Svako naše malo misto…

Podjeli

Poštovani čitatelji našeg cijenjenog portala Bez cenzure, nadam se da ste sa nestrpljenjem čekali novi broj. Donosimo vam još jedan serijal iz našeg malog mista, Trogira. A iza svake kiše uvijek dolazi sunce. Dolaze nam uskoro lokalni izbori u mjesecu svibnju, najljepšem mjesecu i Marijinom mjesecu. A u nas Hrvata poznatom po  bleiburškoj tragediji u jednom malenom mjestu u Austriji, gdje su Titovi partizani započeli odmazdu nad hrvatskim narodom. Lokalni izbori se održavaju u nedjelju trećeg tjedna u svibnju svake četiri godine.

Predkampanja za lokalne izbore je otvorena sa prvim kandidatom za gradonačelnika, a to je mladi pravnik Ivan Šustić, koji predstavlja platformu Zajedno za Trogir u kojoj su nezavisni pojedinci i političke stranke kao što je Hrvatska konzervativna stranka. Ivan Šustić je asistent europarlamentarke Ruže Tomašić sa uredom u Trogiru. Osim njega, nositelj liste je Ante Škrobica, bivši član HDZ-a koji će sigurno biti prvi na listi za Gradsko vijeće Trogira. Osim prozivanja SDP-a koji je na vlasti, ali i oporbenog HDZ-a kampanju baziraju na društvenim mrežama i mladim sugrađanima. Slogan im je Trogir može bolje.

Predsjednik Hrvatske stranke prave Trogir i gradski vijećnik Damir Zaradić je komentirao medijski članak na internetskom portalu sa riječima : „Tebe treba mlatiti kao šnicel prije spremanja da malo smekšaš i to neka bude predigra“. Za komentar se naknadno ispričao Danijeli Dvornik i svim ženama. Mi kao portal ograđujemo se od bilo kakvog poziva na nasilje. Nažalost, nitko ne komentira portale koji s takvim vulgarnim naslovima skupljaju klikove. A na kraju se medijima obratio Zaradić koji je prozvao gradonačelnika Antu Bilića za politički motivirane otkaze, bogaćenje preko prenamjene prostornih planova, zapošljavanje preko veze,  namještanje poslova sponzorima, naknadu u Nadzornom odboru Brodotrogira, diskriminaciju, podjelu i govor mržnje.

Osim njega za medijsko plasiranje pamfleta i komentara Zaradić je javno na stranici Hrvatske stranke prava Trogir prozvao Ružicu Jakšić, osobu za medije SDP-a. Nabrojao joj je još dugove radnicima za plaće u Trogirskom listu, TV Trogiru i Glasu Dalmacije. Također optužio je gospođu Jakšić za cenzuru i jednoumlje na Gradskom radiju Trogir i navodne dugove. Očekivali smo odgovor gospođe Jakšić na ove medijske objave Hrvatske stranke prava, ali ih nismo dočekali. Svakako ćemo objaviti odgovor ako ga dobijemo u slijedećem broju.

Dok čekamo objavu kandidata Hrvatske demokratske zajednice, Socijaldemokratske partije, Hrvatske socijalno-liberalne stranke, Hrvatske stranke prava, MOST-a ili Domovinskog pokreta, zabaviti ćemo se sa proteklim događajima u Trogiru. Timont d.o.o., firma koja je sponzorirala današnju koaliciju predvođenu SDP-om je uspjela poslati svoju zaposlenicu Dijanu Bojić u gradsku upravu na mjesto zamjenika pročelnika. Zauzvrat, navedena firma obavlja građevinske radove za Grad Trogir i komunalnu firmu Trogir Holding.  Osim nje, doznali smo da se ispostava Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Trogira nalazi u uredu gradonačelnika Trogira Ante Bilića.

U novootvoreni dječji vrtić Leptirić u naselju Plano u Trogiru biti će primljena na mjesto pedagoga Marta Zulim, žena SDP-ova gradskog vijećnika i rukovoditelja sektora komunalnih poslova i višeg suradnika zaštite na radu Tonija Zulima. Marta je kćer bivšeg direktora Trogirskog komunalca Duje Grujića, a Toni osim što je vijećnik i rukovoditelj sektora istakao se u kampanji SDP-a slikavanjem komunalnih problema, pa mu Ante Bilić vraća uslugu zaposlivši mu suprugu. I od ovoga vam se okreće želudac, pa nećemo više za ovaj broj. I ovako je previše. Podrška radnicima Brodotrogira, i škver će biti sigurno jedna od tema. Svako naše malo misto u duši je uvik čisto, jer sve ča mu na um sine čini da mu vrime mine!

Anđelko Jeličić


Podjeli
Leave a Comment