Podjeli

Bliži se odluka o raspisu natječaja za novu Upravu Hrvatske elektroprivrede. Spekulira se da bi se sadašnji predsjednik Frane Barbarić mogao ponovo kandidirati za to izuzetno važno mjesto, naravno po hrvatsku energetiku i općenito sigurnost opskrbe cijelog elektroenergetskog sustava. Potrudio sam se prelistati novinske napise u kojima sam našao slijedeću informaciju (da li ju je vidjela i hrvatska Vlada odnosno Marićeva komisija za ocjenu 72 kandidata, tijekom natječaja 2017. godine ?): Za 50 milijuna kuna HEP oštetio vlastiti zaposlenik. U tekstu Jutarnjeg lista se nadalje bilježi: „Nakon nekoliko mjeseci detaljnih izvida USKOK-a u slučaju prodaje struje TLM-u, zbog kojeg je HEP u dvije godine oštećen…“. Naravno HEP je oštetio Frane Barbarić a da li se radi o „oštećenju“ pri čemu je nestalo pedesetak milijunčića neka procjene čitaoci, jer kada ti netko lupi auto procjenitelj vrši nadzor nad oštećenjem, ovdje se radilo o kriminalu ! Zbog čega nije procesuiran nikome nije jasno, u svakom slučaju mislim da su institucije zakazale.

Vratimo se nakratko u prošlost, kada je Frane Barbarić došao u HEP i tko ga je „doveo“!? E pa za zainteresirane čitatelje informacija, doveo ga je Ivan Mravak 2007. godine. Bio je pomoćnik predsjednika Uprave i siva eminencija tadašnjeg HEP-a. Za Mravka se zna kako je njegov mandat završio (godinu i po dana zatvora), u vrijeme bivšeg predsjednika HDZ-a Ive Sanadera. Zna se i za prekjučerašnju presudu Vrhovnog suda HDZ-u i ogradi premijera Plenkovića od događanja u to vrijeme. Ja kao član stranke postavljam pitanje članstvu: da li takav čovjek može biti kandidat za zamjenika predsjednika gradske organizacije i ujedno nanovo nominiran za predsjednika nacionalne elektroprivrede!? Mislim da članstvo itekako zna za sadašnje djelovanje FB i način funkcioniranja Hrvatske elektroprivrede, o čemu je portal bezcenzure.hr višekratno pisao. Nabava je rak rana HEP-a i to svaki uposlenik a i šire zna. Do kada će takvo stanje trajati možemo samo nagađati.

Što se tiče samog natječaja od prije četiri godine (skoro šest mjeseci je trajala ocjena/izbor pretendenata) , kada je napokon FB proglašen najboljim kandidatom. Dobio sam informaciju da kandidatima nikada nije uručen rezultat javnog natječaja ( KLASA: 943-06/17-05/168). Zašto je državna administracija na čelu s bivšim ministrom Marićem napravila takav gaf nitko ne zna ali se govori da je time onemogućeno bilo kome od kandidata da koristi pravni lijek –žalba  na izbor.

U Bosni bi rekli Mašala.

Bezcenzure.hr

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika