Podjeli

Dragi moji HEP-ovci! Kao što sam obećao nastavljam priču o predsjedniku Uprave HEP-a d.d. Ponajviše to želim učiniti iz razloga, što me već duži period zovu zabrinuti zaposlenici HEP-a d.d., šalju anonimna pisma. Ti preplašeni i zabrinuti ljudi, na taj način pokušavaju pronaći odgovore na pitanja, koja ih okupiraju, ali i skrenuti pozornost na niz loših odluka, a kao zadnju odluku takve vrste ocjenjuju postavljanje na mjesto predsjednika Uprave HEP-a d.d. Franu Barbarića. Ne  uljevaju povjerenje ni pojedini imenovani članovi Uprave HEP-a d.d., ali što možemo, kada je ovo izabrana „krema“ među 70-ak pristiglih ponuda za predsjednika i članove Uprave.

Kako se Vlada RH vodila čudnom razmišljanjem pri izboru čelnog  čovjeka HEP-a, možda da iskoristim priliku i zamolim ih da sa takvom praksom ne nastavljaju. Osobno smatram da je postavljanje diplomiranog pravnika na mjesto predsjednika Uprave HEP-a,  vrlo dvojbena odluka, kao da na mjesto ravnatelja bolnice stavite diplomiranog inženjera prometa. Zašto se ne „štuje „ struka!

Gospodin Barbarić je čovjek koji nije HEP-ovo dijete, u HEP d.d. je stigao iz bankarskog sektora i to prije  11 godina. Kakva je to stručnost instalirala jednog diplomiranog pravnika u samu vrhušku HEP-a d.d., vrlo je vidljivo iz Barbarićevog „napredovanja“ 2010. Godine. Leo Begović, predsjednik Uprave HEP-a d.d. došao na tu funkciju poslije pokojnog Ivana Mravka, smjenio je gospodina Barbarića zbog kako navode mediji,  „nepažnje“ kojom je u dvije godine HEP-u prouzročio štetu od 50-ak milijuna kuna“. Frane Barbarić, ondašnji pomoćnik predsjednika Uprave za pravna pitanja „u ništa“! Ali 8 godina kasnije, Frane Barbarić, predsjednik Uprave HEP-a d.d. „u sridu“!

Mnogi su mi do sada rekli kako Uprava sa predsjednikom Franom Barbarićem ne funkcionira, isto tako mi kažu kako se bave sami sa sobom. Međuljudski odnosi su na vrlo niskoj razini, pojedini članovi Uprave se prema tvrdnji mojih informatora ne podnose! U velikoj mjeri, navodno, sam gospodin Barbarić pridonosi svojim načinom (ne)komunikacije. Bivši suradnici se čudom čude kako je gospodinu Barbariću upravo palo na pamet prihvatiti se takve funkcije na kojoj je sada, jer ga ne krase osobine potrebne za vođenje tvrtke koja je hrvatsko nacionalno blago. Dobri poznavatelji predsjednika Uprave Frane Barbića, reći će da nikako nije dorastao funkciji, je on nikad nije rukovodio ni većom skupinom ljudi! Nema veze, naučiti će! Lijepo kaže pjesma: „Na kraju se mrtvi broje“!

Zašto je uopće gospodin Barbarić trebao razmišljati prihvatiti funciju predsjednika Uprave ili ne? Tko je ikada kod nas u Hrvatskoj odgovarao zbog loše donesenih odluka? Koliko je pojedinaca zbog kriminala i krađe završilo iza rešetaka?

Ne znam je li kome od onih koji su postavljali novu Upravu i čelnog čovjeka, palo na pamet, tim istima reći da nemaju samo prava, već da imaju obveze. Bude li osobni interes i osobni probitak, jedino što će predsjednika Uprave i ostale članove Uprave voditi u narednom periodu, HEP-u d.d. se loše piše. Prošlo je previše vremena kojem se skoro pa ništa nije radilo, već se bavilo sa svim i svačim samo ne onim zbog čega HEP d.d. postoji.

Ljudi su velika vrijednost HEP-a, a nadam se da će to rukovodeće strukture napokon shvatiti!

Dragi prijatelji, nastavak o Frani Barbariću i ekipi slijedi, a Vas pozivam da mi se javite. Uvijek vam  je na raspolaganju moj portal : bezcenzure .hr, ne odustajte, slobodno šaljite vaše priče na moj e-mail : info @bezcenzure .hr

Želja mi je pokazati kako se Hrvatska voli, jer ja  Hrvatsku volim, a Vi?

Anđelko Jeličić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika