Podjeli

Obavijest članovima grupe fb-a i članovima Sindikalne podružnice hrvatskih branitelja Zadar – proširenog tipa (u nastavku SPHBZ) o vjerodostojnosti naših takozvanih ˝političkih elita˝ koji javno govore da su tu radi svojih građana i brige za bolji život svih nas dok je stvarnost sasvim suprotna od navedene.

 

Da ne bi ostalo samo na riječima i da se nas ne bi prozvalo da širimo neistine i laži evo dokaza koji te naše tvrdnje dokazuju.

 

Naime, SPHBZ je dana 3.5.2021 u 10:32 sati uputio zamolbu za očitovanjem predsjednika Hrvatske Države i Vrhovnog zapovjednika OS gosp. Zorana Milanovića u vezi prijedloga novog Zakona za Civilne Žrtve Domovinsko obrambenog rata, a koji ide kraj ovog mjeseca u drugo čitanje u Hrvatski Državni Sabor.

 

Istog dana 3.5.2021 u 10:37 sati uputio se dopis u kojem se traži očitovanje od Kluba zastupnika u Hrvatskom Državnom Saboru u vezi prijedloga novog Zakona za Civilne Žrtve Domovinsko obrambenog rata.

I to slijedećim:

[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’; ‘[email protected]’.

 

Iskreno govoreći nismo se nadali da će se odgovor dobiti od svih adresiranih ali poražavajuća je istina da osim Kluba zastupnika Domovinskog Pokreta u Hrvatskom Državnom Saboru nitko od ostalih nije smatrao potrebnim i obveznim da nam odgovori na naš dopis iako im je to zakonska dužnost. Na kraju svi oni bi trebali biti na usluzi građanima Hrvatske jer ih isti taj narod plaća – izgleda da ih se plaća za njihov nerad i nebrigu.

 

Ovim putem bi se htjeli javno zahvaliti Klubu zastupnika iz Domovinskog pokreta koji nam je dana 4.5.2021 u 13:04 sati odgovorio na naš dopis i u kojem stoji:

Poštovani,

Vaš mail zastupnici su primili na znanje.

Srdačan pozdrav,

Klub zastupnika

Domovinskog pokreta

Hrvatski sabor

Trg sv. Marka 6.

 

Nadamo se da će Klub zastupnika Domovinskog pokreta kad dođe vrijeme drugog kruga čitanja u Hrvatskom Državnom Saboru oko spomenutog prijedloga Zakona zastupati naše stavove, prijedloge i zahtjeve jer jedino na taj način će pokazati vjerodostojnost u borbi za ostvarivanje prava nas hrvatske branitelje i članove naših obitelji.

 

Prilažemo oba dopisa da naši članovi mogu vidjeti istinitost navedenih tvrdnji dok s druge strane u nama ostaje gorak ukus stvarnog stanje u kojem živimo. Nikom od navedenih Klubova zastupnika u Hrvatskom Državnom Saboru nije stalo do malog čovjeka to jest do hrvatskih branitelja i članova njihovih obitelji osim zastupnika u  Klubu Domovinskog pokreta. Čak i predsjednik Hrvatske Države i Vrhovni zapovjednik OS gosp. Zoran Milanović od kojeg smo očekivali više nije našao za shodno da nam odgovori iako bi trebao biti predsjednik svih građana.

 

Što na kraju svega možemo očekivati u budućem vremenu koje dolazi. Nastavak ignoriranja svih nas od strane političkih elita, gluhoću na potrebe u rješavanju problema s kojim se građani svakodnevno susreću.

 

                         Pitanja koja si možemo postaviti između ostalih su da li smo zaista toliko nesposobni, nepismeni i neuki za kakve nas ti isti drže ili smo pak u međuvremenu od hrabrih ratnika postali obične sluge i kukavice?

 

                         Ne dozvolimo da ćemo na kraju svega morati priznati sami sebi da smo “na prošlost ponosni, u sadašnjosti ne postojimo, a budućnosti nemamo”.

 S poštovanjem,

admin i povj. SPHBZ-a

Matjaž-Mate Debeljak HRVI

 


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji