Podjeli

Pitanje je znaju li mlađi Hrvati uopće što je milicajac iz upita u naslovu. To je pripadnik milicije, a na Wikipediji možemo naći:

U doba SFRJ, 1945-1991, izrazom (narodna) milicija nazivana je, prema uzoru SSSR-a, državna organizacija za očuvanje unutarnjeg reda, koja se inače svuda naziva policija.

https://hr.wikipedia.org/wiki/Milicija

Pa kako današnji Predsjednik Vlade RH može biti MILICAJAC?

Vrlo jednostavno, Plenković sa svojim tvrdnjama kako zna, prije istrage, tko su krivci za tragični događaj na Trgu sv. Marka (Škoro, Vidović Krišto, Hrvatski tjednik i Bujica) podsjeća nas na ono nekadašnje ‘sjajno’ milicijsko izvješće iz Mostara o nepoznatom počinitelju hrvatske nacionalnosti. Zapravo danas vidimo tu priču na mnogo većoj razini. U njoj znamo i tko je milicajac koji s obzirom na napredak tehnologije svoje izvješće o tim nepoznatim počiniteljima Hrvatima javlja naciji Televizijom, a učinkovitost milicajca tj. autora tog „izvješća“ pokazuje to  što on zna i tko su nepoznati Hrvati počinitelji.

Cijela priča je još zanimljivija jer se i sam Predsjednik države „prepoznao“ i „shvatio“ da je Predsjednik Vlade mislio i na njega:

 

MILANOVIĆ: PLENKOVIĆ SE PONAŠA KAO HEROJSKI ZEC

 21/10/2020

Predsjednik Republike Zoran Milanović sudjelovao je danas na svečanoj sjednici Gradskog vijeća Grada Iloka u prigodi obilježavanja Dana Iloka.

“Volim koristiti maske bez natpisa, jer to znači da će maske biti samo privremene, a ne kao jedan dužnosnik koji je imao masku s natpisom Republika Srpska i Srbija. Kad vidim maske s natpisima, tjeraju mi strah u kosti da je to trajno stanje i novi odjevni predmet”, rekao je predsjednik, prenosi N1

Govorio je o 30 milijardi eura koje možemo, kako je rekao, uzeti i potrošiti. “To je velika prilika”, kazao je Milanović i dodao da je i to Iloku također potrebno.

Govorio je, dakako, i o premijeru.

Odgovarajući na novinarsko pitanje da komentira današnju premijerovu izjavu u kojoj je rekao da je Milanović kao piroman koji se prerušio u vatrogasca, kaže:

“Premijer se ponaša kao herojski zec”

“”On je puno vremena proveo na kroasanima u Bruxellesu i Parizu… moramo se smijati … piroman-vatrogasac, to znači da me drži odgovornim za taj napad, ili ovo iz 2016., to su teške optužbe”, kaže Milanović.

“Priča o prepucavanju je naprosto pogrešna. Mi se ne prepucavamo. Ja nudim ograničena rješenja koja nam stoje na stolu, a premijer se ponaša kao herojski zec”, rekao je Milanović.

“Mogao bih i ja sazivati generale, šefove tajnih službi kod sebe na sastanke i doprinijeti još većem kaosu u zemlji”, rekao je Milanović.

“Saborski zastupnici nisu goveda”

“On spominje sanitarni kordon. Saborski zastupnici nisu goveda, nisu izvori zaraze. Miroslav Škoro može biti ovakav i onakav, ali nije terorist. Ne možemo takav rječnik koristiti”, rekao je Milanović.

“Premijer je, kazavši da sam 54-godišnji šmrkavac, aludirao da sam ja ovisnik o kokainu. To je inspiracija iz kloake interneta, iz septičke jame interneta. Ja imam problema s dišnim putevima, ali spominjati takvo što može samo jedan low-life”, rekao je Milanović.

“Ja za kokain nemam ni novca”, kaže Milanović.

Kad kaže da sam piroman, to znači da sam ja huškao napadača. Što time misli?, upitao je Milanović.

On je pobjegao u Bruxelles i tamo se kao herojski zec razgoropadio. On izbjegava sad sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost, koje se treba sastajati i inače, rekao je.

Milanović je, kako je rekao, sazvao sjednicu Vijeća za nacionalnu sigurnost jer je premijer rekao da se zemlja radikalizira.

“On je isplazio jezik Hrvatskoj, to je bilo beljenje. On je rekao da će sazvati svašta nešto, da će se boriti protiv radikalizacije, valjda dimnim signalima i metlama i da će napraviti sanitarni kordon. Pazite, sanitarni kordon”, rekao je predsjednik.

Komentirajući premijerovu izjavu da bira kojim će prijevoznim sredstvom i kako ići do određenoga mjesta, Milanović je rekao da njega voze. “Bila je dilema jutros doći helikopterom ili ne, mada autom troši 30 litara, to je ova blinda. To ona fora da je furao ljude, HDZ-ovce, na maturalac challengerom u Finsku. Tko mu brani da se vozi helikopterom kad je premijer? To je isto jedna fintica. Poruka Plenkoviću, ako možeš – leti, to je dobro i za strah i za živce”, rekao je Milanović.

Ministra Tomislava Ćorića nazvao je mađarskim potrčkom. Rekao je da mu je Ćorić preko Davora Bernardića poslao svoj životopis. “Htio je promociju. Ja nisam htio nikakve dotepence, pa se on okrenuo HDZ-u”, rekao je Milanović.

Podsjetimo, predsjednik države Zoran Milanović u pismu premijeru Andreju Plenkoviću predložio je sazivanje sjednice Vijeća za nacionalnu sigurnost na kojoj bi se razmotrio utjecaj radikalizacije na stanje sigurnosti, a nakon napada na Markovom trgu.

Milanović je napisao Plenkoviću kako je uvjeren da će se složiti “da je prošlotjedni napad na policajce i Vladu Republike Hrvatske zločin s mogućim elementima terorizma koji je, prema do sada dostupnim informacijama, potaknut radikalizacijom u našem društvu koja dovodi do nasilnog ekstremizma”.

https://kamenjar.com/milanovic-plenkovic-je-aludirao-da-sam-ovisnik-o-kokainu-to-je-inspiracija-iz-kloake-interneta-iz-septicke-jame-interneta/

Moramo biti ponosni na današnju vlast u RH jer je doista sjajni napredak u pisanju izvješća o nepoznatim počiniteljima.

Na portalima još uvijek možete naći niz tekstova o ovoj priči o nepoznatim počiniteljima hrvatske nacionalnosti. Pogledajte npr.

https://narod.hr/hrvatska/vidovic-kristo-uzrocnik-radikalizacije-je-plenkovic-koji-nije-dorastao-zadatku

https://narod.hr/hrvatska/barbara-jonjic-banda-crvena-od-branitelja-vise-mrzi-samo-jedanestu-izbornu-jedinicu

https://direktno.hr/direkt/milardovic-nije-ovo-bivsa-drzava-da-plenkovic-iskljucuje-stranke-koje-ne-voli-neka-razmisli-koliko-o-211086/

Posebno je zanimljiv tekst Tihomira Dujmovića koji je jučer o tome govorio i u emisiji „Bujica“:

https://www.dnevno.hr/kolumnisti/tihomir-dujmovic/plenkovic-govori-o-gnijezdima-mrznje-hoce-li-nakon-pucnjave-na-markovom-trgu-doci-do-masovnih-uhicenja-1588772/

http://dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/23513-slijede-li-masovna-uhicenja

Zašto kažem „još uvijek“?

Pa pogledajte kako će „milicajci“ rješiti problem nepoćudnih tekstova na portalima:

https://narod.hr/hrvatska/plenkovic-i-obuljen-cenzurirali-bi-medije-preko-komentara-urednici-ce-biti-odgovorni-za-ono-sto-pisu-gradani

http://dragovoljac.com/index.php/politika-i-drustvo/23508-plenkovic-i-obuljen-cenzurirali-bi-medije-preko-komentara-urednici-ce-biti-odgovorni-za-ono-sto-pisu-gradani

Treba pročitati i što misli naš poznati književnik dr. sc. Stijepo Mijović Kočan;

http://dragovoljac.com/index.php/razno/23519-kocan-o-poruci-danjela-bezuka

Mnogi u RH misle da je „nepoznati počinitelj“ zapravo sam Plenković.

Na Kočana se sjajno nadovezuje jedan od prepoznatih nepoznatih počinitelja Ivica Marijačić u današnjem „Hrvatskom tjedniku“ (22. 10. 2020.):

TKO JE NADAHNUO NAPADAČA

Nije pozdrav Za dom spremni naveo mladića na napad, kao što tvrde jugoslavenski šovinisti u nekim novinama i u SDP-u, nego suprotno: Plenkovićev progon toga pozdrava i njegov savez s okupacijskim gradonačelnikom Stanimirovićem

Bilo kako bilo mi moramo biti ponosni još i više kada znamo: kako je predsjednik lade autor „izvješća“, a među nepoznatim počiniteljima je i predsjednik države, zar ne?

Josip Pečarić


Podjeli
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

You may also like

1 Comment

Comments are closed.

More in:Politika