Podjeli

Što rade i čime se bave pojedini zastupnici u Europskom parlamentu (EU)?

Na njihovim sjednicama može se naći i točka – „tko je što rekao“, pa onda se povedu rasprave i donesu zaključci!

Tako je nema tome dugo netko pronašao  staru video snimku na kojoj je navodno Dario Kordić, koji je, ni kriv ni dužan, osuđen po tzv. zapovjednoj odgovornosti u Haagu na 25 godina zatvora, navodno izjavio: „Sve bih ponovio, ni sekunde ne bih zamijenio, svaka je sekunda vrijedila“.

Kordić je pošteno odslužio kaznu, ali i pojedini sramni hrvatski zastupnici u EU, poput Predraga Matića, Tonine  Picule, Biljane Borzan, Valtera Flege i Romane Jerković glasovali su da ga se, zbog te izjave,  ponovno osudi i zatvori, jer kao što je nakon toga kazala i bivša kontraverzna premijerka Jadranka Kosor da „Suđeni ratni zločinac i kad odsluži kaznu, ostaje ratni zločinac!“

Inače, amandman, u kojem se u ovom visokom domu za Kordića traži kazna,  podnijeli su Klub zastupnika zelenih, Klub socijalista i demokrata S&D i Klub zastupnika liberalnog centra Renew.

E, sad ako se na sjednicama Europskog parlamenta može raspravljati i o tome „tko je što izjavio-rekao“ ,zašto i zbog čega čak ni jedan hrvatski zastupnik nije recimo predložio da se raspravlja i osude pojedine sramne izjave poput one bivšeg sramnog ministra branitelja Matića da su „Hrvatski branitelji teroristi“, premijerke Srbije Ane Brnabić da je „Hrvatska neprijateljska zemlja“,  Ivice Dačića koji je rekao da „nije bilo srpske vojske, Dalmacija bi i danas bila talijanska“. Mogli su dati na raspravu i izjavu dr. Vojislava Stanimirovića da je „Vukovarska bolnica bila posljednje ustaško uporište“, ili ono što je govorio i govori ratni zločinac Vojislav Šešelj da će „razbiti njušku  svim Hrvatima koji ga nazivaju zločincem, a žene ošišati do gola“, ili pak što je taj i takav dobio jedno od najviših odličja Pravoslavne crkve. Što se zastupnici u Europskom parlamentu ne bave sramnim izjavama srpskog predsjednika Aleksandra Vučića koji je među ostalim govorio  da  je „Hitler želio svijet bez Židova, a Hrvati bez Srba“, zatim da je „Hrvatska provodila etničko čišćenje u Domovinskome ratu“…, a mogli su raspravljati i o Vučićevoj izjavi o Tonini Piculi da „govori malo, ali glupo!“, ili zašto nisu raspravljali što su se pojedini predstavnici Hrvatskog generalskog zbora sastali i sastaju sa srpskim zločincima, poput srpskog generala Đžemala  Merdana, pa i o smiješnoj  izjavi jadnog istoričara Klasića da „30.5.1990. Hrvatska nije postala država, niti dobila državnost, niti je postala neovisna država“, i tako dalje i tako redom.

O „kilometarskim“ lažima koje Srbi svako malo iznose u javnost o ustaškom logoru Jasenovac da i ne govorimo.

Šteta što netko i ta pitanja i takve teme ne stavlja na dnevni red Europskog parlamenta, ili što se nitko od hrvatskih zastupnika ne sjeti da pita -kad će Srbija, kao agresor na RH,  platiti ratnu odštetu, pa sve do toga zašto sramni politikant Milorad Pupovac šuti o nestalim Hrvatima iz hrvatskog obrambenog Domovinskog rata?

Nu, ako raspravljaju, što je navodno relativno davno rekao Dario Kordić, zašto  ne raspravljaju i o tome kako mitropolit Porfirije  pjeva četničke pjesme!?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji