Podjeli

Ovo se malo gdje događa!

„Novosti“, samostalni srpski tjednik, (kako se sami nazivaju),  ove su godine bogato nagrađene od hrvatske Vlade, jer su za svoj (ne)rad primile čak 600.000 eura!

Tjednik „Hrvatsko slovo“ morao je biti ugašen jer ni Ministarstvo kulture RH nije željelo financirati  ovakve novine, koje su se razlikovale od ovog srpskog lista, (na čijem je čelu Milorad Pupovac, isti onaj političar i politikant za kojeg ne glasaju ni pripadnici srpske manjine, koju navodno predstavlja i koji je nedavno na izborima od svojih sunarodnjaka u Zagrebu dobio tek nešto više od 150 glasova!) uz ostalo i po tome što su pisale i objavljivale članke i komentare „za Hrvatsku“, dok se „Novosti“ iz tjedan u tjedan natječu u pljuvanju i bljuvanju i po onima koji ih financiraju.

Na novinskim kioscima ovaj se tjednik gotovo i ne prodaje. Nu, ako ga netko i kupi, rekli su nam u jednom zagrebačkom kiosku, ubrzo ga im i vrati, tako da se događa da relativno često imaju više vraćenih nego prodanih primjeraka.

I mi smo kupili „Novosti“ od petka, 21. srpnja 2023.

Evo, iz tog broja samo nekih citate koji najbolje ocrtavaju tzv. „slobodu medija“, odnosno iz kojih se najbolje vidi na što hrvatska država troši financijska sredstva, kad su pojedine novine u pitanju.

Tako već na drugoj stranici „samostalnog srpskog tjednika“ u komentaru Ivice Đikića istaknuto je i ovo: „Za razliku od Sanadera koji je bio više-manje centralizirao korupcijske poslove, premijer Plenković pustio je da se korupcija, kriminal i klijentelizam  rašire po svim razinama vlasti, da stranka bude zadovoljna i mirna, a on je zauzeo poziciju koja mu omogućava da se brani neznanjem. Tako je i u slučaju afere s HEP-ovim viškovima plina“. Zatim se navodi da bi premijer „najradije da se  sve zaboravi, da se Filipović i Barbarić izmire i zaštite, da ne mora donositi nikakve odluke, da se ne mora zamjeriti nijednoj stranačkoj opciji, da se sve prepusti poluparaliziranom i uglavnom politički poslušnom Državnom odvjetništvu. Jedini ispravan potez je smjena i Barbarića i Filipovića, ali obojica su previše visoko i previše blizu Plenkoviću da bi takva odluka prošla bez posljedica za HDZ i Vladu…“..

Evo, i za takve komentare Plenković izdvaja 600.000 eura, gdje mu crno na bijelo „dokazuju“ da je glavni krivac za „korupciju, kriminal“ i sve drugo, za što se završava i u Remetincu!

U članku „Škorin poučak“ (str. 5.) notorni Viktor Ivančić uz ostalo naglašava da je okupljanje oko HDZ-a, „okupljanje oko fašistoidne matice“ te nadodaje da se „HDZ zove hrvatski nacionalistički ekstremizam i s vremena na vrijeme mijenja boju  fasade radi zavaravanja lošije obaviještenih prolaznika.“

Ovaj srpski propagandni bilten objavljuje i veliki razgovor s notornom političarkom Sandrom Benčić, ali ni ona ne štedi one koji obilno financiraju ove novine, pa kaže: „Plenkovićevo nečinjenje je dovelo do raspada države“.(sic!) Također ističe da “radnice u pravosuđu  premijeru nikad nisu  bile bitne“ te da „u ovom trenutku u državi nismo sposobni osigurati ni temeljna prava, a to je odgovornost premijera Plenkovića i vladajuće većine u Saboru.“

„Novosti“ donose i kraći osvrt sa  šestog saziva skupštine Srpskog narodnog vijeća, na kojoj je Milorad Pupovac, kao jedini kandidat, tajnim glasovanjem ponovno izabran za predsjednika ove kontraverzne udruge.

Na ponovnom izboru, kao što je i red, nitko mu važan nije javno čestitao!

Prelistavajući ovaj bilten, ne možemo se oteti dojmu kako na njihovim stranicama nema ništa dobroga u Hrvatskoj, a za te loše vijesti i lažnu sliku o Hrvatskoj i Hrvatima samo ove godine i samo od hrvatske Vlade primili su pet puta više novaca nego neke druge novine koje izlaze u Hrvatskoj.

Pa, gospodine Plenkoviću, je li vrijedno s 600.000 eura financirati nešto što se ne može upotrijebiti ni u toaletu, ako smo se dobro razumjeli?

Mladen Pavković, predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata91. (UHBDR91.)


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Branitelji