Podjeli

Ako netko javno nacrta krvavu zvijezdu petokraku, onakvu kakvu su nosili srpski i inu četnici dok su ubijali, masakrirali, rušili, palili i pljačkali u Vukovaru, Škabrnji, Lipiku, Pakracu, Osijeku, Saborskom, Šibeniku, Zadru, Lovasu, Tovarniku, Voćinu, Karlovcu, Dubrovniku i drugim gradovima i mjestima diljem Hrvatske tijekom velikosrpske agresije na Hrvatsku, vjerojatno ne će biti ni prijavljen, a kamoli završiti s kaznom na nekom Prekršajnom sudu.

Nu, jedan je građanin (63) nedaleko Koprivnice bio prijavljen policiji, a na koprivničkom Prekršajnom sudu osuđen na 100 njemačkih maraka, odnosno 50 eura (oko 375 kuna), jer je na svom kontejneru i u svojem dvorištu nacrtao  slovo U i hrvatski grb s prvim bijelim slovom!

Prijavio ga je prvi susjed, kojem se očito gadi ova slika i zbog koje je navodno i „psihički obolio“!

Sud nije imao razumijevanja za ovog „slikara“, pa je sve ispalo po zakonu kako je ispalo.

Nu, zamislite samo koliko bi policija imala posla da potraži i prijavi svakog onog koji je nešto slično nacrtao oko naših stadiona!

Inače, moju je malenkost kao predsjednika braniteljske Udruge svojedobno prijavio jedan Podravkin sindikat, jer smo postavili hrvatsku zastavu da se je na daleko  vidi, a na njoj napisali – UBIUDR! Jedva smo se izvukli, jer smo tvrdili da bi onda policija trebala uhititi sve one koji i na utakmice dolaze i sa državnim zastavama na kojima nešto piše!

E, sad se pitamo: koliku bi kaznu zaradio onaj koji bi na zidu neke zgrade ili trafostanice napisao: „Smrt fašizmu-sloboda narodu!“. Naime, pod tim „žigom“ komunisti i partizani, nakon završetka (!) II. svjetskog rata, godinama su slali na teške robije ili određivali i smrtne kazne  hrvatskim domoljubima, pa čak i ženama, starcima i djeci!?

Sve po onom- tko nije za nas, taj je protiv nas!

Dobro je da pojedini „ugledni“ građani i suci dosad „nisu“ vidjeli na Trgu Sv. Marka na Gornjem gradu u Zagrebu na krovu crkve Sv. Marka da na grbu Trojednice,  hrvatski grb započinje prvim bijelim poljem, istim onakvim  grbom koji potječe iz 1882., iz vremena obnove ove crkve nakon velikog potresa u Zagrebu. Je li i tada bilo ustaša i jeli i tada taj grb bio „ustaški?“- pitaju se mnogi.

Mladen Pavković


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

Comments are closed.

More in:Politika