dobiti za one novce koliko su poskupjeli Rafalei nema ih u cijelom Jadranu.
Penzioneri sad nabavljaju svijeće, ostat će bez struje i grijanja, prosječna mirovina više ne može podnijeti niti kunu poskupljenja. Od toga što penzioneri dobiju moraju platiti i pričuvu za Banožića za stan od 90 kvadrata, benzin kad ide doma, cestarinu i naknadu za odvojeni život.
Frki pričuvu za stan o 96 kvadrata, benzin do Salija i pola cijene za trajekt. a dečki bi mogli stanovati skupa i još bi im bilo komotno.
Banožić bi imao sobu za svoje kobasice i sobu za tajne ugovore.
Eto, uštede su moguće samo treba mućnuti glavom, jedan stan viška država je mogla prodati i vratiti  ljudima novce koje su uložili u popravak zgrade, nitko ne bi ostao beskućnik.
Danas nam se vračaju dečki i cure iz Sabora nakon zimskog ferija na koje su otišli nedugo poslije dugačkog ljetnog odmora.
Plenković će danas preskočiti gradnju Lego dvorca, mora odabrati taktiku kako braniti Horvata koji niti od Lego kocki ne zna složiti kuću.
No Plenković će dati sve od sebe, potrošio se  u struci advokata, a dobiva plaću kao premijer.
Jadranka Sloković koja brani njegove ministre na sudu nije mu do koljena s obzirom na to kako ih on brani u Saboru.
Možemo biti bez brige za njega kad više ne bude premijer, svaki ga kriminalac u Hrvatskoj bude htio za svojega advokata. Njegov ubojiti pogled kojim gleda novinare, prisilit će svakog suca u sudnici na predaju na prvom ročištu.
Sad znamo  da u Hrvatskoj pored duge liste “lažnih” imamo i lažno adresirane koji pri tome izbjegavaju plaćanje obaveznih naknada, a s druge strane dobivaju povlastice.
 Svaka čast premijeru skupio je svitu oko sebe da mu Al Capone zavidi, samo jao si ga nama, treba to preživjeti.
Dragica Trumbetaš


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo