Podjeli

Kada je uz prethodni telefonski razgovor na e-mail adresu BUZ prije nešto više od mjesec dana stigao poziv za zajedničku tiskovnu konferenciju na kojoj će SUH, MUH, SU, HSU i BUZ predstaviti javnosti zajednički zahtjev prema Vladi RH za Covid dodatkom u visini 2500 kuna za umirovljenike odnosno 5000 kuna za one pogođene potresom, moram priznati da me preplavilo neko neopisivo zadovoljstvo, ne samo radi plemenite namjere već i radi činjenice da ćemo konačno nešto napraviti zajedno.  Već sa prvim rečenicama kolegica iz udruga i predsjednika HSU-a na navedenu temu je ona prethodna radost naglo splasnula a razočarenje raslo svakom slijedećom rečenicom.

Ispostavilo se  da su gospoda iz SUH-a, MUH-a i HSU-a prije navedene tiskovne konferencije otišli na razgovor u Vladu RH i tamo mimo bilo kakvog prethodnog upozorenja ili konzultacija sa SU-om i BUZ-om doslovno prepolovili traženi iznos koji smo isto jutro trebali prezentirati na zajedničkoj tiskovnoj konferenciji. Ne trebam posebno ni opisivati kako sam se kao „dio tima“ osjećao u tom trenutku, a ono što je najgore u svemu tome je da su svi ti „pregovarači“ nakon održane tiskovne konferencije doslovno pobjegli bez da nam daju ikakvo objašnjenje za svoj iznenadni posjet Vladi.

Kako iza svakog zla u pravilu uvijek dolazi neko novo tako je i sada nakon što je iznos Covid dodatka već jednom prepolovljen nastavljena igra Vlade sa umirovljeničkim udrugama koje kao samozvani predstavnici umirovljenika i Vladine „korisne budale“ bez ikakvog problema pristaju na daljnja smanjivanja tako da će „mrvice“ koje bi eventualno i mogle biti isplaćene biti sramotno male uz dodatno poniženje i izrugivanje umirovljenicima. Covid dodatak će naime  po svemu sudeći sa iznosima biti tek simboličan i očito u svrhu predizborne kupovine glasova od umirovljenika.

Za ovakav sramotni odnos Vlade prema umirovljenicima možemo zahvaliti u prvom redu čelnicama SUH-a i MUH-a, a posebno predsjedniku HSU-a odnosno gospodinu Gabričeviću koji se dopustio izmanipulirati od strane umirovljeničkih udruga pristajući budi njihova marioneta u još jednom tko zna kojem po redu izigravanju umirovljenika. Priča ministra Aladrovića ili predsjednika Vlade Plenkovića kako u proračunu nema novac za isplatu traženog Covid dodatka je toliko šuplja da mora izazvati bijes svakog umirovljenika, posebno jer se Vlada već po tko zna koliko puta  pohvalila kako je od EU dobila više od 6 milijardi EUR odnosno 45 milijardi kuna nepovratnih sredstava upravo za saniranje posljedica pandemije.

Kome to MUH, SUH i HSU zajedno za Vladom pokušavaju prodati  maglu da u proračunu nemaju  milijardu ili dvije za najsiromašnije, za one koji su svojim radom stvorili sve ono što oni godinama nemilosrdne krčme, za one kojima su mirovine već toliko smanjili da iste više ne treba ni nazivati mirovinom već prije nekom mizernom socijalnom pomoći. Kakvi su to ljudi, kakvi su to uopće „predstavnici“ umirovljenika koji zbog svojih osobnih interesa tako dugo i uporno čine štetu umirovljenicima…..

Umirovljenici, otvorit oči, pogledajte što vam rade licemjeri koji na vašoj nevolji i grbači za sebe grabe gdje god stignu, a vama bacaju mrvice glumeći dobrotvore.

U Zagrebu, 16.03.2021.

Predsjednik BUZ

Milivoj Špika


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Gospodarstvo