Podjeli

„SELO MOJE SIJALICE KRASE
¸ DANJU GORE, A NOĆU SE GASE“)-bećarac

Ne prođe nadalje ni jedan tjedan u kojem me netko ne iznenadi anonimnim pismom. Znam, reći ćete mi kako sam pozivao na Vaše reagiranje, ali vjerujte mi nisam očekivao ovoliki broj anonimnih pisama. No, dragi moji, idemo dalje.
Tako sam prije nekog vremena u jednom od pisama, zamoljen da istražim poteškoće u RHE VELEBIT. RHE VELEBIT naša je najveća i najznačajnija reverzibilna hidroelektrana, koja se nalazi na rijeci Zrmanji, desetak kilometara udaljeno uzvodno od Grada Obrovca.
Nisam mirovao, već sam si dao truda i obavio desetak telefonskih razgovora i to prvenstveno sa djelatnicima HEP Proizvodnje d.o.o., posjetio člana Uprave HEP-a d.d. gospodina Nikolu Rukavinu, te direktora HEP Proizvodnje d.o.o. gospodina Željka Starmana. Nažalost, od ova dva gospodina, prema meni je izostala bilo kakva informacija. Istoj je razlog gospodin Ivica Žigić, direktor Sektora za korporativne komunikacije HEP-a d.d.. Taj gospodin je jedini ovlašten od predsjednika Uprave HEP-a d.d. Frane Barbarića, da može poslati ili dati obrazloženje na moja pitanja.
Uz sav moj trud i napore da dođem do informacije koju me zamolio anonimni pisac pisma, do iste ja nisam uspio doći, jer pisano obrazloženje što se sa radom RHE VELEBIT događa, nisam dobio iz Ureda predsjednika Uprave HEP-a d.d.. Istina, od strane HEP-a d.d. odnosno HOPS-a d.o.o. dobio sam njihov odgovor, a isto tako i od HERE, a o sadržajima istih izvjesti ću vas u slijedećim člancima.

Rado bih da ovo moje reagiranje izazove makar malo interesa u HEP-u d.d., te se možda cijenjeni predsjednik Uprave HEP-a d.d. gospodin Barbarić kao čelni čovjek, iste odluči odgovoriti na moje pitanje, ili možda odluči dati Ivici Žigiću suglasnost da mi ipak odgovori.
Vjerujem da su oni koji odlučuju u HEP-u i oko HEP-a svjesni činjenice, kako širu javnost interesira kako se vodi energetska politika i što se krije iza činjenice da se bogom dana bogatstva kao što je na kraju i okružje u kojem je izgrađenja RHE Velebit, ne koriste na prihvatljivi način.
Postavlja se pitanje, što se krije iz činjenice da već spomenuta elektrana ne radi po tvrdnji mog informatora od početka ove godine, a istovremeno navodno „cvate“ uvoz električne energije iz Srbije?
Postavljaju se i mnoga druga pitanja, a ja smatram da su građani ove zemlje zavrijedili i odgovore na ta pitanja.
Tek na tren, sjetih se bivšeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka, ne zbog RHE Velebit, već zbog neprekidnog i stalnog ponavljanja i pozivanja na rodoljublje i ljubav prema zemlji Hrvatskoj i svim njenim bogatstvima. Šteta što taj vremenski period u kojem je „vladao“ nije izmislio i osposobio stroj za mjerenje ljubavi prema Hrvatskoj. Pretpostavljam, da bi i takav stroj radio na električnu energiju. Tko zna kakve bi rezultate pokazivao Karamarkov stroj? Možda bi on jedini otkazao poslušnost i ne bi htio raditi na „stranu“-uvoznu struju?
Možda je ipak vrijeme da se neki prikopčaju, a neki „skinu sa struje“. I jedni i drugi, zbog samih sebe, ali i svih nas skupa!
Dragi moji, ja sam i nadalje u „misiji“ i svakako ću pokušati saznati informacije koje nas sve skupa interesiraju.

Anđelko Jeličić,


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Energetika